Joachimek po kopnięciu lub potrąceniu,duży,spokojny MA DOM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 7:14 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

carmella pisze:Najważniesze, żeby nic mu nie było !

i to jest najważniejsze, zdrowie fizyczne, zdrowie psychiczne leczy się lepiej a w takim domku jak u Anitki i Tomka to pójdzie szybciutko; potrzymam więc kciuki, żeby to, co kociowi dolega dało sie wyleczyć :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lis 08, 2010 10:58 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Nowe linkowanie do banerka :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hwr1z][img]http://b.imagehost.org/0778/joachim36.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 09, 2010 19:51 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

jak Joachimek?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lis 10, 2010 0:52 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Mam nadzieję, że badania Achimka nie wykażą nic gorszego niż to, o czym już wiadomo...

Dt Achimka ciągle bardzo przydałoby się wsparcie, sama diagnostyka będzie kosztowna :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lis 10, 2010 7:44 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

kciuki za Achimka chociaż potrzymam :ok: :ok: :ok: , sorry, że mnie na więcej nie stać :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lis 10, 2010 8:08 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Achim wczoraj powrócił w glorii i chwale, ale niestety miał w swoim życiu poważne przejścia, czy to był wypadek komunikacyjny czy ktoś go skrzywdził nie wiadomo, ale miał chyba pękniętą czaszkę, oko jest w stanie takim sobie, ma zmętniałą rogówkę, zrosty, i częściowo przyrośniętą trzecią powiekę, kręgosłup w części lędźwiowej był strzaskany, pozrastał się i stąd te Achimowe ekwilibrystyki przy robieniu qpy, ma też usuniętego kła który był w opłakanym stanie wyniki ma ok trochę podwyższony mocznik ale żadna tragedia, to na razie tyle, dziś jest troszkę obolały... no i oczywiście się skarży...

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Śro lis 10, 2010 8:10 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

No to ma chłopak niezły bagaż doświadczeń :(
I co z tym się da zrobić? Oko da się leczyć? Kręgosłup pewnie nie...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 10, 2010 8:21 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Bakeneko pisze:Achim wczoraj powrócił w glorii i chwale, ale niestety miał w swoim życiu poważne przejścia, czy to był wypadek komunikacyjny czy ktoś go skrzywdził nie wiadomo, ale miał chyba pękniętą czaszkę, oko jest w stanie takim sobie, ma zmętniałą rogówkę, zrosty, i częściowo przyrośniętą trzecią powiekę, kręgosłup w części lędźwiowej był strzaskany, pozrastał się i stąd te Achimowe ekwilibrystyki przy robieniu qpy, ma też usuniętego kła który był w opłakanym stanie wyniki ma ok trochę podwyższony mocznik ale żadna tragedia, to na razie tyle, dziś jest troszkę obolały... no i oczywiście się skarży...

mam nadzieję, że jego złe doświadczenia wynikają z potrącenia a nie z działalności "człowieka" :twisted:
biedactwo, tyle przeszedł :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lis 10, 2010 8:26 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

raczej nie, bo przyniosło by mu to więcej bólu, niż pożytku, oko już nigdy nie będzie w pełni sprawne, coś tam pewnie na nie widzi, ale czaszki nie da się wyprostować.... Jęli przyszły opiekun zdecyduję się na to dostanie od nas pełną dokumentację bo rtg było cyfrowe... tylko szczerze ale to moja opinia... leczenie dla poprawy wyglądu mija się z celem, a narobi mu niepotrzebnego bólu i stresu (operacja oka srebrnego kompletnie nic nie wniosła a spowodowała mega dyskomfort dla niego). Zapomniałem napisać Achim jest dość młody ma 3-4 lata

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Śro lis 10, 2010 8:39 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Tyle chłopak przeszedł :( Biedak :(
Teraz już będzie lepiej!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro lis 10, 2010 11:47 Re: Starszy,pęknieta czaszka,kręgosłu strzaskany,TAK SKRZYWDZONY

Boże...ile może jeden kot znieść.Wole chyba nie wiedzieć,co mu się stało,ile musiał samotnie cierpieć :( Schronisko go tylko zawołało i sam podszedł do nich,wszedł do klatki.Tak jakby wiedział,że już nie ma szans,że jego miejsce przestaje istnieć.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lis 10, 2010 19:10 Re: Starszy,pęknieta czaszka,kręgosłu strzaskany,TAK SKRZYWDZONY

Byle go teraz ktoś pokochał tak na zawsze...
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt lis 12, 2010 8:32 Re: Starszy,pęknieta czaszka,kręgosłu strzaskany,TAK SKRZYWDZONY

Joachim wypoczywa. Leży sobie na swojej ulubionej podusi. Mało się rusza.
Zrobimy mu sesję zdjęciową, mam też nadzieję, że wena mnie najdzie i napiszę mu jakiś fajny tekst do ogłoszeń. Wydaje mi się, że teraz to już tylko kastracja, a potem do domu. Powinien znaleźć spokojny, cichy dom. Jemu nic więcej nie trzeba.
To kot naprawdę skrzywdzony, kot specjalnej troski.
Trzeba mu ciepła i spokoju.

Czy mogłabym prosić o pomoc w ogłaszaniu? Dostarczę wszystko, co trzeba. Z góry wielkie dzięki...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lis 12, 2010 9:52 Re: Starszy,pęknieta czaszka,kręgosłu strzaskany,TAK SKRZYWDZONY

Kibicuję Joachimowi z całego serca. Jest kochany :1luvu:
Też wydaje mi się, że operowanie dla poprawy wyglądu nie ma sensu, dla kota własny wygląd jest zupełnie nie istotny, a po co męczyć kota dla własnej satysfakcji? Co innego, gdyby jakaś kość uciskała mu na mózg na przykład i pogarszała komfort życia.
Trzymam kciuki za dom :ok:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt lis 12, 2010 10:03 Re: Starszy,pęknieta czaszka,kręgosłu strzaskany,TAK SKRZYWDZONY

anita5 pisze:Powinien znaleźć spokojny, cichy dom. Jemu nic więcej nie trzeba.
To kot naprawdę skrzywdzony, kot specjalnej troski.
Trzeba mu ciepła i spokoju.

Oby szybko znalazł się taki dom!
Mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]