Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
horacy 7 pisze:Biały kocurek odszedł za TM.Osoba ,która zabrała go do siebie pojechała w dzień do lecznicy do pani doktor ,którą poleciły nam dziewczyny z Olsztyna.Kot był odwodniony ,mimo że wczoraj wieczorem go nawodniłyśmy,rozmawiałyśmy wczoraj telefonicznie z lekarzem i ten uspokajał nas że to pewnie stres.Niestety stan zdrowia dzisiaj pogarszał się z minuty na minutę. Zapadały się naczynia nie można było zakłuć venflonu,miał krwistą biegunkę jego stan był tak ciężki,że pani doktor zdecydowała ,że trzeba go uśpić bo nie ma szans na uratowanie mu życia , a teraz bardzo cierpiał.Dziewczyna ,u której był pewnie jest w dołku psychicznym nie mogę się z nią skontaktować bo nie odbiera telefonu .Informacje te mam od pani doktor.Jesteśmy zrozpaczone ,że nie udało nam się mu pomóc.
kasiatatry pisze:Proponuje poruszyc sprawe szczepien w schronisku. Nie chodzi mi o szczepienia p/wsciekliznie...
dzis wysłalam pieniadze na szczepienie 85 kotow w schronisku w Mielcu. Zbierałam, zbierałam, wiekszosc uzbieralam z bazarkow, reszte dolozyłam.
Weterynarz schroniskowy podał cene po 17 zł za szczepionke (z białaczka). Moze tam tez byłaby mozliwosc załatwic takie szczepienia po kosztach a wtedy mogłabym zacząc zbierac...
bo inaczej, to koty beda padac... zdrowe zaczną sie zarazac itd...
kasiatatry pisze:Proponuje poruszyc sprawe szczepien w schronisku. Nie chodzi mi o szczepienia p/wsciekliznie...
dzis wysłalam pieniadze na szczepienie 85 kotow w schronisku w Mielcu. Zbierałam, zbierałam, wiekszosc uzbieralam z bazarkow, reszte dolozyłam.
Weterynarz schroniskowy podał cene po 17 zł za szczepionke (z białaczka). Moze tam tez byłaby mozliwosc załatwic takie szczepienia po kosztach a wtedy mogłabym zacząc zbierac...
bo inaczej, to koty beda padac... zdrowe zaczną sie zarazac itd...
horacy 7 pisze:Nie wiem ile jest kotów do szczepienia i czy otrzymałybyśmy zgodę na te szczepienia nie wiem czy to nie wet schroniskowy musiałby podjąć decyzję. Dziewczyny bądzcie bardzo ostrożne w kontaktach ze schroniskiem ,bo możemy już nie pomóc nikomu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 294 gości