Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 22, 2010 1:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ja mam dwa malce, chciałam wziąc jednego ale TŻ kategorycznie sie nie zgodził ;(
Tak bardzo żałuje, że dopiero teraz weszłam na forum :cry: :cry: :cry: jestem nie zmotoryzowana, ale zrobiłabym
mobilizację w śród znajomych. Może uda mi się znaleźć dom dla jednego dwóch.
Obrazek

takaya

Od: Pt maja 14, 2010 20:53

Post » Sob maja 22, 2010 1:50 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jestem piekielnie zla na siebie :evil: mogłam zajrzeć na forum wcześniej. Za późno by dzwonić :( Będę namolnie namawiać znajomych by wzięli na DT ile mogą. Jaś i Małgosia piszcie kiedy będziecie mogli ile u was tych biedaków :kotek: jest. Ja morduje smsami kogo mogę by rano obudzili się i wzieli kociaka
Obrazek

takaya

Post » Sob maja 22, 2010 2:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Właśnie skończyliśmy przewożenie i wszelkie okoliczne czynności...

Koty są u nas w piwnicy (bez stresu - piwnica czysta, z oknem - nie jakiś loch;) ).
W sumie - mamy 8 w piwnicy, 4 w pokoju i 3 w lecznicy (ta mama po porodzie z małymi). Jeden wielki kocur nie dał się złapać, pewnie wróci jutro.

Kilka dni wszystkie koty u nas mogą posiedzieć. Nie ukrywam, że pracy będzie co niemiara (chociażby z tym niepełnosprawnym "narciarzem" - przygotowaliśmy mu dużą klatkę, przez noc w niej pomieszka). Ogólnie nie wiem ile czasu koty u nas pobędą - obiecaliśmy, że kotki wrócą po odwołaniu alarmu, czyli za kilka dni. Od razu mówię, że na siłę kastrować nie będziemy. Mam nadzieję, że widzicie, że cierpliwie i uczciwie z tą panią daje radę. W końcu sama doszła do wniosku, że 3 kotki można sterylizować. Jak oddam jej wszystkie po zabiegach - chyba by nas zabiła. Wczoraj mówiła, że chciałaby zostawić sobie ze 3 koty, więc to już coś.

Jakby nie było - jest teraz pewien czas na działanie. Jeden kotek strasznie charczy (podjedziemy z nim pewnie jutro do wetki) - ma albo polipa w nosie, albo nie wiadomo co, ale czasem ciężko mu się oddycha. Ma też chore gardło i miał dziś gorączkę...
Można przy okazji przebadać kalekiego (on ma ogromny urok, jest strasznie delikatniusi!).
Jedna kotka płacze.
Całe towarzystwo trzeba przejrzeć pod kątem kleszczy (wyciągałam tylko ludziom, a kotom się czasem tak głęboko wkręcają :? ).

Mamy płyn przeciw pchłom, to pewnie zastosujemy.

Na pewno przydałaby się karma. Worek, który zawieźliśmy jakiś czas temu niedługo się skończy (wzięliśmy go teraz z powrotem ze sobą). Karma raczej sucha (po puszkach mają rozwolnienie, ale pewnie zależy jakich). Damy im masełko, podjadę do hurtowni po mięsko.

Osobiście myślę, że uda się część z nich dobrowolnie zatrzymać. Pani szuka u nas pomocy (mimo, że wczoraj przyznała, ze myślała, ze jesteśmy z ochrony środowiska czy czegoś podobnego).

Jutro (względnie rano...) zbiorę myśli i napiszę konkretnie czego będziemy potrzebować...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Sob maja 22, 2010 3:11 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ja jednak myślę, że pani Was nie zabije, jak pokastrujecie koty- zapytałabym, czy nie lepiej zrobić to od razu, żeby oszczędzić im następnego łapania, powinna się zgodzić (szczególnie, że już sprawy idą w tym kierunku). Kocurki nie są bardzo pilne, ale szkoda, żeby kotki dalej się mnożyły, szczególnie, że pani nie jest w stanie zapewnić kotom odpowiednich warunków :( żebyście mnie dobrze zrozumieli- nic na siłę, nic po kryjomu (chyba, że będziecie zmuszeni), po prostu warto poruszyć ten temat i zacząć w tym kierunku działać :) podziwiam Was za cierpliwość i skuteczność "negocjacji"- mnie by już dawno nerwy puściły :oops:

super, że udało się zapewnić kotom bezpieczeństwo :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 22, 2010 3:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ps. przepraszam, jeśli jeszcze komuś nie odpowiedziałam na pw wysłaną w ostatnich dniach :oops:

Ps.2. Gdyby ktoś zapytał nas jeszcze 2 mies. temu, czy będziemy mieć 17 tymczasków - popukalibyśmy się w głowę....
A licząc z dwójką, która została nam jeszcze z oswajania i dwójką naszych ( :1luvu: ) mamy pod swoją opieką 19 kotów...

Ps.3 Jak tak dalej pójdzie - będziemy szukać dt dla naszego Cynamona... już dziś słyszałam 3 razy jak kichnął. Jego kichnięcie muchy może zarazić, a co dopiero tyle obcych kotów :!: . Mam świadomość, że igramy z jego bezpieczeństwem :cry:

Ps.4 Jutro też dokończę pisać co i jak z kotami, z ich zdrowiem, z adopcjami. A tymczasem (hm, te słowo nabiera teraz dla nas szczególnego znaczenia..) udaję się spać. Janek już się położył zgarniając po drodze do łóżka naszą księżniczkę Malwinkę - nasze koty chyba wystosują niedługo jakiś list skarżąc się na komfort swego domu. Ostatecznie nikt nie przygotowywał ich na tyle gości..

Ps.5. :!: A propos tytułu i początkowych sytuacji - szczerze, nie mam czasu sumienniej się tym zająć :oops: . Nie ukrywam - nawet jutro mam egzamin i na niego nie pójdę przez tę nocną eskapadę :(. Mamy ostatnio oboje lekki nóż na gardle, który każe pozamykać nasze różne sprawy i teraz opieka nad całym stadem zajmuje nam cały pozostały czas. Ja sie osobiście na wszystko godzę, jeśli ktoś z Was miałby czas zawiadować forum, pozmieniać jak trzeba. To co mogę obiecać - to starać się przekazać Wam jak się ma sprawa. Hm, nawet od kilku dni nie mam kiedy naskrobać ładnego ogłoszenia dla naszej wcześniejszej Tymczasi :(

Ps.6. Mama tych rudasków tak miauczy z pokoju. Nauczona jest wychodzić na dwór i nie daje nam spokoju... :(

Jutro rozwieję ten cały chaos! Miłego dnia Kochani!
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Sob maja 22, 2010 6:53 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

wielkie uznanie dla was .
Jak mnie Janek obudził po północy tak do rana już przesiedziałam ,nerwy okropne ,najważniejsze że są ,że nic się nie stało ..mam nadzieje że dt. się znajdą .
ja również uważam że można kotki wysterylizować ,a oni nawet nie muszą o tym wiedzieć ,decyzja należy do was...mam2-3 talony.

pamiętam ile walki było o Cynamona ,potem szukanie najlepszego dt...miałam nosa 8)

jaką karmę dajecie kotom?

może byśmy chociaż po parę gr. zrzucili się na karmę ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 22, 2010 9:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Duże brawa dla was jesteście wspaniali :1luvu:
Ja tez uważam, że zrzuta na karmę to dobry pomysł :ok: i chętnie dołożę. Tyle chociaż mogę zrobić
Obrazek

takaya

Post » Sob maja 22, 2010 9:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

zgłaszam się jako DT,
nie dzwonię, bo może jeszcze śpicie ...

nr telefonu zostawiam na pw, ma go również dorcia44

Co mogę powiedzieć - Jesteście wielcy :!:
Jestem po wrażeniem.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Sob maja 22, 2010 10:36 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

kasia_czy pisze:zgłaszam się jako DT,
nie dzwonię, bo może jeszcze śpicie ...

nr telefonu zostawiam na pw, ma go również dorcia44

Co mogę powiedzieć - Jesteście wielcy :!:
Jestem po wrażeniem.

Podpisuję sie po powyższym.jesteście wspaniali :1luvu:
tez oferuję nadal DT dla maluchów.
Ale ja zadzwoniłam i niestety obudziłam :oops: .Sorki :oops: nie pomyślałam.Karmie koty o 5 rano i dla mnie 10 to już południe!
powtorze tel
697541709
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 22, 2010 10:58 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

TRzymam wielkie kciuki.
I myślę, że lepiej byoby chyba przenieść wątek na koty.
Tam troche więcej jednak ludzi zagląda i z dopiskiem powodziowym.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob maja 22, 2010 15:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

jak stado i zarządzający sie mają :?:
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 22, 2010 16:09 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

jestem pod wrażeniem waszego postępowania :ok:
Ja nie mogę wziąć na tymczas żadnego kota, ale popytam wśród znajomych.
Czy te maluszki z pierwszej strony ( zwłaszcza rudy puchaty) będą także do adopcji? Może uda namówić mi się moją koleżankę, bo ostatnio szuka dla siebie kotka.
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Sob maja 22, 2010 16:47 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maluszki chyba są już zaklepane ,ale o tym napisze Małgosia lub jej tż.

mam nadzieje że nie dostaną alergii na koty z przesytu :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 22, 2010 16:53 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

małe powinny znaleźć domy w mig.I ciesze sie jesli tak jest!
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 22, 2010 18:56 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Pamiętajmy, że trzeba pomóc tym starszym kotkom oraz mamusi z dzieciątkami !!!!!!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]