Mufka i Luis - szykujemy się do DOMU -WSPÓLNEGO!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lut 24, 2010 16:11 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Byłam,ale niedługo,bo byłam z Sonią i nie chciałam jej stresować.Mufka dała się pogłaskać,sama do mnie podeszła.Pięknie zjadła serduszka drobiowe,a właściwie najbardziej smakowała jej ta woda,w której się gotowały.Gotowanie to chyba za dużo powiedziane,bo trzymam we wrzątku jakąś minutę.Potem było siusiu do kuwetki,ale głaskać się już więcej nie pozwoliła,bo ręce "pachniały" mi innym kotem.Luis jest już super.To już nie ten kot,co na początku.A jakie ma spojrzenie! Z jakim wyrzutem na mnie patrzył,kiedy wychodziłam i zamykałam drzwi.Na zdjęciach mam Łatka,też w tej samej kolorystyce.Kotka,który umiera na nerki.Był to potężny kocur.Właśnie -był.Wetka go uśpi,kiedy już będzie widać,że życie to męka dla niego.Smutne to,prawda?
Zaraz się zajmę zdjęciami.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 24, 2010 16:28 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Wkleję tylko jedno-Luis z Łatkiem
Obrazek

ewar

Post » Śro lut 24, 2010 22:24 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

ale podobni:)

ja dzisiaj nie miałam jak, niestety, ale jutro pójdę, bo mi Mufka robi takie słodkie baranki :)
dobrze że zjadła, bo wczoraj nie chciała,

Luis faktycznie się zmienia, jest już taki fajny, tylko to oczko jeszcze i uszka trzeba doleczyć ..
w piątek też zrobimy sesję, wezmę swojego fotografa :wink: i obfocimy kociaste

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Śro lut 24, 2010 23:31 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

http://portal.animalia.pl/ogloszenia.ph ... enie=27822 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3930321 ... _domu.html
ma też adopcje miau i właśnie zrobiłam moje drugie w życiu allegro, mam nadzieję że nic nie naknociłam
a za allegro to się jak płaci bo nie pamiętam jak ja to kiedyś robiłam ... :oops: przyjdzie mi chyba po aukcji powiadomienie tak??

velvet

Post » Czw lut 25, 2010 18:45 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Witajcie!
No Mufka to by pasowała do Dizel i Mexa jak trzeci blizniak :) Śliczny buras, ktos ja musi w koncu wypatrzeć dla siebie.
A Luisek to chyba kawal chlopa? co tam oko i ucho, skoro sie zrobil miziasty.

ewar pisze:Na zdjęciach mam Łatka,też w tej samej kolorystyce.Kotka,który umiera na nerki.Był to potężny kocur.Właśnie -był.Wetka go uśpi,kiedy już będzie widać,że życie to męka dla niego.Smutne to,prawda?

Smutne jak cholera ale i pocieszające odrobinę - odejdzie szczęśliwy i wygłaskany, dzięki Wam dziewczyny.

i_ka

Od: Pt maja 12, 2006 14:50

Post » Pt lut 26, 2010 13:08 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

spadamy

a sprawa PILNA

koty nie mogą zamieszkiwać wciąż w lecznicy
miejsce potrzebne dla następnych, bo przybywają kolejne koty i nie ma miejsca .... :(

potrzebujemy DT
prosimy

Mufka po niedzieli bedzie sterylizowana

velvet

Post » Pt lut 26, 2010 17:25 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

To prawda.Oczywiście wetka nie wyrzuci ich na bruk,ale i ludziom i kotom nie jest zbyt komfortowo.Malutka dymniaczka na przykład musi być w transporterku, bo już nie ma gdzie.To duży transporter,ma tam kuwetkę i miseczki,ale mimo wszystko.Zakładam jej za chwilę wątek.Jest taka cudna!
Mufka oswaja się coraz bardziej.Wetka mówiła,że dzisiaj głaskała ją i nie było strachu,żadnych syków,nic.Ja ją głaszczę,kiedy mam czyste ręce,wtedy jest OK.Potem chce się pomiziać, podchodzi, wącha i syczy.Ale ładnie je,wygląda ślicznie."Wyjdzie na ludzi".
Luis jest zazdrosny.Dziabnął mnie w rękę,bo podeszłam do Bodzia i chciałam go pogłaskać.Na to nie mógł pozwolić,łobuz jeden.On mnie lubi,jakoś dobrze mu się kojarzę,ale jest zaborczy.
Wkleję tylko jedno zdjęcie Luisa.Velvet z TŻ-em mają być dzisiaj w lecznicy i robić zdjęcia.Ładniejsze.
Obrazek

ewar

Post » Sob lut 27, 2010 7:43 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Chyba jednak nie byli.Dzisiaj i jutro wetki nie ma,jedzie na szkolenie.Dobrze byłoby podejść i pozwolić kotom trochę pobiegać.

ewar

Post » Sob lut 27, 2010 22:06 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Byłam, bo wiedziałam,że wetki nie będzie,a chciałam trochę koty wypuścić z klatki.Najbardziej szkoda mi Baby,bo ona w transporterku.Luis był za szafą,zaklinował się trochę, ale jak mnie usłyszał to się bardzo starał i znalazł wyjście.W końcu przyszło jedzonko i w perspektywie były mizianki,no nie? Mufkę pogłaskałam na samym początku,bo potem już syczała.Już wychodziłam,kiedy przyszła Velvet.
Velvet, pilnuj wątku, bo ja postanowiłam nie wtrącać się więcej w sprawy cudzych kotów.Nie wiem,jak długo wytrzymam,ale postaram się.

ewar

Post » Nie lut 28, 2010 18:46 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

na tyle ile moge będę pilnować
niestety koty to nie całe moje życie i nie zawsze mam czas żeby pójśc do lecznicy czy pisac na forum

dla Mufki postaram się trochę bardziej, bo niestety dla niej jest tylko i wyłącznie nadzieja w domu tymczasowym a taki może znaleźć tylko przez forum
poczekam po sterylce trochę czasu jeśli ktoś się zlituje i ją weżmie na tymczas będę całować po rękach
niestety prawda jest taka że ona za żadne skarby świata się nie oswoi w klatce
więc nie ma sensu jej robić ogłoszeń bo tymczas to może znaleźć tylko na forum, tu ludzie znają koty, więc ktoś może dać czas Mufce na większe zaufanie
co ja mam napisać na ogłoszeniach?? że owszem mizia się do mnie robi baranki ale za chwilę syknie i potrafi całkiem mocno wczepić się pazurami ....?
ona potrzebuje tymczasu ale jeśli się taki nie znajdzie to w lecznicy mieszkać nie może .... więc ...

widzę ewar że i do mnie masz jakieś "ale", przykro mi , bo ja naprawdę nie mam czasem możliwości zrobienia czegos ...

velvet

Post » Nie lut 28, 2010 20:11 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

velvet, no, ale jakby nie było, to taki "twój" kot. ewar ma dość kiepskie ostatnio doświadczenia, jeśli chodzi o pilnowanie adopcji czyichś kotów, więc postaraj się to zrozumieć.
No i podrzucamy koty w takim razie!

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Nie lut 28, 2010 21:07 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

ja nikomu nie kazałam nigdy pilnować "moich" adopcji
ani nie wciskałam kota nikomu na siłę
prosiłam tylko o pomoc w ogłoszeniach, więc ewar napisała mi tekst dla Luisa - za co dziękuje ogromnie

nie ja pisałam na forum że wezmę Mufkę na tymczas jak się zwolni miejsce ..., a teraz już się o tym nawet nie pamięta ...

więc nie wiem dlaczego do mnie jakieś żale ale ok, postaram się zrozumieć, ja nie chce się kłócić, ja chcę żeby Mufka nie musiała wrócić do piwnicy
więc będę sobie podrzucać wątek, mam nadzieję że ktoś czasem też zajrzy
może zdarzy się cud
może kogoś wzruszy ta istotka
ObrazekObrazek

velvet

Post » Nie lut 28, 2010 21:47 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

[quote="gosiar"]nie ja pisałam na forum że wezmę Mufkę na tymczas jak się zwolni miejsce ..., a teraz już się o tym nawet nie pamięta ..
Zwolniło się?
Bodzio słodki, ale na żywo nie widziałam, bo ja chodzę tylko do Mufki i Luisa, nie rozglądam się za resztą.

ewar

Post » Nie lut 28, 2010 22:19 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

No właśnie, zwolniło się? U ewar jest i Sonia, i jeszcze Maciek teraz. velvet, no proszę...

gosiar

Post » Nie lut 28, 2010 22:32 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Poza tym głęboko wierzę w to, że żadnego cudu tu nie potrzeba. Mufka jest piękną, bardzo oryginalną kotką. Pewnie nie znowu jakimś dzikim dzikiem. Miałam już w domu przypadki nie dość, że nieatrakcyjnych, to jeszcze przewlekle chorych albo trudnych - jeśli chodzi o charakter - kotów. Każdy znalazł dom, staram się, żeby to były fajne domy. Mufka też taki znajdzie. Jestem pewna. Tylko głowa do góry i zaklinamy rzeczywistość - trzeba myśleć pozytywnie, a nie żalić się itd.
wiem, velvet, że ewar zajmuje się tak samo każdym z tych kotów, ale po prostu to są takie bardziej "twoje" znajdki i z tego, co wiem, mieszkasz ciut bliżej.
Za zdjęcia dziękujemy, bardzo ładne. Można dodać do ogłoszeń.

gosiar

[poprzednia][następna]