!!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 21, 2009 18:26 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Miauczała pod drzwiami, więc poszłam zobaczyć, co się dzieje. Stała przy drzwiach i patrzyła się na mnie, potem schwała się w kontenerku. Kopała w kuwecie (nic nie zrobiła) i chyba trochę suchego ubyło. Zostawiłam jej włączone światło tym razem.
Myślę, że dla niej najlepiej by było, gdyby wypuścić ją z tej łazienki i "zapomnieć" na kilka tygodni - za jakiś czas sama by się ośmieliła, wyszła np. do przyjaznego kota. Ale ja mam tego szalonego psa, nie dał by jej spokoju.. co prawda moje koty (i Puchatek też) szybko się nauczyły, jak z nim postepować, ale dla tak przestraszonego kota to za dużo :roll:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro paź 21, 2009 18:39 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Miauczała biedulka, bo pewnie chce wyjsc na dwór zeby sie zalatwic, ale moze w kuwecie zrobi, tylko zeby to nie był silikonowy zwirek, moze piasku zwyklego trzebaby nasypac.Jedna moja dzikuska do wanny siusiala , prosto w otwór splywowy a myslalam ze w ogole sie nie zalatwia

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro paź 21, 2009 18:40 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Ma otwarty prysznic, żwirek b. drobny, jak piasek, może wystarczy :roll:

Kocia dusza

Post » Śro paź 21, 2009 19:16 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Strasznie miauczy - rozpacza.
Poradźcie szybciutko, co mam robić.. Nic? Czekać? A potem pójść zobaczyć, czy coś jest w kuwecie?

Kocia dusza

Post » Śro paź 21, 2009 19:21 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Idź do niej zobacz. Może nie chce być sama. Posiedź z nią trochę :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 21, 2009 20:32 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Kiwi robi do kuwety, ale miaukolenie bez znanego powodu ma cały czas. Łazi w nocy i płacze, ale tylko jak śpi z nowym państwem w sypialni ;) i raz pakała w kuchni, ale Joasia wstała ją pogłaskać i jej przeszło. Może, ale wcale nie musi chodzić o kuwetę.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro paź 21, 2009 20:34 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Widzę w kuwecie odciski łapek, więc coś tam próbuje. Jak wchodzę, siedzi w kontenerku i patrzy, potem powoli zamyka oczka i zasypia chyba..

Kocia dusza

Post » Śro paź 21, 2009 21:54 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Kocica do niedzieli zostanie jednak u weta, a nie w dt - na wszelki wypadek, jakby jednak się podtruła :roll: Potem nie mam co z nią zrobić, więc ją dam do hoteliku i będzie szukać domku.
Chyba, że ktoś chce oswoić tę wspaniałą koteczkę? :1luvu:

Kocia dusza

Post » Śro paź 21, 2009 22:15 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Hmm.. wczoraj przy akcji wyciągania z szafki kotka użarła mojego tżeta - dziś ma rumień - jedziemy na pogotowie.

Kocia dusza

Post » Śro paź 21, 2009 22:22 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Ja po Beatce miałam rany cięte i tez rumień-przyłożyłam rivel przez pare dni i przeszło-tylko szramy pozostały! :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 21, 2009 22:26 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Ja posmarowałam swoim magicznym mazidłem i teraz mam tylko piękne blizny na dłoni 8O

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro paź 21, 2009 23:25 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Hehe - jak miło ;-)
Jemu dłoń bardzo spuchła i rumień przesunał się tak z 8-10 cm poniżej nadgarstka. Dostał zastrzyk przeciwtężcowy i jakiś antybiotyk.

Kocia dusza

Post » Czw paź 22, 2009 0:08 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Mamy siku do kuwety.
Kociczka nadal miauczy - jak siedzę u niej, to cisza, jak wyjdę, to po chwili zawodzenie..Nie wiem, co robić. Co prawda wszystkie moje koty chodziły po mieszkaniu przez pierwszy tydzień, 2 i miauczały do ścian.

Kocia dusza

Post » Czw paź 22, 2009 10:49 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Kupka była - ładna kształtna ;-) do kuwetki.
Kociczka już u weta - była b. grzeczna - już nie apatyczna, nie agresywna, tylko jak chyba przeciętny kot - spokojnie ją przytrzymałam, dostała zastrzyk i teraz ma sterylkę. Odbiorę ją w sobotę - może ktoś chce się nią zaopiekować? :1luvu:

Byłam też z moim Cziksem - krew w kale - ma 40 stopni, dostał antybiotyk, mamy dziś nie jeść, jutro pierś z kurczaka, a w sobotę kontrola - według weta mogła to być reakcja na stres + zmiana karmy.

Kocia dusza

Post » Czw paź 22, 2009 12:07 Re: !!!Marmurkowa kotka - JEST JEST JEST!!!!!zdj.s.8

Kciukasy za Cziksa :ok:
I za Marmurkę :ok:

Szkoda ją na dwór bo myślę że jest do oswojenia w domu :roll:
Ale jak będzie kryzysowa sytuacja to daj znać - przekażę Ci namiar do koleżanki, która ma znajomą Panią która szuka kotów na swoją posesję tyle że nie będą mogły być w domu, bo ona ma rasowce i boi się chorób. Koty będą miały do dyspozycji ciepłą stajnię z sianem, będą dokarmiane. Warunkiem jest właśnie sterylka bo Pani nie chce żeby kotki nawiały. Myślę że lepsze to niż podwórko gdzie ludzie chcą ją otruć. Ale oczywiście nic nie obiecuję - podam tylko kontakt.
Choć osobiście uważam że koteczka nadaje się do domu :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]