Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 10:11 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Kaprys2004 pisze:Coś Ty!!!
Ja choćby wczoraj wydałam 9 miesięcznego charakternego i miewam b. często pytania o czarne!!

To w razie czego pamiętaj o moich diabłach tasmańskich :wink:

Codziennie odbieram jakieś telefony w sprawie kociaków, ludzie najczęściej pytają o dymnego i rudego. Dzisiaj przychodzą kolejni go oglądać, ciekawe czy odstraszy ich zapaszek z pyszczka. Wczoraj zaszczepiłam rudzielca i buraska. Problem z zębami okazał się poważniejszy. Być może będę musiałam udać się do stomatologa, może trzeba będzie usunąć kilka ząbków. Nie wygląda to dobrze...

Kasiu, wczoraj dałam Twój tel dziewczynie, która chciała zobaczyć Bąbla. Nie dzwoniła? :(
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro paź 28, 2009 10:37 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Efcia1 pisze:
Jana pisze:
Efcia1 pisze:W niedzielę byłam na kolejnej łapance w Kajetanach. Złapało mi się coś pięknego, puchatego (biało-beżowe), ok. 5 m-cy. Dzikawe ale dla cierpliwych pewnie do oswojenia. Piszę właściwie sobie a muzom, bo wiem, że nie zdajdzie się chętny na niego/nią...

Królewna jest piękna. Ma niebieskie oczy, długą sierść, point pręgowany. Nadstawia się do głaskania i mruczy jak traktor, a jednocześnie ucieka, próbuje zwiać przez okno (zamknięte). Ma trochę kłopoty ze skakaniem, nie trafia i często spada.

Jest u mnie. :oops:

Obrazek Obrazek

No proszę, i napisałam wcale nie sobie a muzom :D :D :D
Jana :1luvu:

To jest cudo, trzymajcie tylko kciuki za oswojenie.
Ewa, gdybyś wrzuciła zdjęcie, jestem pewna że ktoś inny byłby szybszy ode mnie :wink:
Widziałam tę drugą długowłosą, buro-białą (siostra czy mamusia?), ale ona to już chyba dzika całkiem jest :( Albo bardziej się boi. A też cudo.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro paź 28, 2009 10:54 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Jana pisze:To jest cudo, trzymajcie tylko kciuki za oswojenie.
Ewa, gdybyś wrzuciła zdjęcie, jestem pewna że ktoś inny byłby szybszy ode mnie :wink:
Widziałam tę drugą długowłosą, buro-białą (siostra czy mamusia?), ale ona to już chyba dzika całkiem jest :( Albo bardziej się boi. A też cudo.

Chyba zacznę zabierać na łapanki aparat fotograficzny, żeby jak mi się znów jakieś "cudo" złapie od razu obfocić i wrzucić na wątek :wink:

Ta druga puchata to może być mamusia. A jest na działkach jeszcze piękna niby-syjamka, czekoladowo-beżowa. Ma podobno 7-8 lat, ciągle rodzi, choć podobno w tym roku nie miała małych. Niestety, była najedzona i miała w nosie klatkę. Liczę, że niedługo trafi do Koterii :twisted:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro paź 28, 2009 12:27 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Piękna jest :)
Pamiętajcie o naszych pięciu "dzikuskach", na razie jeszcze nie nadają się do ogłaszania, czekam aż będzie 10 dni od szczepienia, to pojade do M i porobimy im zdjęcia.
Ostatnio edytowano Śro paź 28, 2009 17:47 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Śro paź 28, 2009 12:31 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Na rany kota skąd Wy takie cuda bierzecie :1luvu:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro paź 28, 2009 13:35 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Efcia1 pisze:
Kaprys2004 pisze:Coś Ty!!!
Ja choćby wczoraj wydałam 9 miesięcznego charakternego i miewam b. często pytania o czarne!!

To w razie czego pamiętaj o moich diabłach tasmańskich :wink:

Codziennie odbieram jakieś telefony w sprawie kociaków, ludzie najczęściej pytają o dymnego i rudego. Dzisiaj przychodzą kolejni go oglądać, ciekawe czy odstraszy ich zapaszek z pyszczka. Wczoraj zaszczepiłam rudzielca i buraska. Problem z zębami okazał się poważniejszy. Być może będę musiałam udać się do stomatologa, może trzeba będzie usunąć kilka ząbków. Nie wygląda to dobrze...

Kasiu, wczoraj dałam Twój tel dziewczynie, która chciała zobaczyć Bąbla. Nie dzwoniła? :(

Ewuś, to jak będą pytali o dymnego, to ja mam! I nie mogę oddać. Mam też czarnego, jak wiesz, i też nic... :(

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro paź 28, 2009 16:18 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Jana pisze:
Efcia1 pisze:W niedzielę byłam na kolejnej łapance w Kajetanach. Złapało mi się coś pięknego, puchatego (biało-beżowe), ok. 5 m-cy. Dzikawe ale dla cierpliwych pewnie do oswojenia. Piszę właściwie sobie a muzom, bo wiem, że nie zdajdzie się chętny na niego/nią...

Królewna jest piękna. Ma niebieskie oczy, długą sierść, point pręgowany. Nadstawia się do głaskania i mruczy jak traktor, a jednocześnie ucieka, próbuje zwiać przez okno (zamknięte). Ma trochę kłopoty ze skakaniem, nie trafia i często spada.

Obrazek Obrazek

Jak to się nie znajdzie?
Jana (jak się czujesz??) zrobi cud w postaci mruczącej kiciuni i chaty będą się o nią zabijać!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro paź 28, 2009 16:47 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Kaprys2004 pisze:
Jana pisze:

Obrazek Obrazek

Jak to się nie znajdzie?
Jana (jak się czujesz??) zrobi cud w postaci mruczącej kiciuni i chaty będą się o nią zabijać!!

Miałam na myśli, że na dzikuska się chętny dt nie znajdzie. Bo nie wątpię, że po pobycie u Jany stanie się miziakiem i domki będą się o nią biły. Bo śliczna jest, to pewne :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro paź 28, 2009 17:45 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Na dzikuska to niekoniecznie się znajdzie, ale nie ma co wątpić, że gdzieś tam ktoś na nią czeka, choć jeszcze o tym nie wie :D

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 18:52 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Kasiu, wczoraj dałam Twój tel dziewczynie, która chciała zobaczyć Bąbla. Nie dzwoniła? :([/quote]

Dziękuję Ewa, dziewczyna zadzwoniła. :D Umówione jesteśmy na jutro.
Bąbel jest już zupełnie zdrowy. :D Muszę tylko jakiś czas wstrzymać się z szczepieniem.
Dziś nawet próbował przytulić się do mojej kici, czym wprawił ją w osłupienie :wink:

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro paź 28, 2009 18:54 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Zadzwoniła przed chwilą, że jej mama ma alergię na sierść i odwołała wizytę :(

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro paź 28, 2009 20:13 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Wesoła wiadomość:
Dosia (mój kajetański tymczasik wciąż szukający DS) zdrowieje! Już nie ma rozwolnienia tylko w kuwecie pojawiła się dziś zwarta kupka no i już tak nie kaszle. Nosek troszkę zakatarzony jeszcze jest ale wychodzi z tego. :)

Dostaje: Dicortineff (do noska i oczu) i Metronidazol Polpharma. No i cieszę się, że lekarstwa pomagają.
Trzymam kciuki za pozostałe kociaki.
:kotek:
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Śro paź 28, 2009 23:13 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Ja tak na szybko, zanim założę wątek - Fanaberia nie jest dzika, tylko przerażona. Jak już się poczuje bezpieczna, będzie super kotem. Postęp jest, dziś jeszcze nie fruwała po regałach ani nie próbowała wybić szyby w oknie :roll: :twisted: Uspokoiło to TŻa, bo po jej wczorajszych występach był trochę zły...

Zastanawiam się czy ta "mamusia" też nie jest jednak do udomowienia. Jest piękna, a ta długa sierść to porażka na działkach - kołtuni się...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro paź 28, 2009 23:18 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Zastanawiam się czy ta "mamusia" też nie jest jednak do udomowienia

zawsze można spróbować, alternatywę ma kiepską, teraz koty są tam karmione raz w tygodniu :(
AnielkaG

Post » Czw paź 29, 2009 10:45 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Podnosimy

Kaprys2004

[poprzednia][następna]