Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2021 9:57 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

środa (10.02)-Petraszka
czwartek (11.02)-Kociambra
piątek (12.02)-olala1
sobota (13.02)-Justyna
niedziela (14.02)-kati.2012
poniedziałek (15.02) -
wtorek (16.02)-
środa (17.02)-
Czwartek (18.02)-
Piątek (19.02) -
Sobota (20.02) - Kasik30/wujosrednuak
Niedziela (21.02)-
Poniedziałek (22.02)- olala1
Wtorek (23.02)-
Ostatnio edytowano Śro lut 10, 2021 12:56 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Śro lut 10, 2021 10:02 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

Kuwety ok, apetyty ok u wszystkich.
Krzyś wypuszczony na ogólny, ale Ptyś go trochę gania.
Dziewczyny też cały dyżur były na ogólnym, trochę syczały i buczały ale nie było źle, najgorzej reagowały na Krzysia.
Wypuszczajcie je na dyżur, niech się powoli przyzwyczają.

Marta przywiozła kanapy i zabrała stare.
W pralce zostało pranie.
Obrazek

pyma

Post » Pt lut 12, 2021 12:26 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur czwartkowy:

Do kociarni przyjechały nowe koty: w czwartej Inka, Fizia (na szpitalu), w środę Niunia, Kicia, Tygrysia (pokój przy składziku)
Na ogólny zostały wprowadzone Pianka i Nosek, Gustaw (nie wiem czy ktoś o tym pisał więc wspomnę).
Danio przebywa w pokoiku przy szpitalu. W szpitalu Tola luzem, Inka i Fizia w klatkach bo są nietestowane i nieszczepione.
Na ogólnym Ptyś, Żabka, Bodo, Dodo, Krzyś, Pianka, Nosek, Gustaw.

Kotka Niunia jest kotką nerkową, trzeba jej podawać do pyszczka Lespewet i Renalwet, jest grzeczna bez problemu dopyszcznie, kroplówka co 2-3 dni NaCl 110-130 ml.
Leki i kroplówki oraz jedzenie które dała opiekunka, kocyki i poducha (naświetlone w lecznicy) są u nich w pokoju.
Kicia i jej córka Tygrysia mniej kontaktowe, z tego co zostawiłam im w miseczkach nie ruszyły nic, w kuwetach dwa siki i jeden paw na podłodze.

Tola je tylko trzeba nad nią stać i głasakać (gourmet w czerwonej saszetce 100g) ...Fizia (potrzebny oridermyl dla niej) i Inka ulokowane w klatkach, zjadły wczoraj trochę i odsypiały stres chyba. U Toli same siki nie było kupy, jedzenie ze środy nie ruszone chyba.

Danio ładny apetyty w kuwecie komplet, drzwi siatkowe mu zostawiłam to z Krzysiem i Gustawem mieli naradę (zimno u niego strasznie chciałam żeby trochę ciepła mu wpadło).

Na ogólnym Pianka i Nosek buczące, na szczęście inne koty niewiele sobie z tego robią, apetyty dobre, ale trzeba pilnować by jadł Ptyś Gustaw Krzyś i Pianka i Nosek, bo Bodo i Dodo na przemian z Żabką wsadzają mordy we wszystkie miski. W kuwetach ładnie.
Ostatnio edytowano Śro lut 17, 2021 9:13 przez Kociambra1989, łącznie edytowano 1 raz
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pt lut 12, 2021 12:40 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Nie widziałam koszy do segregacji na zewnątrz, do domu brać nie będę :wink: Poza tym jak chcemy segregować, to nie wystarczy na segregowalne i pozostałe.
Szkoda, że oridermyl nie przyjechał z kotem od weterynarza. Jak będę w poniedziałek to wezmę, chyba, ze ktoś będzie wcześniej.
Obrazek

pyma

Post » Pt lut 12, 2021 12:41 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur środa:
generalnie spokojnie (poza przemeblowaniem pokoiku, gdzie przyjechały nowe koty). W kuwetach jedna płaska kupa (przy szafie na ogólnym). U Danio wszystko ok, suple dostał.
Tola kiepsko z apetytem na dyżurze, ale z poprzedniego dnia miała wszystko zjedzone, leki i zastrzyk dostała.
Ogarnęłam pranie i filtr w pralce (to był widok :strach: :mrgreen: ). Umyłam to co był w wannie plus kontenerki Noski i Pianki, namoczyłam zabawki i szczotki z pokoiku.

Poproszę niedzielę 21.02

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt lut 12, 2021 12:44 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Ja dziś oridermyl przywiozę. Wiem, prosiłam testy szczepienie i też nie zostało to zrobione. Nie je byłam z nimi u weta ani ten pan co je przywiózł tylko ktoś inny.
Wiem że wszystko wrzucamy do jednego kontenera, ale na sortowni są w stanie wybrać worki z materiałami do recyklingu. Chodzi o oddzielenie śmieci które idą do spalarni od tych które iść nie muszą, natomiast jak wyżej kto chce niech korzysta kto nie widzi sensu niech nie korzysta.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Post » Pt lut 12, 2021 12:45 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kociambra1989 pisze:Bodo i Dodo z Żabką wsadzają mordy we wszystkie miski

Niemożliwe, Żabunia ma słodkiego pysia i jest mega grzeczna :mrgreen:

Pietraszka

Post » Pt lut 12, 2021 12:54 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kociambra1989 pisze:Ja dziś oridermyl przywiozę. Wiem, prosiłam testy szczepienie i też nie zostało to zrobione. Nie je byłam z nimi u weta ani ten pan co je przywiózł tylko ktoś inny.
Wiem że wszystko wrzucamy do jednego kontenera, ale na sortowni są w stanie wybrać worki z materiałami do recyklingu. Chodzi o oddzielenie śmieci które idą do spalarni od tych które iść nie muszą, natomiast jak wyżej kto chce niech korzysta kto nie widzi sensu niech nie korzysta.

Musze Cię wyprowadzić z błędu, bo takie śmieci nie idą na sortownię.
Na sortownie idą tylko śmieci, które już były wcześniej segregowane, czyli te z kolorowych pojemników. :wink:
Obrazek

pyma

Post » Pt lut 12, 2021 13:01 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

https://naszesmieci.mos.gov.pl/material ... i-co-dalej

"Odpady zmieszane również podlegają sortowaniu, tak by jak najmniej z nich trafiło ostatecznie na składowisko. Pamiętajmy jednak, że zmieszanie surowców wtórnych z innymi rodzajami odpadów utrudnia ich przetworzenie, a w niektórych przypadkach powoduje degradację materiału, co ma miejsce np. przy zmieszaniu makulatury i odpadów opakowaniowych z papieru z odpadami organicznymi. Właśnie dlatego tak ważna jest segregacja „u źródła”, czyli już w naszych domach."

Dla mnie to żaden wysiłek kupy, resztki jedzenia i inne mokre wrzucać do jednego kosza, a puszki kartony, saszetki, foliówki itp. do drugiego.
Iza polemizować nie będę, jeśli jesteś pewna, rób jak uważasz.

Kociambra1989

Post » Pt lut 12, 2021 19:57 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Jak jeszcze nikt się nie zgłosił, to ja (Weronika) chętnie obsadzę niedzielny dyżur 21.02 :)

vampirkova

Od: Pt lut 12, 2021 19:05

Post » Sob lut 13, 2021 7:05 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur piatkowy.

Dziękuję za pomoc Madzi, która nam tymczasuje koty i Marcie.

Krzyś pojechał do domu. Na razie wieści nie mam.
Nowe 3 kotki mokrego nie chcą na razie jeść. Uschniete wyrzuciłam. Suche chyba pojadły. Wsypalam pełne miski i wyrównałam by było widać ile zjadły.

W szpitaliku brak siku i kupy u szylkretki. Koleżanka obok miała tylko siku. Troszkę jedzą.

Daniowi nastawiłam karmnik. Fajniutki chłopak.
Żabka dostała steryd. Cały dyżur była głośna.

Podłogi umyte. Pranie schowane.
W lodowce otwarta puszka.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Sob lut 13, 2021 10:36 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

vampirkova pisze:Jak jeszcze nikt się nie zgłosił, to ja (Weronika) chętnie obsadzę niedzielny dyżur 21.02 :)

Już się zgłosiła Pietraszka w poście powyżej
Obrazek

pyma

Post » Sob lut 13, 2021 12:16 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

pyma pisze:
vampirkova pisze:Jak jeszcze nikt się nie zgłosił, to ja (Weronika) chętnie obsadzę niedzielny dyżur 21.02 :)

Zapraszam jak chcesz dołączyć :) we dwie zawsze raźniej <3

Pietraszka

Post » Sob lut 13, 2021 12:17 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Czy Tola ma jeszcze kontrolę? Jak się czuje?

Pietraszka

Post » Sob lut 13, 2021 13:09 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Pietraszka pisze:
pyma pisze:

Zapraszam jak chcesz dołączyć :) we dwie zawsze raźniej <3

Bardzo chętnie dołączę - tylko daj znać o której :)

vampirkova

Od: Pt lut 12, 2021 19:05

[poprzednia][następna]