Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie cze 19, 2011 17:23 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:Tak maluszków dużo adopcji zero .Obdzwoniłam dzisiaj wszystkich prosząc o pomoc Szczytnie i Olsztynie.Wszystkie DT zapchane i adopcji nie ma przed wakacjami a zwierząt porzuconych przybywa.Niestety dwa maluchy tri mają ogromne ropnie bez pomocy nie przeżyją. :(

Kciuki mocne.To nie brak chęci ale miejsca jest przyczyną ,że malce siedzą tam gdzie siedzą.Z drugiej strony gdyby ludziska kastrowali zwierzaki,gdyby weci nie ściągali tyle za zabiegi...Bo część by może się zdecydowała.Część.Bo większość uważa,że nic złego w utopieniu 2 m-cznego kota nie ma. Lub dobicia psa kołkiem.TZ ciągle w pracy sie o to piekli.

Wielkie kciuki za maluszki.I za ciebie.Ciężka sprawa.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie cze 19, 2011 19:45 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Zrobiłam dla Brynia i operację ślepaczka Nero mój debiutancki bazarek.
viewtopic.php?f=20&t=129272
Nie jestem pewna czy on "trzyma się kupy" (no, niestety Brysiu znowu o koopie :oops: :oops: )
Będę jeszcze dokładać i ewentualnie poprawiać.
Tekst wpisałam jak potrafiłam.

Proszę o uwagi!!!

Jak się nauczę może będzie lepiej z tymi bazarkami.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 19, 2011 21:59 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Zosiu dzięki za bazarek ,jesteś wielka bo ja to do takich rzeczy talentu nie mam. :P Byłam w schronisku ,niestety kociaki wyglądają źle.Jednej kici pękł ropień na jednej nóżce i jest jeszcze jeden większy na drugiej.Ma problem z chodzeniem i jest strasznie chudziutka.U weta nie były bo niedziela.Jutro wzięłam wolne i jadę rano do schroniska do kierowniczki porozmawiać.Mam nadzieję ,że może mi pozwoli je zabrać do weta. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Nie cze 19, 2011 22:49 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie cze 19, 2011 22:05 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:U weta oczywiście nie były nikt nie widzi problemu.Jutro wzięłam wolne i jadę rano do schroniska do kierowniczki porozmawiać.Mam nadzieję ,że może mi pozwoli je zabrać do weta.

Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Jak będziesz mogła, napisz potem jak poszło. Biedne te zwierzęta w schronisku.

Adam
aburacze

Post » Nie cze 19, 2011 22:52 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Kasiu nr 52 i 11 i 22 to ta sama kicia.Kocurek był biało-bury za siatką.Dopiero teraz zauważyłam.

horacy 7

Post » Nie cze 19, 2011 23:45 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Ja też Basieńko trzymam kciuki. O to też proszę zaprzyjaźnione osoby :ok:
Musimy się chwytać każdego sposobu. W razie czego to nawet 2 tygodnie w klinice w Olsztynie (jak wspominałaś) - potem najwyżej będziemy się martwić i szukać rozpaczliwie adopcji lub DT.

Czekam na wieści i :ok:
Wiem, że najtrudniejsze zadanie zostaje przed Tobą :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 5:47 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Nawet unidox podany w takim przypadku dobrze działa.Zalecza i ropnie.A w miare tani,bo na maluszka 1/2 z 1/4 tabletki pójdzie.Więc jedna tabletka na 8 dni wystarczy.
Biedny maluch,boli to cierpi i nie je.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 20, 2011 6:43 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Basieńko trzymamy od rana kciuki. Musimy uradzić.
Mila coraz bardziej wybrzydza. Coraz trudniej jej podać krople :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 8:29 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Basiu
kciuki i melduj jak coś będzie potrzeba, mnie od jutra nie ma przez tydzień, główkuję też nad jakimś DT dla tych kociaków ze starówki, ale one przy tych schroniskowych to mają cudowne życie i perspektywy...
Fajny ten ostatni bialo - szary, cudo!

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon cze 20, 2011 9:11 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Milunia jest, pozdrawia wszystkich kolegów i koleżanki ze Szczytna i obiecuje, że troszkę mniej zgryzot będzie mi przysparzać.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 9:20 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Może kiedyś i ten smutek z melancholią zniknie z pyszczunia Mili?

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 12:23 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

sebow pisze:Basiu
kciuki i melduj jak coś będzie potrzeba, mnie od jutra nie ma przez tydzień, główkuję też nad jakimś DT dla tych kociaków ze starówki, ale one przy tych schroniskowych to mają cudowne życie i perspektywy...
Fajny ten ostatni bialo - szary, cudo!

Ta ostatnia koteczka bardzo garnie się do człowieka ,mocno płacze i chce na ręce i jeszcze w miarę się trzyma.Niestety kociąt nie udało mi się zabrać do lekarza ,panie mają spróbować je poobserwować,prosiłam by tym z ropniami włączyły chociaż Unidox .Powiedziano mi ,że jak zobaczą ,że coś jest gorzej przez dwa dni to zabiorą je do weta.Postaram się do nich zajrzeć wieczorem i dalej myślę jak im pomóc.Nie wszystko jest takie jakim je widzimy niestety. :cry:Mila śliczna jest. :1luvu:

horacy 7

Post » Pon cze 20, 2011 12:27 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

och,cholerka. Szkoda kociaków.Ael co zrobić,niektórych spraw nie przeskoczysz.
Ale unidox dadzą?
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 20, 2011 14:19 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

meksykanka pisze:Milunia jest, pozdrawia wszystkich kolegów i koleżanki ze Szczytna i obiecuje, że troszkę mniej zgryzot będzie mi przysparzać.

Obrazek

Meksykanko,wygłaszcz Milunie od nas,mam tez pytanko jak dajesz sobie radę finansowo z utrzymaniem Mili,czy zrobić jakis bazarek dla niej,chociaz tak chciałabym pomóc.

Dwie najbardziej chore malutkie kicie mają załatwiony od dzisiaj dt u mojej mamy,ja niestety chwilowo nie mogę brać tymczasów,więc prosiłam kogo się da.Moja Gaja miała też taki wielki ropień i widziałam jak strasznie się męczyła,a co dopiero tyle dni bez leczenia.........masakra.Mam nadzieję,że kierowniczka wyda nam dzisiaj kicie,Basia chyba już do niej dzwoni.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pon cze 20, 2011 14:28 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Hurra dwa maluchy możemy zabrać.Zaraz idę po karmę i żwirek dla mamy Asi leczenie tez biorę na siebie a mama będzie karmic ,głaskać i kochać.Zgoda na zabranie jest. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

horacy 7

[poprzednia][następna]