Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 21:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:Jestem pełna podziwu dla tego dziecka....tam jest pełno budek z UM, dziewczynka je załatwiała, ma wetów którzy po kosztach sterylizują im kotki, b duzo kotek jest juz po sterylkach tam...wykastrowane kocury karmi lepszymi karmami dla kastratów 8O ostatnio słyszała ze ktos ma wyłapywac bezdomniaki i wywozic do schronisk wiec tym co sie dało pozakładała obrózki coby wygładały jak domowe..i teraz uwaga takie na gumeczki coby kotki krzywdy sobie nie zrobiły...jestem pełna podziwu wiedzy i odpowiedzialności tego dziecka :!:

TRZYNASTOLATKA 8O 8O 8O ?????
Jezu jak sobie przypomnę co ja o kotach wiedziałam jak miałam 13lat.... :oops:

wow....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt kwi 23, 2010 21:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Rewelacj,a jak ja spotkasz proszę serdecznie od Nas pozdrów i wyraź ogromny podziw jej działaniom!

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt kwi 23, 2010 21:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Tak jest :!: :lol:
Od innej Pani z tego podwórka (dziewczynka mnie zaprowadziła) zgarnełam z domu koteczkę około półroczną, miała ja 3 tygodnie w domq u siebie...leczyła jak mogła...ostatnimi dniami coś się w domu stało, koteczka zastraszona przez koty tej Pani..wcisnięta w kąt, pani bardzo nie chciała jej puszczac na dwor, koteczka juz się oswajała, bawiła, ladnie jadła, przed akcja zastraszania...koteczka jest u weta, oczy ma w strasznym stanie, jedno prawdopodobnie do usuniecia, drugie prawdopodobnie da sie wyleczyc, jeszcze nie wiadomo... :( bardzo ale to bardzo chciałabym znależć tej koteczce DS albo choć DT...wracając do tej pani do domu znów będzie w ogromnym stresie ....nie mówiąc już o wypuszceniu na dwór znowu....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 23, 2010 22:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:ten z matejki to juz przemilczę, kolezanka próbuje od kilku tyg. wyprowadzic na prosta kotke którą zgarneła z podwórka i sterylizowała aborcyjnie na matejki...

No cóż, sterylizuję kotki na Matejki, bo mam najbliżej, a nie jestem zmotoryzowana. Swoje zresztą też tam leczę. Słyszałam na tym forum dużo złych opinii o p. Makowskim, a w poczekalni zawsze siedzi masa ludzi, którzy chodzą do niego ze swoimi zwierzakami od lat i są zadowoleni, więc sama nie wiem, co o tym myśleć. Btw. z którego podwórka ta kotka i co z nią jest, ja też jedną sterylizowałam aborcyjnie.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt kwi 23, 2010 22:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

OFF TOPIC

Pamiętacie Zelmerka, dla którego szukałam domu w listopadzie?

http://images37.fotosik.pl/219/8ca6a8aa2805cbbdmed.jpg

Odwiedziłam go dziś po 5 miesiącach - za cały opis wystarczy, że zmienił imię na Lord :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt kwi 23, 2010 23:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:UWAGA

Zapraszamy na kolejną Wegetariańską Niedzielę!
23 maja w Centrum Stocznia Gdańsk, wejście od ul. Wałowej 27a.
Startujemy o godz. 12:00.
Jak zwykle nie zabraknie wielu ciekawych prezentacji m.in. na temat
zwierząt w sztuce, podsumowanie akcji na rzecz kotów z gdyńskiej
stoczni, wspaniała wegańska uczta, kącik dla dzieci i stoiska
organizacji pozarządowych oraz wiele innych atrakcji.

Polecam.Byłam w tamtym roku będę i w tym :ok:

ale tu nie ma co polecać, obecność obowiązkowa, bo nasze wystąpienie, pokaz multimedialny, aukcja figurek z kotmi, zbiórka do puszki, rozdawanie ulotek- to jeden z podpunktów, chyba nie myślicie że będę walczyć sama?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob kwi 24, 2010 0:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

trudny dzień. najpierw kocia adopcja. potem wyjazd do ag marczak porobić zdjęcia kotków do adopcji, i zwóz lampy bakteriobójczej do dr kasprzyka. potem wyjazd do gdyni pod szpital i stawiani budy dla kotów- marea dzięki tobie to wszytko:1luvu: no i nasza forumowa blusik podarowała nam masę karmy, leki dla kotków :1luvu: ukłony i podziekowania, zwiozła dla mnie marea. ta tańsza karma pójdzie do stoczni, droższa zostanie dla moich stoczniowców z problemami oddechowymi, jest nawagę złota.
potem wyjazd do dr kasprzyka z kotka od babci u której byłą marea- na bank jedno oko do amputacji, drugie może da się uratować, ale co najmniej miesiąc , dwa leczenia i nie ma gwarancji, ze nie będzie amputowane- nie mamy pieniędzy na tego kota, każda doba w lecznicy to 20 zł, 2 mies- to 1200 zł, a gdzie leczenie......? nasz doktor to anioł, zrobi zniżki, za część hotelowań nie policzy, już mu sie spłakałam ze nie mam pieniędzy. co robić? ratować czy poddać eutanazji? no i nie ma dla niej domu tymczasowego. po prostu dramat, kicia fajna, 6 mies, daje się głaskać.
do mnie trafiła znów kolejna bieda, nazwałam ja sabinka- wyrzucona z domu, przywieziona przez marlenkę do naszego weta, uratowana przez sabinę z obłuża.
a w godz. wieczornych poszedł kolejny kotek do adopcji, tym razem ludzie jechali po niego z torunia- kasę zasiliłam wraz z agą lendas o kolejne 100 zł, ludzie chętnie dawali pieniążki za koty.
marea, tak jak ci powiedziałam- jak dasz radę zwieźć do mnie 2 matki z dziećmi- wezmę, dzieci odchowamy, wyadoptujemy, a matki wysterylizujemy.
monika przypadek kotki od echtom był dramatem ludzkim: agnieszka marczak nieświadomie ją wysterylizowała, marlanka dla jej dobra ją przywiozła do mnie, ona nie jasła z karmika, więc denerwoałałam się i podawałam jej karmę górą budki lęgowej przez małą szczelinką. pech chciał, że podczas jednego krmienia dała drapaka. szukałyśmy tej kotki, karmiłysmy młode dobę pipetami, masowałyśmy brzuch, "odsikiwałyśmy", znalzałyśmy matkę zastępczą. zawalczyłyśmy o ich życie. naprawdę nikt tu nie chciał zawinić. ja do dziś rozglądam się za nią z nadzieją że przyjdzie. to jest głównie mój dramat i czuję się strasznie winna. zamówiłam królikarnię z niemiec, żeby mieć dobry domek z wybiegiem, bezpieczny waśnie dla matek karmiących.
u agnieszki marczak stado pięknych małych kotów do adopcji!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob kwi 24, 2010 1:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Jest wątek ślepaczków :) .
Tam można napisać o pomoc.
Może i DT się znajdzie?

Z tą amputacją oczka bym się wstrzymała, pojechała może do dr Pikiela?
Po leczeniu może mieć częściowe widzenie, to zawsze lepiej niż nic...plus powikłania po takim zabiegu...że nie wspomnę o kosztach.

Wiem, łatwo mi mówić. Jakbym mogła to bym wzięła ją na tymczas.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob kwi 24, 2010 6:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:no i nasza forumowa blusik podarowała nam masę karmy, leki dla kotków :1luvu: ukłony i podziekowania, zwiozła dla mnie marea. ta tańsza karma pójdzie do stoczni, droższa zostanie dla moich stoczniowców z problemami oddechowymi, jest nawagę złota.

Forumowej blusik pomogli uczniowie z klasy 6 E Szkoły Podstawowej Nr 55 w Gdańsku. Mam nadzieję, ze akcja się rozwinie na całą szkołę, bo dopiero w tym tygodniu ruszyła.

Marzenko - Mareo również dziękuję za pomoc, bez Ciebie i twojego kochanego samochodzika, to kiepściutko by było z dostawą :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Sob kwi 24, 2010 6:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Sabinko, nie jestem wetem, ale ja tez uwazam ze usuwanie oczka to ostatecznosc, oczy nie sa zmasakrowane, poranione, sa chore...kot mojej mamy przygarniety jako kocie z bardzo zaawansowanym KK miał oczy leczone dobre kilka m-cy tak że prawie mu wysadziło je, moja mama zaprzestała leczenia, 3 rodzji kropel itp, kot słabo widzi ale ma gałki oczne i nic z oczami się nie dzieje...jezeli lekarz uważa że dla dobra kota tak będzie najlepiej to niech robi jak uważa....kotka w ostateczności wróci do pani starszej, Pani się z nią związała bardzo, chce dla niej jak najlepiej, na własną rękę bedzie szukac jej domu...
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 6:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Blusik pisze:
sabina skaza pisze:no i nasza forumowa blusik podarowała nam masę karmy, leki dla kotków :1luvu: ukłony i podziekowania, zwiozła dla mnie marea. ta tańsza karma pójdzie do stoczni, droższa zostanie dla moich stoczniowców z problemami oddechowymi, jest nawagę złota.

Forumowej blusik pomogli uczniowie z klasy 6 E Szkoły Podstawowej Nr 55 w Gdańsku. Mam nadzieję, ze akcja się rozwinie na całą szkołę, bo dopiero w tym tygodniu ruszyła.

Marzenko - Mareo również dziękuję za pomoc, bez Ciebie i twojego kochanego samochodzika, to kiepściutko by było z dostawą :D

Ja również bardzo dziękuję w imieniu PKDT za masę karmy, ta lepsza i leki napewno sie przydadzą przy podleczaniu tych chorutków :1luvu:

Nie wiem czy Blusik sie nie obrazi że wyjawiam na forum tą tajemnicę...ale Blusik okazała się być moją Pania od matematyki z podstawówki, a teraz uczy mojego brata gamonia :mrgreen:
Gdyby ktoś potrzebował korepetycji dla dzieciaka to polecam :lol: czasami warknie jak trzeba :lol: ale potrafi naprawdę dobrze uczyć i zarazić matematyka :mrgreen:

Blusik będzie kontynuowała zbiórkę w szkole :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 6:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Mareo załatwiasz gotówkę dla PKDT ? :D
Obrazek

Blusik

Post » Sob kwi 24, 2010 7:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

echtom pisze:
Marea pisze:ten z matejki to juz przemilczę, kolezanka próbuje od kilku tyg. wyprowadzic na prosta kotke którą zgarneła z podwórka i sterylizowała aborcyjnie na matejki...

No cóż, sterylizuję kotki na Matejki, bo mam najbliżej, a nie jestem zmotoryzowana. Swoje zresztą też tam leczę. Słyszałam na tym forum dużo złych opinii o p. Makowskim, a w poczekalni zawsze siedzi masa ludzi, którzy chodzą do niego ze swoimi zwierzakami od lat i są zadowoleni, więc sama nie wiem, co o tym myśleć. Btw. z którego podwórka ta kotka i co z nią jest, ja też jedną sterylizowałam aborcyjnie.

Koleanka dokarmiała kotke od kilku m-cy, kotka była zaciążona, powiedziałam jej o akcji sterylek darmowych a ze miała doła finansowego zdecydowała się łapać jak naszybciej i aborcyjnie sterylizowac...weci mili i w ogole, mieli obciąć pazurki, sprawdzic ogólny stan kotki, bo kolezanka zabierała ją do domu..na stałe..kotka 6 lat pomimo bezdomnosic zachowuje sie jak kot domowy...przy odbiorze okazało się ze nic poza operacja nie było przy kotce zrobione, obcieli pazurki raniąc kotke przy tym...polali płyn na kark..skasowałi 60 zł za tą przyjemność...u innego weta, ich stałego którey zreszta tez udział w akcji bierze, na Krzemowej, okazało sie ze kota ma swierzb uszy a leczenie podobno koliduje z preparatem na pchy wylanym na kark, nie znam sie...kotka do długotrwałego leczenia, na Matejki zagładali jej w 'pasze' podobno ok...na krzemowej okazało sie ze zeby w tragicznym stanie, sciągano kamien, kilka zębów usunieto.... a kotka z Nowego Portu...i pomimo że Nwy Port pod Matejki podlega w akcji sterylek to była chyba jedyna kotka z Nowego Portu tam ciachnieta a sterylek juz brak :o ..bezsensu zrobili tą rejonizację...
Ostatnio edytowano Sob kwi 24, 2010 7:30 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 7:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

w najbliższym czasie dla pkdt powinien byc wplyw jakies 200zet od mojej klientki (spod lęborka)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob kwi 24, 2010 7:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Co jej na kark dali? Bo to może jednocześnie lek na świerzbowca?
Obrazek

Blusik

[poprzednia][następna]