POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt sty 30, 2009 10:28

Łajka nie powinna iść do tej starszej Pani. Niestety ona nie jest kuwetkującym, domowym kotkiem - żyje na zewnątrz, pod firmą i dla niej idealnym wprost wyjściem jest ta stajnia w Kolbudach. Starsza Pani nie będzie uczyć kotka kuwetkować czy przycinać pazurków ;)
Mamy jednego dużego miziaka - jak pisze Monika. Ma uroczą mordkę i jest bardzo miziasty. Do tego kastrat.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt sty 30, 2009 10:36

mpacz78 pisze:Wczoraj wieczorem zapoznałam babidolskie kotki z moimi rezydentami, one tam chyba żyły w jakimś stadku kocim bo na widok innych kotów zareagowały wprost entuzjastycznie :D
Najpierw zaprosiłam do kuchni Micka zaczęłam go głaskać, żeby im głupolom wytłumaczył po kociemu że nie ma się co bać dużych :wink:
młodziaki na widok Micka zaczęły mruczeć, gruchać, były podekscytowane potem zapoznałam ich z Blekiem zaczepiały ich do zabawy.
Potem wypuściłam je z kuchni, łażą za moimi kotami, szukają kontaktu z nimi, w mieszkaniu zachowują się swobodnie, większa przestrzeń bardzo im się spodobała pół nocy urządzały sobie dzikie gonitwy.
Moje obie kotki trochę syczą na nich, kocury już też unikają tych namolnych młodzików, ale generalnie ok funkcjonują razem, zostawiłam dziś całą szóstkę razem, ciekawe co zastanę po powrocie :wink:
Generalnie młode są zachwycone innymi kotami, może przy nich się bardziej przełamią do kontaktów z człowiekiem.

Szkoda, ze tego nie widziałam :D

Ok, rozumiem, że Łajka odpada :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt sty 30, 2009 10:58

Rozmawiałam przed chwilą z panią Bożeną z Gdyni z Morskiej (ona opiekowała się Buraskiem kiedy jeszcze żył na podwórku), jest bardzo szczęśliwa ze jest szansa na dom dla niego.
Obiecała wspomóc pkdt finansowo :D mam nadzieję ze co najmniej pokryje to koszt kastracji Buraska.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sty 30, 2009 11:03

A ja mam dobrą wiadomość :D

Nasza znajoma już Pani Marta przesłała nam przekaz, który wesprze fundusz PKDT. Przesłała nam 400 pln!!!!!!!!!
Zaraz idę odebrać na pocztę. Dzięki temu pomoc dostanie i Nelsonek i Pinia i inne kotki wymagające opieki i leczenia!!

Jak zwykle ogromne DZIĘKI Pani Marcie!

yammayca

Post » Pt sty 30, 2009 11:24

Wspaniale :D
Maja daj mi znać dziś wieczorem albo jutro rano najlepiej ile pieniążków wpłynęło na konto z przeznaczeniem na Nelsonka, jak jutro będę u pani Asi to jej przekażę + to co od siebie obiecałam.
I odebrałabym od ciebie kilak wydrukowanych umów adopcyjnych (arkuszy ewidencji), być może jutro dojdzie też do adopcji Zorro.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 11:39

Solaris mówiła że dziś u Podgórskiego w Rumi też można przywieźć koty do sterylek koło 19.00, myślałyśmy o tych dwóch od pani Jadzi z Gdańska ale to nie wiem czy to się da zgrać na dziś, w razie co jest taka możliwość.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 12:37

Monia, na Nelsonka jest 40 pln od dziewczyn z jego wątku, plus od nas 60 pln. Czyli na dzień obecny jest 100 pln, ale będzie jeszcze więcej, bo trwają jeszcze bazarki :) Jak możesz to podejdź dzisiaj wieczorem po kaskę. Dołoże też 100 za sterylkę Łajki, a Gosia jakąs częśc nam zwróci.

Sabina złapała dzisiaj jedną swoją kotkę i zawiozła do sterylki oraz jednego pik-poka, który trafił do naszego nowego DT - Kingi, za co bardzo serdecznie dziękujemy :D

Komu przelać kasę od Gishy?? Już wpłynęła :)

yammayca

Post » Pt sty 30, 2009 13:01

Super :D
wszystko się super układa , niezłe przeroby mamy z tymi sterylkami i w ogóle z "dystrybucją" kotów, oby tak dalej.
Maja moge przyjść po kaskę dzis wieczór albo jutro przed południem, jak ci pasuje?, albo przelać mi na konto, albo jak masz ochotę to możesz przyjść do mnie zobaczyć babidolskie dzikuski.
Zorro raczej jutro nie będzie adoptowany ale kilka umów bym od ciebie wzięła żebym w domu miała na przyszłość, bo nie mam drukarki w domu, a w pracy nie mam takiej kolorowej (tylko ploter kolorowy).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 13:20

Najlepiej by było, jakbyś wpadła dzisiaj wieczorem, bo kaskę mam w ręku. Przelew od p. Marty szedł przekazem pocztowym i nie wpłacałam już tego na konto, skoro i tak miałam Ci dać na Nelsonka, Łajkę, a Sabinie na jej sterylkę itd.

yammayca

Post » Pt sty 30, 2009 13:28

Ok to będę, i wydrukuj mi kilka umów, zostawię u pani Asi tą dla Zorro gdyby potem w momencie adopcji mnie przy tym nie było.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 14:09

Jeden Pik-pok jest u mnie ... jest taki dziki i wystraszony że już mam parę pamiątek na rękach ;) mój kocórek w szał wpadł jak zobaczył pik -poka wiadomo pilnuje swojego terytorium...jak tylko pik pok da się wziąść na ręce to zrobię mu fotki i tu wstawię ...na razie malec jest nie osiągalny chowa się w najmniejsze kąty a jak go złapie to drapie jak prawdziwy tygrys ;)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt sty 30, 2009 15:44

yammayca pisze:Monia, na Nelsonka jest 40 pln od dziewczyn z jego wątku, plus od nas 60 pln. Czyli na dzień obecny jest 100 pln, ale będzie jeszcze więcej, bo trwają jeszcze bazarki :) Jak możesz to podejdź dzisiaj wieczorem po kaskę. Dołoże też 100 za sterylkę Łajki, a Gosia jakąs częśc nam zwróci.

Sabina złapała dzisiaj jedną swoją kotkę i zawiozła do sterylki oraz jednego pik-poka, który trafił do naszego nowego DT - Kingi, za co bardzo serdecznie dziękujemy :D

Komu przelać kasę od Gishy?? Już wpłynęła :)

To jest kasa na sterylkę kotek z Kartuskiej.Dzisiaj będę wiedziała kiedy ten zabieg będzie i wtedy poproszę o pieniądze :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt sty 30, 2009 17:52

WAŻNE:
KOCHANE FORUMOWICZKI I FORUMOWICZE MAM OGROMNĄ PROŚBĘ- Z UWAGI, ŻE RÓŻNI LUDZIE WCHODZĄ I CZYTAJĄ NASZE FORUM- NA TEMAT KOSZTÓW ZABIEGÓW U WETÓW PISZMY NA PRIV PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PAMIĘTAJCIE, ŻE CO DRUGI WETERYNARZ TAKŻE PRZEGLĄDA FORUM MIAU- NIE MUSI SIE LOGOWAĆ, STARCZY, ŻE CZYTA.[/quote]
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt sty 30, 2009 18:39

ostatnia rzecz jakiej bym chciała to narobić komuś problemów :oops:
mam nadzieję że już wykasowałam jak znajdziecie gdzieś jeszcze to dajcie znać.
A wszyscy którzy mają jakieś pretensje do weterynarzy, którzy udzielają zniżek osobom zajmującym się nie swoimi zwierzętami na większą skalę, niech pomyślą że te koty które my leczymy i kastrujemy po prostu gdyby nie my nigdy nie trafiłyby do weterynarza, wiec to nie jest tak że załatwiamy coś taniej za co normalnie można by skasować więcej, bo normalnie to tych zwierząt wogóle nie byłoby u weterynarza bo głównie pochodzą z ulicy.
Wszystkie osoby czytające nasz wątek a nie uczestniczące w nim proszę wiec o zrozumienie.

Będę się już pilnować w pisaniu o kosztach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 18:50

Dziewczyny jest możliwość załatwienia karmy Profilum 10kg za 86-89 zł jeżeli ktoś miałby chęć to proszę zgłaszać się do jutra do 8.00. Przesyłka gratis więc to byłaby cała kwota za tę karmę w sklepach koszt jej to 160zł.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]