Igraszka wróciła do koko_ :))))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2009 21:29 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

jarzab pisze:Najgorsze że jak krzyknę na Tusię to Igraszka tez się boi i ucieka :-(

Odizolowanie obu pań powinno uspokoić sytuację - nie będzie powód do krzyku na Tusię, a Igraszka poczuje się bezpieczniej. Wydaje mi się, że w tej chwili jest to najlepsze rozwiązanie.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie lis 01, 2009 21:58 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Zobaczymy co przyniesie nowy dzień.

jarzab

Od: Sob paź 31, 2009 22:10

Post » Nie lis 01, 2009 22:43 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

jarzab pisze:Zobaczymy co przyniesie nowy dzień.

Trzymam kciuki, by noc minęła spokojnie i by nowy dzień przyniósł utrwalenie rozejmu między Tusią a Igraszką :ok:
Obrazek

Gem

Post » Nie lis 01, 2009 22:48 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Igraszka 2 lata temu była u mnie przez miesiąc, mieszkałam wtedy z teściami i ich dorosłym kocurem-Smeagolem
Igraszka zamieszkała w moim pokoju - przez tydzień nie wychodziła spod łóżka, siedziała pod nim cała w strachu
godzinami leżałam na podłodze i na siłę ją głaskałam... po kilku dniach nawet zaczęła mruczeć
kuweta stała obok łóżka, miseczki z jedzeniem pod łóżkiem

po tygodniu zaczęła wychodzić spod łóżka tylko wtedy jak było w pokoju cicho, jak tylko mnie zobaczyła to zwiewała pod nie - nie reagowałam na to, udawałam, że jej nie widzę i robiłam to, co miałam zrobić... poskutkowało i Igraszka przestała zwiewać na mój widok
zaczęła spać na łóżku i mruczeć jak ją głaskałam

po 1,5 tygodnia zaczęła zwiedzać mieszkanie razem ze Smeagolem - było co prawda na początku między nimi syczenie, jeżenie się i demonstracja jaka/jaki to ja nie jestem groźny... ale zostawiliśmy koty samym sobie, żeby ustaliły hierarchię same - ustaliły i zapanował spokój... a później nawet wspólne zabawy
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Nie lis 01, 2009 23:10 Re: Igraszka-zdrowa, struwity odchodza w niepamięć-szukamy DS !

solangelica pisze:
jarzab pisze:Tusi już zdecydowanie złość minęła , teraz chciała by się zaprzyjaźnić za to Igraszka wydaje z siebie dźwięki rozwścieczonego T-rexa :wink: :wink: Ale do rękoczynów nadal na szczęście nie dochodzi .

Witam Pana Marcina :)
bardzo sie ciesze ze Igraszka trafila w koncu do domu! Mysle, ze z Tusią na pewno sobie poradzi :)
Prosze o fotki koniecznie :)
(Ps. To ja z kolezanka bylam u Pana na rozmowie - ciesze sie ze udalo sie doprowadzic sprawe do dobrego finalu! :ok: :piwa: :kotek: )

kciuki za Igraszke, Tusie i Pana Marcina :)

Ja jestem ta druga ;)
Też trzymam kciuki, żeby obie damy się dogadały i mam nadzieję, że niedługo się wszystko uspokoi.
Ostatnio edytowano Pon lis 02, 2009 10:28 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon lis 02, 2009 10:08 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Za rozejm :ok: :ok: :ok:

Popieram pomysł Gema. Rozdzielić kotki, niech się obie oswoją z nowym stanem rzeczy.

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pon lis 02, 2009 11:08 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Granula pisze:Igraszka 2 lata temu była u mnie przez miesiąc, mieszkałam wtedy z teściami i ich dorosłym kocurem-Smeagolem
Igraszka zamieszkała w moim pokoju - przez tydzień nie wychodziła spod łóżka, siedziała pod nim cała w strachu
godzinami leżałam na podłodze i na siłę ją głaskałam... po kilku dniach nawet zaczęła mruczeć
kuweta stała obok łóżka, miseczki z jedzeniem pod łóżkiem

po tygodniu zaczęła wychodzić spod łóżka tylko wtedy jak było w pokoju cicho, jak tylko mnie zobaczyła to zwiewała pod nie - nie reagowałam na to, udawałam, że jej nie widzę i robiłam to, co miałam zrobić... poskutkowało i Igraszka przestała zwiewać na mój widok
zaczęła spać na łóżku i mruczeć jak ją głaskałam

po 1,5 tygodnia zaczęła zwiedzać mieszkanie razem ze Smeagolem - było co prawda na początku między nimi syczenie, jeżenie się i demonstracja jaka/jaki to ja nie jestem groźny... ale zostawiliśmy koty samym sobie, żeby ustaliły hierarchię same - ustaliły i zapanował spokój... a później nawet wspólne zabawy

Zatkałem wejście do wersalki i Igraszka spała całą noc na fotelu oczywiście kilka razy doszło do awantury z Tusią ale nie było tak źle . Gorzej sytuacja wyglądała rano wyciągnąłem odkurzacz i zacząłem odkurzać nie wiedziałem że Igraszka tak się boi odkurzacza zaczęła panikować uciekła w kąt na nią naskoczyła Tusia wrzask , pazury no i masz, kałuża na pół pokoju :-( Pozytywne jest to że w nocy Igraszka skorzystała z kuwety ale w momencie kiedy Tusia była zamknięta w koszyku bo gdy są razem w jednym pomieszczeniu i Igraszka chce skorzystać z kuwety to Tuśka zaraz do niej biegnie i przestraszona Igraszka ucieka .

jarzab

Post » Pon lis 02, 2009 11:21 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Ja mam suczkę i nowego kotka prawie dwa miesiące ale do tej pory na noc muszę izolować towarzystwo. W ciągu dnia zwierzaki już bawią się i chodzą po całym mieszkaniu ale sypialni w nocy swojej ostatniej ostoi, swojego pana i najbardziej bezpiecznego miejsca w domu czyli norki pod łóżkiem suka nie odstąpi i zaczyna się przeganianie kota...
Ostatnio edytowano Pon lis 02, 2009 11:50 przez kussad, łącznie edytowano 3 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lis 02, 2009 11:25 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

A nie ma szansy zamknięcia panien w oddzielnych pomieszczeniach? Może ktoś z forum kto jest w Krakowie ma jakąś awaryjną zapasową kuwetkę?

I jestem zdania, że trzeba przetrwać pierwszy miesiąc na spokojnie. Dla obu dziewczynek sytuacja jest totalnie niezrozumiała i potrzebują czasu.

W każdym razie trzymam wielkie kciukacze. Pamiętam nasze dokocenie prywatnymi futrzakami. Osobne pomieszczenie było nam potrzebne przez 3 miesiące, bo dokoptowała do nas mała furiatka ;) Teraz wciąż bywają gonitwy, ale towarzystwo zaakceptowało się. Bardzo nam pomógł Feliway w kontakcie.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lis 02, 2009 13:03 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Niech ktoś mi powie jak mam tu dołączyć foto ???

jarzab

Post » Pon lis 02, 2009 13:23 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Na tej stronie viewtopic.php?f=13&t=92612&start=1125 Trinity wkleiła dokładną instrukcję. Są oczywiście jeszcze inne strony - np. ja po przeprowadzce z Fotosik zaczynam używać Photobucket. Jestem na różnych forum wiec szukałam opcji z tworzeniem albumów.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lis 02, 2009 13:38 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

kussad pisze:Na tej stronie viewtopic.php?f=13&t=92612&start=1125 Trinity wkleiła dokładną instrukcję. Są oczywiście jeszcze inne strony - np. ja po przeprowadzce z Fotosik zaczynam używać Photobucket. Jestem na różnych forum wiec szukałam opcji z tworzeniem albumów.

Dzięki . Wieczorkiem popróbuje .

jarzab

Post » Pon lis 02, 2009 13:54 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Bardzo się cieszę, że Igrasia już w nowym domku :D
I teraz możecie na mnie nakrzyczeć, że się wymądrzam ale coś powiem :oops: 1. kuwetkę można kupić już za 12-14 zł jest poniedziałek to otwarli sklepy( hi hi nie będzie juz na smakołyki dla siebie o jak dobrze to znam :ryk: ) a dwie kuwetki są w tej sytuacji bardzo potrzebne.
2. Skąd przekonanie,że koty muszą się zaraz pokochać i akceptować :?: często o tym czytam na forum. Chyba nikt w to nie wierzy kto myśli realnie. Koty to żywe stworzenia o silnych zróżnicowanych charakterach a ich wzajemne relacje ustalają się długo i na dodatek często się zmieniają. Trzeba poprostu to zakceptować -z kotami życie nie jest łatwe. To codzienny trud opieki i miłości do zwierzaków. Panie Marcinie wszystko jest przed wami trzeba o tym pamiętać- one moga się teraz pokochać a za dwa lata pokłócą się na zabój. Albo zacząć gdzieś sikać albo coś zniszczyć. I to my niestety musimy dostosować sie do kotków i wymyslać rozwiązania. I tak będzie już zawsze prze najblizsze około 15 lat :twisted: Miłość cierpliwość i akceptacja to jedyna droga. I koniec z myśleniem o tym co sobie dziś kupię :mrgreen: kuwetka to dopiero początek wydatków na te bezdenne kocie potwory. I proszę przestać się łudzić ,że kiedyś będzie idealnie. Ale za to ile prawdziwej miłości (kapryśnej i wymagającej to fakt) za to otrzymujemy. Dlatego naprawdę warto z całego serca pozdrawiam Marcina Tusię i Igrasię Ja i kotków(18+) :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Pon lis 02, 2009 14:27 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

I teraz możecie na mnie nakrzyczeć, że się wymądrzam ale coś powiem

Krzyczeć? 8O Przecież to cała prawda i tylko prawda :roll:
Obrazek

Gem

Post » Pon lis 02, 2009 23:51 Re: Igraszka-pomocy !!! Wojna kotów, stres i siku w wersalce !!!

Sytuacja znacznie się poprawiła , wojenny topór jak na razie zakopany . Zobaczymy co będzie dalej .

jarzab

[poprzednia][następna]