Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2016 20:04 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Mnie też Misiek martwi. Schudł bardzo - nie wiem - może trzeba mu usg zrobić...
Wieczorem leki dostał w gourmecie - zjadł ładnie - dołożyłąm mu potem do miseczki pozostałość gourmeta.

Rudy bardzo słabo je - ale humor ma dobry. Bawiliśmy się chwilę piórkami

Misia robiła fikołki i piruety z efektami dźwiękowymi - ona jest strasznie pobudzona - nie wiem, co w nią wstąpiło - może faktycznie jednak nie jest wysterylizowana :roll:
Zabrałam jej jedzenie.

Pamiętajcie jutro o proverze dla Bruni

Bruni dałam całą saszetkę Intestinala. Suchego w misce nie miała - ale nie dosypywałam jej.

Przywiozłąm intestinala, trochę gourmetów i felliwaye. Nie włączałąm ich bo wpadłam tylko na chwilę. Resztę zakupów mam jeszcze w aucie - za ciężko mi było to wtargać - jutro to wniosę na górę. Mają przyjść jeszcze kuwety i budki - ale to pewnie dopiero w poniedziałek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw maja 26, 2016 21:06 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:Mnie też Misiek martwi. Schudł bardzo - nie wiem - może trzeba mu usg zrobić...
Wieczorem leki dostał w gourmecie - zjadł ładnie - dołożyłąm mu potem do miseczki pozostałość gourmeta.

A jak jego wyniki wyszły?
On ostatnio bardzo lubi paszteciki i mocno mielone jedzonko.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt maja 27, 2016 15:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dyżury:

sobota (28.05) - dilah
niedziela (29.05) -pyma
poniedziałek (30.05) - Pietraszka
wtorek (31.05) - olala1
środa (01.06) -mgska
czwartek (02.06) -
piątek (03.06) - Krystian i Ania
sobota (04.06) -
niedziela (05.06) -
poniedziałek (06.06) -
wtorek (07.06) -
środa (08.06) -
czwartek (09.06) -
piątek (10.06) -
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2016 17:13 przez pyma, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt maja 27, 2016 17:26 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Poprosze srode 1.06

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt maja 27, 2016 17:37 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Misiek od dziś bierze 0,5 tabletki Unidoxu 1 x dziennie
Bardzo brzydkie miał dziś oko.
Jeśli do niedzieli mu się z tym okiem na unidoxie nie poprawi - tzeba go będzie pokazać Pani Doktor

Misia została na noc w lecznicy - jutro ją zabiorę rano do kociarni.

A Agatka - pojechała do swojego własnego domku :1luvu: :dance2: :dance: :dance2:
Trzymajcie kciuki - musi się dogadać z kotem i psem - ale będzie miała możliwość wychodzenia ( oczywiście po wcześniejszym przyzwyczajeniu do miejsca ) - to powinno być jej łatwiej ;) :ok:
Ja trzymam meeega kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pt maja 27, 2016 17:38 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz

Duszek686

Post » Pt maja 27, 2016 17:37 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Najwazniejsza wiadomosc dnia - Agatka pojechala do domu.trzymajcie kciuki. W domu jest juz jeden kota i suniaa takze 10letnie dziecko. Agatka bedzie miala.mozliwosc wychodzenia wiec na pewno bedzie z tego faktu zadowolona. Pani przyjechala od razu z nasawieniem ze bierze Agatke. Agatka oczywiscie Pania ugryzla i pokazala na co ja stac jak cos sie robi wbrew jej woli czyli np probuje wsadzic do transporterka :roll:

Misiek, po konsultscji z dr Anią ma zmieniony antybiotyk na unidox. 1/2 tabl 1x dzien. Dzsiaj dostal po poludniu. Z oka nadal leci ropa ale nie dalo sobie przemyc esencja z herbaty. DostLam kilka szybkich i mu odpiscilam. Apetyt ma. Zjadl kilka kurzych serduszek i gourneta. Na wyjscie wlozylysmy mi do miski jeszcze jednego. Suche ma intestinala bo bardziej kaloryczny.

Rudy mial ladnie wyjedzona sucha fibre. Mokrego nic nie chcial ale wreszcie skusil sie na smille rybna.
Ustawilam mu jesze miskę z gurmetem i bozita. Ciekawe czy zje.
Otiweralysmy szpitalik i raz wyszedl na ugietych nogach i dlugiej szyi. Ale nie zdecydowal sie wyjsc dalej.

U Misi posprzataalam i wymylam wszystkie katy. Zalozylysmy tez z Anetą zabezpieczenie wiec mozna juz tam zostawiac uchylone okno.

Kupy w kuwetach Fiolka ladne, koncowki luzniejsze.

Ptys biegal za zabawka jeżykiem kora im rzucalam. Genialny widok.

W.lodowce zostalo troche kurzych serc na jutro

mgska

Post » Pt maja 27, 2016 17:46 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Mocno trzymam kciuki za Agatkę, naszą gagatkę <3

Pietraszka

Post » Pt maja 27, 2016 18:32 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Pietraszka pisze:Mocno trzymam kciuki za Agatkę, naszą gagatkę <3

Ja się dołączam, dzielna dziewczyna, musi być dobrze :D
Ciekawe kto teraz będzie rządził?
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pt maja 27, 2016 22:26 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

olala1 pisze:Ciekawe kto teraz będzie rządził?

Figa ;)

Pietraszka

Post » Sob maja 28, 2016 13:48 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Przywiozłam Misię z zabiegu.
Nie była jednak wysterylizowana - teraz już jest :)
Od jutra musi dostawać 2 razy dziennie antybiotyk - clavaseptin po 1 tabletce 2 razy dziennie - przez 3 dni.
Ola - czy będziesz mogła podjechać rano w poniedziałek i wtorek jej ten lek podać?
Do jedzenia mokre - najlepiej gourmety - ma wyrwane wszystkie ząbki - to w buźce nie za ładnie jest na razie i suche będzie ją drażnić. Ona się do suchego przymierza - ale lepiej jej go przez kilka dni nie dawać

Ja w poniedziałek przyjadę po pracy - zabiorę Bruni kupę do badania ( ma być z 3-ch dni ) - z dziś jej wzięłam - jeszcze z jutra - i te próbki trzeba trzymać w lodówce - a ja w poniedziałek przyjadę to wezmę 3-cią próbkę - nie sprzątajcie w poniedziałek Bruni kuwety zanim nie przyjadę - please ( będę po 16 -tej)

MaPi przywiozła wczoraj nową koteczkę - z interwencji z maila - przerażona jest na razie bardzo. Nie miała łatwego życia - więc chyba nie liczy z naszej strony na nic miłego :( Uważajcie - bo prycha i startuje z łapkami - więc bardzo ostrożnie do niej. Po nocy w kuwecie było czysto - więc do niej nie weszła - ale mokre było ładnie zjedzone - przywiozłam jej z lecznicy Zylkene - dawajcie jej do mokrego - może to ją troszkę uspokoi.

Info z dyżuru to już Kasia napisze, bo ja byłam tylko na chwilkę ;)
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2016 14:40 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz

Duszek686

Post » Sob maja 28, 2016 14:15 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Aneta, w poniedziałek podjedzie Marta, bo mnie nie ma, wtorek jak najbardziej zaklepuje :-) a po południu mogę wziąć dyżur
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Sob maja 28, 2016 15:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Potwierdzam ze podjade rano i podam lek Misi. Fiolkowi tez ten antybiotyk czy juz nie?

mgska

Post » Sob maja 28, 2016 16:25 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

mgska pisze:Potwierdzam ze podjade rano i podam lek Misi. Fiolkowi tez ten antybiotyk czy juz nie?

Fiołkowi też jeszcze do wtorku.
Marta masz jakieś wieści od Agatki ?
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob maja 28, 2016 17:07 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

piątek (03.06) - Krystian i Ania
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Nie maja 29, 2016 7:46 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dopiero dziś mam możliwość napisania jak wczorajszy dzień. Figa faktycznie przejęła rządzenie po Agacie, oj brakuje tego czorta, ale niech jej będzie jak najlepiej na swoim. Rudy nie ruszył nic mokrego wszystko zaschło, nic mokrego mu nie zostawiałam, przy mnie jadł chrupki, komplet w kuwecie był. Misia w klatce płacze, Misiowi antybiotyk bardzo łatwo podać, rozkruszyłam go na trzy części i z ręki wylizał z pasztetem gurmeta, zawiesiłam mu zabawkę pięknie się bawił, potem dostał mysz i strzelał jej baranki. Hela nowa poschizowana kotka :( przypomina Figę jak ta przyszła, syczy, warczy i łapy jej chodzą, klatka na pewno jej nie pomaga :( trzebaby pokombinować z tym lokowaniem kotòw, ale Rudy wychodzi na jedynaka, zainteresowany był ogòlnym, ale jak tylko napotkał kota od razu warczał i buczał, jak siedziałam z Miśkiem też na niego źle reagował. Ptyś pełen luzik, Natalka zainteresowała go wędką, w ogòle zrobił się bezstresowy, w odległości wyciągnięcia ręki. Fiołek to aż brak słòw :) po podaniu leku nawet się nie obraził pełne zaufanie, w ogòle nie drapał się, kontaktowy i towarzysk. Figa dała się wygłaskać nawet nie dostałam po łapach jak to bywało. Brunia jak jeszcze było jedzenie zabrane na ogòlnym, została wypuszczona i ciągle miała spięcia z Figą, potem sama weszła do siebie. Hania w ogòle przy was z tej wnęki wychodzi? Przy mnie znòw nie, ale dała się wygłaskać. Najbardziej teraz ta Hela martwi, wczoraj nic nie miała w kuwecie, ale u weta była z Madzią jest po całej profilaktyce, mam nadzieję że szybko przyzwyczai się do zmian.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

[poprzednia][następna]