*Schr.Opole-TRUDNA MŁODZIEŻ-ok 30 może trafić na dwór ;(*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2009 22:13

alez wspaniale,ze kociaki znalazly domek :) niech Wam sie wspaniale wiedzie w nowych domkach :)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Sob sty 03, 2009 22:31

Ale na domki czeka jeszcze sporo kociąt.
Są bardzo strachliwe, często ukryte i przez to prawie niewidoczne dla potencjalnych domków.

Beza
Obrazek

Dakota i Krzyś
Bardzo się martwię, że Krzyś może nie znaleźć domku. :(
Krzyś bowiem nie ma wykształconej jednej tylnej stópki i dla potencjalnego domku nie wygląda na zdrowego kota. :(
A jest taki kochany.

Obrazek

Dyzio i bury Eklerek
Obrazek

Hugo
Po podaniu leków i zakrapianiu oczek, Hugolek czuje się całkiem nieźle.
Jak na typowego strachulca - dzisiaj na rękach pięknie się rozmruczał.

Obrazek

Kostek
Powrót z adopcji bardzo go zestresował. :(
Obrazek

Ptyś
Którego praktycznie nigdy nie widać.
Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Sob sty 03, 2009 22:40

Kolejny boks - młode koteczki:

Beta
Obrazek

Tami
Obrazek

Krusia i Gajka
Obrazek

Tekla
Obrazek

-Buffy-

Post » Sob sty 03, 2009 22:43

I kolejny boks - młode kocurki.

Albert
Obrazek

Geli i Miron
Obrazek

Gucio
Obrazek

Krakus
Obrazek

Niuton
Obrazek

-Buffy-

Post » Sob sty 03, 2009 22:57

Na kwarantannie;

Czarny Oskar i czarno-biały Otis
Otis już dwa razy wrócił z adopcji. :(
Jest bardzo przerażony i najprawdopodobniej w domu ucieka, chowa się i jest nieprzystępny.
Domek musiałby wykazać dużo miłości i cierpliwości i dać na oswojenie sporo czasu.

Obrazek

Sara i Szafir
które niedługo pojadą do swojego nowego domku.
Obrazek Obrazek

Dzieciaki - Bonnie i Clyde
czekamy na zgłoszenie się Agenta568 i maluchy pojadą do swojego nowego domku.
Obrazek Obrazek

-Buffy-

Post » Sob sty 03, 2009 23:12

Wszystkie Kociaki sa po prostu piekne :) zycze im wszystkim wspanialych domkow :) takich najlepszych, takich na cale zycie :) trzymam baaaaardzo mocno kciukalce za domki, a moje kociaki lapkolce :D

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Nie sty 04, 2009 9:30

-Buffy- pisze:Do jednego domku, do przemiłych Państwa, pojechały Pati i Wieja.

Hurra! Wiejka ma dom. Kamień spadł mi z serca, martwiłam się o malutką.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Nie sty 04, 2009 11:14

Bardzo się cieszę, że Pati dostała szansę.Mam nadzieję, ze nie spotka jej to co ostatnio.

Szkoda mi tych kotków, które wracają z adopcji.Czy można w jakiś sposób tego uniknąć? Może ktoś powinien informować potencjalnych opiekunów jaki jest dany kot i jakie mogą być z nim problemy.Wtedy ludzie nie rozczarują się i nie będzie "zwrotów" .

Dobrze, że z Hugo już lepiej :)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie sty 04, 2009 20:38

Potencjalne domki są informowane o przeszłości danego kota na tyle, ile jest to możliwe.

Niestety, czasami zdarzają się przypadki, że o kocie niewiele wiadomo, gdyż albo jest bardzo krótko w Schronisku i nie zdążymy go poznać, albo po prostu już w domu nie spełnia oczekiwań.

Dotyczy to przede wszystkim niektórych maluchów, które z natury są bojaźliwe, przerażone - w domu chowają się, uciekają i nie dają pogłaskać.
Nowym Dużym często brakuje cierpliwości i bez dania szansy i czasu takiemu maluchowi, oddają go z powrotem do Schronu. :(

-Buffy-

Post » Nie sty 04, 2009 23:12

hopsa :)
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon sty 05, 2009 8:59

No to zaczynamy nowy tydzień :)
Nieustająco szukamy domów dla opolskich kotów.

violavi

Post » Pon sty 05, 2009 16:26

hopsa :)
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon sty 05, 2009 21:22

Szukamy domków dla maluchów.

-Buffy-

Post » Wto sty 06, 2009 9:55

Ciągle szukamy domków...

violavi

Post » Wto sty 06, 2009 10:13

violavi pisze:Szkoda mi tych kotków, które wracają z adopcji.Czy można w jakiś sposób tego uniknąć? Może ktoś powinien informować potencjalnych opiekunów jaki jest dany kot i jakie mogą być z nim problemy.Wtedy ludzie nie rozczarują się i nie będzie "zwrotów" .

Nowe domy są informowane o tym, że kot jest płochliwy. Niestety ludzie chcą kota i już, dopiero w domu kiedy kot chowa się, ucieka czy prychnie jest "aj-waj" i szybko z powrotem do schronu :( I to się będzie zdarzać niezależnie od tego jak dobrze będą ludzie informowani :(

Nie mam dziś żadnych dobrych wieści :(

Na stanie nie ma już żadnych małych, miłych kociaków. Także bardzo proszę o usunięcie zbiorowych ogłoszeń jakie dla nas Cioteczki robiły w różnych miejscach.
Niestety trudnej młodzieży jest nadal u nas ok 20-30 sztuk :( Praktycznie żadne nie nadaje się do adopcji do "zwykłego" domu. Musiałby by być to dom tymczasowy, który zajmie się socjalizacją kociaka lub bardzo oświecony dom stały który da kotu czas. Na przykład taki dom, do jakiego trafił Stefanek - rzekomo dziki kociak który wracał 3 razy z adopcji :( Stefanek, teraz Łatek, jest teraz iście miziatym kawalerem, który kocha swoją kocią przyjaciółkę Milę i swoich Dużych, którzy "jedyne" co mu dali to czas i cierpliwość.

Dlatego apeluję i BŁAGAM Was o pomoc. Te kociaki na wiosnę zostaną wypuszczone na dwór. Ja wiem, że to nie jest najgorszy los dla kota a niekiedy nawet najlepszy tak jak dla Ostrogi, ale większość z nich ma szansę na oswojenie się, na szczęśliwy dom, swoją miseczkę i kolana, tylko muszą dostać SZANSĘ! Proszę, jeśli ktoś z Was może takiego pół-rocznego podrostka przyjąć na tymczas w celu oswojenia go - proszę pomóżcie im! Inaczej te kociaki zostaną wypuszczonae na dwór jako dzikie :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]