Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2021 21:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyzur wtorek

Duzo dzis bylo odwiedzin
Byla p.Beata w odwiedziny do Krzysia, Angelika podpisywala umowe adapcyjna Skarbka, byli tez panstwo zapoznac sie z naszymi kotami, spodobal im sie Buras i Tola ale maja jeszcze odwiedziny u Oreo i Dyzi, beda sie zastanawiac i sie odezwa. Maja psa ze schroniska i obawiaja sie jak sie dogada z kotem (pani zaznaczala, ze jak sie kot z psem nie dogada to beda chcieli kota oddac, mieszkaja w bloku sietek nie maja ale sa otwarci zeby zamontowac)

Na Koniec przyszedl Tomek wymieniac lampy - wymienil w kuchni i 4 na ogolnym jeszcze chyba nigdy nie bylo tak jasno :)
ma przyjsc innym razem wymienic reszte. stare lampy wynioslam na smietnik

szpital
krzysiu Zjadl polowe mokrego z wczoraj i wyjadl sporo chrupek (wysylalam zdjecie na fb) dzis zjadl ladnie cala saszete gurmeta. Kupe mial srednia
Buras zjad Gurmeta z ociaganiem, troszke jest wycofany ale jak sie go poglaska to mruczy i sie przymila. w kuwecie komplet ok

Ogolny wszyscy ok, Tola zjadla pol saszety Felixa wiecej nie chciala czy byla w kuwecie nie widzialam bo za duzo sie dzis dzialo.
Irys apetyt wilczy, pobiega troche po terenie ale zaczepiala blizniakow wiec ja schowalam do pokoju przed koncem dyzuru

U Zgredka [*] wszystko bylo juz wysprzatane wlaczylam tylko lampe, chodzila caly dyzur.

wywiesilam pranie z wczoraj i zrobilam 3 nowe, 2 z nich wywieszone jedno bedzie na jutro.

W lazience susza sie kuwery z wanny + reszta ktora byla na podlodze w lazience teraz sie odkaża

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Czw sty 28, 2021 8:52 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

czwartek (28.01)-Kociambra
piątek (29.01)- 09996
sobota (30.01)- Wilka
niedziela (31.01)- Burajulia
poniedziałek (01.02)- Wilka
wtorek (02.02)- pyma
środa (03.02)- Pietraszka
czwartek (04.02)-Kociambra
piątek (05.02)-
sobota (06.02)-
niedziela (07.02)-
poniedziałek (08.02)-
wtorek (09.02)-
środa (10.02)-
Ostatnio edytowano Czw sty 28, 2021 11:32 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw sty 28, 2021 10:09 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Weźmiemy niedzielę 31.12, będziemy od rana

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Czw sty 28, 2021 14:26 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur pełen był wrażeń ;)
Zaczął się od poszukiwań Gustawa, który tak się zaszył na ogólnym, że pół KOTYlionowej ekipy było zaangażowane w jego poszukiwania. Po jakiejś 1,5 godzinie został namierzony pod szafką z szufladami obok szafy. W związku z tym zamieszkał jednak w klatce.
Przyjechały też do nas dwa nowe słodziaki: Pianka i Nosek.
Poza tym wszystko ok. Trzeba tylko trochę przypilnować Tolę z jedzeniem, bo nie lubi mokrego, tylko suche, a chyba nie bardzo sobie radzi z karmnikami.

Nie umyłam tego, co moczy się w wannie, bo już nie zdążyłam.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Sob sty 30, 2021 9:46 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę dyżur 5.02

09996

Od: Czw kwi 25, 2019 20:23

Post » Sob sty 30, 2021 9:56 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur
Kuwety wszystkie ok.
Pianka i Nosek bardzo kontaktowe, zjadły bardzo chętnie. Pomagały się więcej:)
Ires, apetyt też bardzo dobrze.
Na ogólnym wszyscy zjedli ładnie, prócz Roli, która nic nie chciała jeść mokrego. Zjadła trochę suchego.
Wszyscy chętnie się bawili. :)
W szpitalu,
Danio kuweta ok, apetyt też dobrze. Bardzo chciał się przytulać do człowiek ale widać że jest przestraszony.
Krzyś ładnie zjadł gurmeta z saszetki.
Gustaw bardzo się boi nawet Krzysia. Wypuściła go na szpital ale stresował się u wrócił sam do klatki do koszyka.
Na chwilę zamknęłam Krzysia A wyposcilam Gustawa na szpital.

09996

Od: Czw kwi 25, 2019 20:23

Post » Sob sty 30, 2021 22:25 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur bezproblemowy nie ma w sumie o czym opowiadać ale kilka ważnych spraw

Żabką po konsultacji u Szulca będzie tam dalej diagnozowana. Zrobiliśmy prześwietlenie i krew. Będzie miała w przyszły piątek zrobiona Rinoskopie i bronchoskopie. W czwartek wieczorem trzeba zabrać jedzenie KONIECZNIE. Trzeba ja zawieźć na 9 wieczorem będzie do odbioru.

Iris pojechała do fajnego domu

Danio w pokoju po iris. Poświęcajcie ku trochę czasu on jest przerażony sytuacja trzeba go trochę rozruszać i być może po zabiegu Achacy odchudzać. 5.8 wazy... Trochę za dużo...

Gustaw biega po szpitalu z Krzysiem pokochali się odrazu i były dosłownie noski noski.

Nosek i Pianka mają zrobione wszystko na start Aneta była z nimi u weterynarza

Tola, moim zdaniem trzeba zrobić jej badania krwi. Ma paskudna sierść i chudnie. Dobrze by było się dowiedzieć czy to wynik stresu czy coś jej dolega. Nie boi się innych kotów ale ich obecność trochę ja stresuje jak zaczynają biegać. Dzisiaj nawet udało mi się z nią pobawić jak reszta poszla spać.

Zwrocie uwagę przez ten tydzień na oddychanie zabki zaraz po sterydzie. Moim zdaniem po godzinie od tabletki oddycha dużo lepiej

Roszady pokojowo klatkowe zatwierdzone przez Ize

Wilka_dlaczego

Od: Pon gru 30, 2019 19:38

Post » Nie sty 31, 2021 8:54 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Bardzo się cieszę z Iris. Powodzenia mała <3
Dzięki Klaudia za Żabulę <3

Poproszę środę 10.02

Pietraszka

Post » Nie sty 31, 2021 15:26 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 31.01

Oglólny
W kuwetach wszystko w porządku. Apetyty dopisują wszystkim oprócz Toli i Ptysiowi. Nie chcieli jeść granatapetu, dostali felixa, Ptyś zjadł pół saszetki, Tola 1/4. Nie chciała też suchego. Moim zdaniem ma problem z ząbkami. Je wolno, długo obwąchuje miskę, bierze mini kawałeczki i gryzie jakby gryzła suche. Dużo się oblizuje. Rzeczywiście schudła, pogorszyło jej się futerko, zrobiła się powolna, trochę dzika. Rozpisałam jej Kalmvet.
Żabka dostała od razu steryd. Po godzinie przestała harczeć, ale nadal ciężko oddychała przez otwarty pysiek i leżała oparta na drapaku, z głową wyżej. Apetyt jej dopisuje.
Dodo trochę dziczeje i próbował mnie ugryźć kiedy wzięłam go na ręce sprawdzić łapy.

Pianka i Nosek
Kochane dziewczyny, zero stresu, kolankowe, miziaste, zabawowe. Dobrze że dostają Vetomune, bo obie łzawią - nie jakoś bardzo, ale mają brudne pyśki przy oczach.
W kuwecie jedna brzydka kupa, dwie okej.
Apetyty dopisują - dostały granatapet

Danio
Subtelny, delikatny olbrzym, chociaż bałagan w pokoju zrobił wielki. W kuwetach w porządku, apetyt okej. Początkowo schowany za drapakiem na parapecie, ale jak tylko się podejdzie wychodzi i się ociera, mizia. Nie ma kawałeczka futra po prawej stronie pyszczka.
Łaził po mnie na kanapie, mizialiśmy się dobre 20 minut.

Szpital
Gustaw mocno przerażony, wyszedł na jedzenie, ale nie zjadł wiele. Dostali Granatapet, ale później dolożyłam mu whiskasa i to już jadł z apetytem. Później włączyłam osuszacz, to się ukrył w najgłębszej dziurze, więc wyłączyłam, żeby chłopaka nie stresować. Przeszkadza mu ta noga, nie skacze za dobrze, chodzi wolniutko, jak się kładzie to łapa musi być wyprostowana. Jest dość nieufny, ale łagodny.
Krzysio apetyt za dwóch, chociaż je bardzo wolno. Dużo się mizia, chce się bawić z Guciem, ten nawet to odwzajemnia, ale bez szaleństw. W kuwetach okej.

Pranie wywieszone, podłogi odkurzone.
W kuchni na dolnej szafce od drzwi są 3 puszki Doliny Noteci Premium Indyk - to są puszki dla psów!!!
KalmVet w kuchni się skończył, ale sa dwa opakowania otwarte w szpitalu.
Ostatnio edytowano Pon lut 01, 2021 8:47 przez Burajulia, łącznie edytowano 2 razy

Burajulia

Post » Pon lut 01, 2021 7:59 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Burajulia pisze:Weźmiemy niedzielę 31.12, będziemy od rana

postaram się zapamiętać :ryk:
Obrazek

pyma

Post » Pon lut 01, 2021 8:01 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

poniedziałek (01.02)- Wilka
wtorek (02.02)- pyma
środa (03.02)- Pietraszka
czwartek (04.02)-Kociambra
piątek (05.02)- 09666
sobota (06.02)-
niedziela (07.02)- Justyna
poniedziałek (08.02)-
wtorek (09.02)-
środa (10.02)-Petraszka
czwartek (11.02)-
piątek (12.02)-olala1
sobota (13.02)-
niedziela (14.02)-
Ostatnio edytowano Wto lut 02, 2021 12:03 przez pyma, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

pyma

Post » Pon lut 01, 2021 8:23 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę 12.02
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pon lut 01, 2021 8:44 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

pyma pisze:
Burajulia pisze:Weźmiemy niedzielę 31.12, będziemy od rana

postaram się zapamiętać :ryk:

O matko :ryk: słowo się rzekło, kobyłka u płota, w sylwestra mamy dyżur :ryk:

Burajulia

Post » Wto lut 02, 2021 8:06 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

poprosze niedziele 07.02

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Śro lut 03, 2021 8:44 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Hej, czy ktoś mógłby wziąć dzisiaj dyżur?
Kiepsko się czuję po szczepieniu i wolałabym zostać w domu.

Pietraszka

[poprzednia][następna]