Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 10:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_z pisze:
Negro pisze:Jest kocia mama i jest mała koteczka ...

Obrazek

No to wracając do kotów...
Pilnie poszukiwany DT dla mamy-kotki i małej koteczki na okres kwarantanny (ok. 2 tyg.) zanim będą mogły trafić do hoteliku Sabiny. Przyznam, że niefortunnie narobiłam nadziei, że będę mogła przechować koty, ale niestety w przyszłym tygodniu wyjeżdżam służbowo, a mężowi nie mogę zostawić nowo przyjętych do domu kotów. Na weekendy wyjeżdżamy wszyscy razem...

Czy znajdzie się ktoś, kto przechowa miziastą kotkę z małą kicią przez okres dwóch tygodni???
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw cze 09, 2011 10:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

echtom pisze: Jaaana jest atakowana wyłącznie za to, że stare osobiste porachunki z Marlon wywleka publicznie w kontekście szkodzącym całej organizacji. Fakty są takie, że JEDNA osoba źle rozegrała JEDNĄ sprawę, a strona, która czuje się pokrzywdzona, podważa na ogólnopolskim forum wiarygodność całego PKDT.

Pokaż mi zdanie, gdzie podważałam wiarygodność całego PKDT.
Jak pisałam, post był skierowany do Marlon.
Ale tak już jest, że każdy jest członkiem jakiejś grupy i, chcąc czy nie, tę grupę reprezentuje. I powinien zdawać sobie z tego sprawę.

Nie czuję się atakowana. Atakowana tu poczułam się kiedyś dawno, dlatego nigdy więcej się nie odzywałam na tym wątku. Mam wyjaśnić?

maria_kania - i to jest bardzo uczciwe.

małgisia - czyli gdzie zgłosić? Poza tym, chyba nie przeczytałaś dokładnie. Nie chodzi mi o rzeczy. Chodzi o niewywiązanie się. Jednej osoby z jednego zobowiązania.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw cze 09, 2011 10:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No to Twój żal do jednej osoby i do niewywiazywania się może zaszkodzić wielu małym istotkom. Napisałaś co Ci na sercu leżało, dziewczyna Cię przeprosiła i wyraziła żal, że tak wyszło.
Czy można tu wrócić do porzadku spraw PKDT i ratowania kotów? Koteczka z małą potrzebują DT na 2 tygodnie, ja niestety koty niebardzo moge brać. Raczej kociaka i to do kenela jak wychodze:/
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw cze 09, 2011 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

małgisia - czyli gdzie zgłosić? Poza tym, chyba nie przeczytałaś dokładnie. Nie chodzi mi o rzeczy. Chodzi o niewywiązanie się. Jednej osoby z jednego zobowiązania.[/quote]

zrozumiałam bardzo dobrze i wiedzę ,że nie chodzi o rzeczy i widzę wielki wylewający się żal.......gdzie zgłosić? jeśli chodzi ci o to gdzie opisać.....może w osobnym wątku , temacie ...jesli już miałaś taką potrzebę......ja tu wchodzę głównie na wątek PKDT -żeby poczytać o akcjach kocich , myślałam że po to jest wątek kociego PKDT.....zresztą skoro wszystko zostało wyjaśnione, przeprosiny widziałam więc po co dalej rozwlekać temat , bo chyba o wyjaśnienie chodziło , prawda?!
skoro to koci wątek zdecydowanie lepiej skupić się na kotach , takie jest moje zdanie .

małgisia

Od: Śro cze 06, 2007 19:29

Post » Czw cze 09, 2011 10:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sformułowania towarzyszące przeprosinom, może i niefortunne, wynikajace pewnie z pospiechu, ale słowo przepraszam padło. Teraz to juz dobra wola przepraszanego czy to mu wystarczy, czy za mało i dalej będzie się toczyc dyskusja wkoło Macieju?
PS. Niektórzy czują się usatysfakcjonowani dopiero przeprosinami na pierwszej stronie gazety lub w czasie najlepszej ogladalności, niektórym wystarczy, że słowo przepraszam jednak pada.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw cze 09, 2011 10:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Przestańcie proszę! zobaczcie kocinka biedna koło rury siedzi i na 2 tygodnie schronienia potrzebuje!!!!!! a my tu politykę poprawności omawiamy i swoje żale...smutne to kurde jest jak w sejmie ble, ble, ble a życie jest obok...
Jakbym mogła to na dwa tygodnie bym zabrała ale dzieci Poziomki mają do mnie trafić lada moment...Prosimy o domek dla tego szkraba!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw cze 09, 2011 10:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj - już wcześniej napisałam tu, że z mojej strony EOT, ale wciąż jestem wywoływana, więc odpowiadam od czasu do czasu.

małgisia - inny, nowy wątek? Fakt, można było. Ale i tak byłby szarganiem imienia. A pewnie więcej osób by zajrzało, więc jeszcze gorzej.

Betbet - na pewno nie zaszkodzi, zwykle tak jest, że organizacje zwierają szeregi, gdy widzą wspólnego wroga. Koteczka z małym? Mogę zapytać koleżankę, może (ale bardzo małe "może") się uda.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw cze 09, 2011 10:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Wracając do spraw kocich i organizacyjnych:
Dziewczyny jak w sobotę planujemy nasz udział na festynie w Brzeźnie, od której do której ?
Co mam zabrać ze sobą oprócz biżuterii którą mamy na sprzedaż zamocowanej na tablicy z płótna?
I maszynki do mielenie mięsa :wink:

jaaana - nie zamierzam uważać Cię za wroga, Marlon zachowała się wtedy nie w porządku, przeprosiła po czasie ale przeprosiła, wytłumaczyła się, Ty zachowałaś się nie w porządku wywlekając to teraz i na ogólnopolskim wątku krakvetu - może też powinnaś przeprosić - miejsce na wyjaśnianie tematej sytuacji było gdzie indziej a czasu na to było też nie mało - takie jest moje zdanie.
EOT z mojej strony
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 09, 2011 10:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

.........Wracając do spraw kocich i organizacyjnych:
Dziewczyny jak w sobotę planujemy nasz udział na festynie w Brzeźnie, od której do której ?
Co mam zabrać ze sobą oprócz biżuterii którą mamy na sprzedaż zamocowanej na tablicy z płótna?
I maszynki do mielenie mięsa :wink: ..........

Monika,
dałam Sabinie,
bazarkową bizuterię, kosmetyczki, paski i inne drobiazgi, kocich fantów u mnie brak...
a maszynkę hmm
jak by co ja ją przyjmę na sprzedaż chętnie ;-)
pozdrawiam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw cze 09, 2011 11:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Betbet pisze:Mirmilka jak tam maluchy? siatkę zamontowałyście? Ciągle się do was wybieram i ciągle jeszcze nie mam czasu bo walczę z czymś tam w domu:)

Hej, rama z listewek jest już zbita, dzisiaj przybijam siatke, więc chyba dzisiaj siatka bedzie wstawiona w okno. Maluchy rosną, przeciez tak niedawno miały takie króciutkie nóżki, a teraz...Wczoraj złapałam kotkę, na którą polowałam 3 tygodnie, jestem taka szczęśliwa. "Głupia" złapała sie na walerianę. Jeszcze jedna kotka i dwa kocury, i to na razie tyle z Jagiellońskiej.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw cze 09, 2011 11:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Wracając do spraw kocich i organizacyjnych:

Na dzień dzisiejszy mam wolną sobotę, ale w sezonie jestem na ostrym dyżurze przewodnickim i w każdej chwili może coś wyskoczyć. Jeśli jednak nie wypadnie do jutra nic pilnego, a mogę się na coś przydać, czekam na przydział zadań :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw cze 09, 2011 23:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja tak jak mówiłam wezme kotke od negra z maluchem, ale nie mam gdzie jej trzymac na kwarantannie. po ostatniej wirusówce jaką miałam nie zaserwuje sobie kotów z podwórka- którym może coś w międzyczasie wyjsć w hotelu. negro piłuj tatę i bierz te koty do łazienki, resztą ja się zajmę.

ostanie moje zdanie do tematu marlon- jaaana, w odpowiedzi na poker pytanie :

sprawa nie zawiezionej kurtki wyszła na wiosnę, kiedy to zimowa wielkaśna, grubaśna puchówka nie zdała by egzaminu u pani z gdańska (było już ciepło). marlena zadała pytanie coś w ten deseń, nie pamiętam dokładnie: "co robić? nie wiem gdzie ją zawieźć, a już po sezonie, mam ją od jednej babki i miałam dowieźć do gdańska, ale nie zdążyłam", powiem tak- stwierdziłam że paliwo do gdańska będzie równe wartości lub droższe i że tej kurtki na wiosnę chyba już nie ma sensu tam wieźć i że ta kobieta do której kurtka miała trafić pewnie nie pamięta już o dostawie kurtki" żadnej z nas nie wpadło do łepetyny żeby do jaaany dzwonić- po prostu. żadna z nas nie miała pojęcia że jaaana tak przezywa te kurtkę, bo np. jak ja coś daję to nie wnikam gdzie to trafi- szczególnie jak są to rzeczy o małej wartości. nie jestem drobiazgowa. naprawdę jak oddawałam marii kanii dużo droższe rzeczy na bazarek nie interesowało mnie to co z nimi zrobiła, czy sprzedała je i pieniądze wpłaciła na koty czy dała je biednym. ja dałam- osoba która dostała ode mnie niech robi z nimi co chce. ważne że mi już nie zagracają domu. ja nawet nie wiedziałam że to kurtka od jaaany- bo login jaaany dopiero pierwszy raz na oczy widzę i przypomniałam sobie tę nieszczęsna czarną kurtkę z bagażnika po całej tej aferze, lub nie pamiętam jaaany że wchodziła do nas na forum (zupełnie nie kojarzę kobiety). sądziłam że to błaha sprawa, że ktoś komuś dał bo mu kurtka zawalała dom lub szafę. przepraszam w tym momencie ja- bo potraktowałam te kurtkę jak jedną z tysiąca ręczników, polarowych kocyków, prześcieradeł które dostajemy do kociarni na wyściółki dla zwierząt. nie było mi wiadomo że ktoś umiera, że ktoś na to czeka. wtedy inaczej bym pewnie zareagowała. a marlena była przejazdem i się spieszyła więc pewnie dlatego nie przybliżyła mi "smutnej historii kurtki"
mało tego, ja stwierdziłam że jak nie ma co zrobić z kurtką- to koty w moim garażu się ucieszą, bo noce były jeszcze chłodne. a to marlena stwierdziła że lepiej odda biednym, i poparłam decyzję- bo była dobra.
także poker jaaana przepraszam w sumie to moja wina, sprawę potraktowałam lightowo bo nie sądziłam że ktoś może być urażony i ze to takie ważne.
jezu my mamy tyle darowizn rzeczowych (kurtki, swetry, ręczniki, koce), tyle problemów, tyle kotów, tyle kłopotów że naprawdę milion rzeczy nam umyka.....ja jestem zakręcona jak zakrętka od słoika, bo naprawdę nie mam głowy do niczego- za dużo spraw naraz i każdy od nas czegoś chce :(

poker zrozum- jak sobie kiedyś urodzisz bliźniaki :wink: a życzę ci tego gorąco :) :1luvu: bo dzieci to fajna sprawa, ale bardzo spędzająca sen z oczu... to naprawdę znajdziesz więcej powodów do nieprzespanych nocy niż kurtka od jaaany czy zastanawianie się nad tym czy kogoś nie uraziłaś w danym momencie. po prostu będziesz miała wszytko gdzieś, marząc o tym żeby twój telefon więcej nie zadzwonił, żeby nikt ci nie zniósł kolejnego bezdomnego kota do domu, i żebyś mogła tylko choć na godzinkę położyć się i chwikę spać.
marlon przeżywa ciągle podobne chwile zmęczenia co ja- ona ma 30 kotów, 7 psów, stocznie i masę innych akcji, więc na boga litości- pewne rzeczy jej umykają, albo po prostu ma je nieświadomie gdzieś. amen!

to był mój ostatni post w tej sprawie.

dziewczyny teraz omawiamy festyn :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw cze 09, 2011 23:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Przez ostatnie dni korespondowałam z ludźmi od bannera, niestety trochę za późno wszystko wyszło, najbliższy wolny termin mają na środę dopiero. Dowiem się później gdzie można go będzie odebrać.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw cze 09, 2011 23:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:Przez ostatnie dni korespondowałam z ludźmi od bannera, niestety trochę za późno wszystko wyszło, najbliższy wolny termin mają na środę dopiero. Dowiem się później gdzie można go będzie odebrać.

no to jesteśmy w d... :x przepraszam ale teraz to się az zdenerwowałam. to z czym my na festyn sie wybieramy? boże może ktoś choć zrobi duży plakat na szybko?
marlena weź plomby, ja biore fanty, puszki i pozwol. na zbiórki oraz metkownice. nie mam czarnego markera- kto weźmie?
marlena weź też ulotki, plomby i identyfikator
kto zrobi duży wydruk?: "fundusze ze sprzedanych artykułów przeznaczone będą na leczenie i opiekę nad bezdomnymi kotami"- żeby ludzie wiedzieli na co sprzedajemy tyle kolczyków.

Zielony weekend
Plenerowy piknik rodzinny 2011
Urząd Miasta Gdańska
11.06.2011

Informacje ogólne:

Plenerowy piknik rodzinny – Zielony Weekend

Czas: 11.06.2011 godz. 10- 16

Miejsce: Molo Gdańsk- Brzeźno

Organizator: Wydział Środowiska Urzędu Miejskiego w Gdańsku

Cel: prezentacja stanu jakości środowiska w mieście Gdańsk oraz propagacja świadomości ekologicznej wśród mieszkańców

W części ogólnej przewidujemy:
Konferansjer witający gości i prowadzący imprezę
Postacie na szczudłach
Kącik dla dzieci z animatorką
Kącik malowania buź
Bańki mydlane
Baseny z piłeczkami dla dzieci
Ekologiczne balony z helem i powietrzem
Konkursy/zabawy o tematyce ekologicznej

UWAGA UWAGA- JA Z RACJI ZE MĄŻ NIE WYRAŻA ZGODY NA TO ŻEBYM CAŁY DZIEŃ POZOSTAWAŁA POZA DOMEM, BO WIECZOREM IDĘ NA KONCERT- MOGĘ BYĆ TAM OD 09.40 DO 13.00. PROPONUJĘ WYJAZD NA 2 TURY , BO PO CO MAMY TAM WSZYSTKIE KWITNĄC OD 10- 16?

JA SIĘ ZGŁASZAM NA PIERWSZA GRUPĘ, Z TEGO CO MI WIADOMO, TO TEŻ:
MPACZ 78 I NOWA MAŁGOSIA Z WITOMINA. MY BYŚMY ZAJECHAŁY RANO PO ECHTOM- Ewa tylko dzwoń rano i mi przypomnij.

kto jeszcze na pierwsza turę i kto na druga od 13.00?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt cze 10, 2011 0:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja się z imionami pogubiłam, ale koło mnie siedziały matka z córką i one mialy możliwość wydruków zrobienia chyba?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]