Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2021 10:10 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

środę 27.01 poproszę

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto sty 19, 2021 12:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

poniedzialek 18.01

na ogolnym wszystko ok (kuwety, nastroje, apetyty - Campari tylko suche jadla mokrego nie chciala) , Skarbek sie tuli jak szalony <3 dalam zabce leki
jak bylam to zgdedek jeszcze byl w lecznicy - ogarnelam jego pokoj.

Aleksander pobudzony chcial sie miziac i bawic i przytulac zjadl ladnie kuweta ok leki podane

Szpital Irys biega i miauczy jak szalona apetyt ogromny
Krzys ok w kuwecie komplet zakroplilam uszy

2 czarnulki nie chcialy jesc przy mnie, tez mialy niezjedzone z dnia poprzedniego (szczegolnie Kama ta w srodku) u Toli slaba kupa trosze pojadla przy mnie suchego

w lazience susza sie rzeczy transporter i kuweta + jeden w wannie sie moczy (nie moglam go zdemontowac )

podloga tylko zamieciona by bylo czysto

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Wto sty 19, 2021 12:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Przepraszam, jednak nie dam rady z dyżurem. Wypadek.
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka, Kajtuś... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Wto sty 19, 2021 22:41 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 19.01

Zgredzio dostał kroplowke, antybiotyk i lydium od Marty i Klaudii. Zjadł przy nich gourmeta.
Później Weronika podała mu semintrę, peritol i hemovet. Nie chciał jest w pillassist, dostał do pysia. Po 2h dostał barfa, RC z wodą i gourmeta, po namowach, noszeniu przez Weronikę zjadł trochę barfa i pił renalowe mleko. Smakuje mu sosik dosmaczajacy. Renagel do pysia wprost. Weronika ustawiła mu karmniki z różnymi opcjami, ale to ona wie co tam dokładnie dała. Kocur na pewno ma chrype i boli go gardło, bo zawodzi żałośnie, mało się rusza.
Zostawiła mu nową zabawkę i swój szalik, żeby się zbyt mocno za nią nie stęsknił.

Ogolny
Dodo kuleje, widać że przeszkadza mu ta łapa. Przemylismy mu specyfikiem przy tablicy.
Reszta w porządku, ptyś był aktywny, jadł. Cała gromada dostała animonde carny wolowinową. Żabka się nawet dziś bawiła. Leki podała Marta.

Iris wiecznie głodna. Wymieniłam Jej cała kuwetę, bo tamta była bagienkowa po Aleksie. Hepatiale Aleksa przełożyliśmy do kuchni na półkę. Nic u niej nie zmieniałam oprócz tego, bo w sumie nie wiedziałam czy coś jeszcze trzeba.
Dostała animondę, zjadła dużo w dwóch porcjach.

Szpital
Czarne dziewczyny chodzą, grubsza się ociera mocno, i bulgocze - buczy. Natomiast nic nie zjadły. Dostały animondę i whiskasa, ale nie tknęły jęzorem nawet. Nie mogłam się doszukać felixa w saszetkach nigdzie, wiec zostawiłam je z nadzieją że jak nikogo nie będzie to zjedzą. W ich kuwetach w porządku.

Krzysiu apetyt taki sobie, dostał animonde a potem osobno saszetkę felixa w sosie (zanim się dowiedziałam że czarnule to jedzą) polizał trochę tego, trochę tego ale bez entuzjazmu. Wczorajszego z jednej miski nie zjadł w ogóle, drugie było w miarę wymiecione. W kuwecie brzydka kupa. Ale był aktywny, chciał się przytulać. Jak to Krzysiu.

Klatka Iris zdezynfekowana, jej kuweta i pudełko moczą się w wannie. Zasłonki i posłanko i kocyk z kuchni się wyprały - jest więc pranie do wywieszenia.
Podłogi umyte.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Czw sty 21, 2021 8:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyzury:

Czwartek (21.01)- Wilka
Piątek (22.01) - 09996
Sobota (23.01)- kasik30/wujosredniak
Niedziela (24.01)- kati.2012
Poniedziałek (25.01)-pyma
wtorek(26.01)-
środa (27.01)-Pietraszka
czwartek (28.01)-Kociambra
piątek (29.01)- 09996
sobota (30.01)-
niedziela (31.01)-
poniedziałek (01.02)-
wtorek (02.02)-
środa (03.02)-
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw sty 21, 2021 8:24 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

Zgredek nic nie zjadł, Agnieszka z Angeliką go wczoraj obsłużyły i nakarmiły strzykawką.
Ja mu dałam jeszcze trochę zupki miamora zmieszanej z animondą, trochę pochlipał, był zainteresowany tym jedzeniem, ale jak zaczynał wąchać, to od razu zaczynał mlaskać :(
Trochę pospacerowaliśmy po ogólnym i trochę posiedzieliśmy w kuchni, po tych spacerach nawet wstał i zaczął miauczeć.

Kama i Tola zwiały mi ze szpitalika i nie chciały wrócić,zwłaszcza Kama, wlazła nawet do Iris pomimo siatki i rozwaliła się na parapecie, co Iris chyba mocno zdziwiło, bo tylko siedziała pod siatką i buczała.
Całe mokre co było na podłodze niezjedzone, suche w klatkach zjedzone.
Kama i Tola mają tylko testy. Trzeba je jeszcze odrobaczyć, zaszczepić i chyba zaczipować.

Wczoraj miałam je odrobaczyć, ale mi zwiały, Klaudia może Tobie się dziś uda.

Krzysiu pochodził cały dyżur luzem po szpitaliku i cały dyżur mocno płakał, zamknęłam go do klatki na koniec w nadziei, ze się uspokoi.

Iris i ogólny ok.
W pralce pranie do powieszenia, zlikwidowałam klatki po Kamie i Toli, są odkażone, rzeczy moczą się w wannie.
Obrazek

pyma

Post » Pt sty 22, 2021 22:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Na szpitalu tylko Krzyś który nie chciał jeść mokrego. Podobno lubi feringe trzeba sprawdzić. Kuweta ok.
Wszystkie klatki w środku, pod i nad zdezynfekowane. Podłogi umyte. Krzyś pojechał na szczepienie.
Iris zjadła bardzo ładnie, kuweta ok..poszła na dyżur na ogólny. Było ok. Później wróciła do siebie.
Na ogólnym tylko Camparii nie chciała jeść.. reszta ok. Kuwety w porządku
Prawnie zrobione , wywieszone. Jutro można zrobić drugie.
Z łazienki rzeczy pochowane. Namoczone brudne.
Na ogólnym Kama trochę buczy i sama nie wie Lubicz człowieka czy nie
Reszta wybawiony i wyprxytulana.
Skarbek kilka razy kichnął, podawać mu vetomune. Poza tym aperty bardzo dobry.

09996

Od: Czw kwi 25, 2019 20:23

Post » Sob sty 23, 2021 18:30 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dzisiejszy dyżur w zasadzie zrobiła Marta Kociambra. Kiedy przyszliśmy kuwety na ogólnym i u Zgredka były sprzątniete, podłogi zamiecione, a koty nakarmione. My z Anitą i Pawłem mieliśmy zatem w kociarni spotkanie towarzyskie, sprzatnelismy kuwetę u Iris i krzysiowa w szpitalu. Podłogi pomyte, to, co się moczylo w wannie też. Pranie wstawione przez Martę wywieszone, wstawione kocyki od Zgredka. Do wywieszenia. Zgredek dostał leki.

Ps. Była dziś p.Barbara, która adoptowała od nas Bigosa, z synami. Koty zostały wytulone, wyglaskane i wybawione :1luvu:
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pon sty 25, 2021 7:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

Poniedziałek (25.01)-pyma
wtorek(26.01)-Justyna
środa (27.01)-Pietraszka
czwartek (28.01)-Kociambra
piątek (29.01)- 09996
sobota (30.01)-
niedziela (31.01)-
poniedziałek (01.02)- Wilka
wtorek (02.02)- pyma
środa (03.02)- Pietraszka
czwartek (04.02)-Kociambra
piątek (05.02)-
sobota (06.02)-
niedziela (07.02)-
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2021 7:15 przez pyma, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

pyma

Post » Pon sty 25, 2021 8:30 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

poprosze wtorek 26.01

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Pon sty 25, 2021 10:04 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Środa 03.02 poproszę

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon sty 25, 2021 10:30 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

1.02 poprosze

Wilka_dlaczego

Od: Pon gru 30, 2019 19:38

Post » Pon sty 25, 2021 11:53 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyzur niedziela 24.01

Kuwety sprzątnięte , podłogi zamiecione i umyte.
Okna na ogólnym przetarłam i parapety.
Wycieraczka przed kociarnią wyczyszczona
Jedno pranie powiesiłam ale nie ładnie wyprała pralka jak stwierdzicie że nie pachnie ładnie wypierzcie jeszcze raz. Z pralki poduszka do powieszenia.
Zasikane posłanka z ogólnego wyprane i położone świeże .
Apetyt dopisywał każdemu. Zrobiłam porządki z wynieśliśmy puste kartony po saszetkach ale nie wiem czy o 1 worku nie zapomniałam i nie został w kuchni . Jeżeli tak to sorki. W składziku zostawiłam 7 nowych książek na bazarek

kati.2012

Od: Śro kwi 18, 2018 8:38

Post » Pon sty 25, 2021 14:53 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

czwartek 4 luty poproszę
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Wto sty 26, 2021 7:21 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

Krzyś ma nadal kiepską kupę, przy mnie nie był za bardzo zainteresowany jedzeniem, zobacz Justyna czy coś zjadł, miał feringe i suche.
Na ogólnym wszyscy ok, w kuwetach ok.
Obserwujcie Tole czy coś je i jak często chodzi do kuwety. Mam wrażenie, że ona schudła. Dałam jej wczoraj felixa, zaczęła go jeść, ale nie wiem ile zjadła, bo coś odwróciło moją uwagę.

Iris trochę pobiegała po ogólnym, ale jednak koty ją bardzo denerwują i wróciła do siebie. Poczęstowała się royalem nerkowym z szafy. Znowu kilka dużych kup.

Posprzątałyśmy z Klaudią pokój Zgredka [*] Kuwety moczą się w wannie, pranie jedno do powieszenia, reszta do wyprania jest w łazience.
Justyna włącz dziś u niego lampę na cały dyżur.
Obrazek

pyma

[poprzednia][następna]