Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 28, 2019 15:47 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Koty dostały nową zabawkę w stylu koci łowca. Na baterie, nowiutka, nikt nie wiedział, co to jest i kupiłam za grosze :ok: REWELACJA.
Obrazek
O, znalazłam w necie
https://www.in-excess.com/products/koko ... n-play-toy
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 28, 2019 16:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Bywam u kociej rodzinki, zanoszę im karmę, mięso i wiem, że koty mają się dobrze. Malutka jasna dziewczynka ciemnieje. Pozostał jej tylko jaśniutki brzuszek. Chyba najbardziej przybrała na wadze, ale i tak kotki są malutkie, zwłaszcza jeden burasek. Dziewczynka zrobiła się najbardziej miziasta, chociaż i innym nic w tym względzie nie brakuje. Mela zupełnie nie jest zainteresowana wychodzeniem. Wzięta na parapet natychmiast zwiewa w głąb mieszkania. Bardzo mnie to cieszy. Ona chyba miała dość wolności, bywała głodna, a miała do wykarmienia czwórkę dzieci. Teraz ma spokój, nie jest głodna, zabiedzona i nawet podobno zaczęła rozrabiać. Nic dziwnego, jest sama jeszcze prawie kociakiem. W przyszłym tygodniu jestem wstępnie umówiona na sesję zdjęciową. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

ewar

Post » Sob wrz 28, 2019 18:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:Koty dostały nową zabawkę w stylu koci łowca. Na baterie, nowiutka, nikt nie wiedział, co to jest i kupiłam za grosze :ok: REWELACJA.
Obrazek
O, znalazłam w necie
https://www.in-excess.com/products/koko ... n-play-toy

Oo, za grosze? Ja ostatnio taką (chyba to samo, tylko inne kolory) kupiłam w zooplusie, nawet Feliś się zaktywował! Co prawda on najchętniej łapał piórko leżąc obok :) Ale Bajka i Bezia szalały :) Teraz schowałam, bo już powoli zaczynało się nudzić :(

I zdążyłam na bazarek, fajnie :) Miau :kotek:
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie wrz 29, 2019 6:25 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

https://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawk ... aki/644420
Taka jest w Zooplusie. Droga :( , ale chyba warto, bo koty bawią się tym godzinami. Swoją kupiłam w szmateksie, zapłaciłam 7 zł ( bez baterii). Nowiutką. Oni dziwnie tam wyceniają różne rzeczy, zwłaszcza kocie są drogie, bo ludzie to kupują. Zdarza się jednak, że nie wiedzą, co to jest i wtedy mogę kupić tanio. Moje koty są imprezowe, lubią się bawić, warto im coś kupić, bo to doceniają.

ewar

Post » Nie wrz 29, 2019 8:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Zrobiłam dzisiaj zamówienie w Zooplusie dla kociej rodzinki :lol: Te koty nie są wybredne, jedzą wszystko ze smakiem, mogę kupować 400g puszki, co wychodzi taniej. Planuję jeszcze jedno zamówienie w Bitibie, będą miały zapas. Ale się cieszę :lol: One są takie kochane, miziaste, z wszystkiego się cieszą. No i wyglądają na zdrowe, to najważniejsze. Mają przyzwoity żwirek, korzystają też z krytej kuwety, którą im zaniosłam, mają trochę zabawek, są już w miarę zadbane. Tak bym chciała już pokazać ich najnowsze zdjęcia. Mieszkają na parterze, jest tam dość ciemno, zdjęcia mogę robić tylko tak około południa.

ewar

Post » Nie wrz 29, 2019 10:43 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:Bywam u kociej rodzinki, zanoszę im karmę, mięso i wiem, że koty mają się dobrze. Malutka jasna dziewczynka ciemnieje. Pozostał jej tylko jaśniutki brzuszek. Chyba najbardziej przybrała na wadze, ale i tak kotki są malutkie, zwłaszcza jeden burasek. Dziewczynka zrobiła się najbardziej miziasta, chociaż i innym nic w tym względzie nie brakuje. Mela zupełnie nie jest zainteresowana wychodzeniem. Wzięta na parapet natychmiast zwiewa w głąb mieszkania. Bardzo mnie to cieszy. Ona chyba miała dość wolności, bywała głodna, a miała do wykarmienia czwórkę dzieci. Teraz ma spokój, nie jest głodna, zabiedzona i nawet podobno zaczęła rozrabiać. Nic dziwnego, jest sama jeszcze prawie kociakiem. W przyszłym tygodniu jestem wstępnie umówiona na sesję zdjęciową. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Mela zachowuje się podobnie jak moja Elenka, która też się okociła w bardzo młodym wieku "na wolności", chyba zaszła w ciąże przy pierwszej rujce. Przy niej mogłabym zostawić otwarte drzwi do domu i nie wyjdzie, bo się boi świata zewnętrznego :( A od tego czasu minęło już ponad 7 lat
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie wrz 29, 2019 13:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Nie wiem, jak Elenka wyglądała na wolności, ale pisałam już, że jakaś pani, która zatrzymała się ze mną przy kotce rozpłakała się na jej widok. Kości powleczone skórą, łyse placki na uszach i głowie, tego się nie da opisać. Chciała wychodzić, bo była głodna, żebrała o jedzenie. Na szczęście ma to za sobą, może zapomnieć o przeszłości. Wolność źle się jej kojarzy, niech tak pozostanie. Bezdomna i głodna już nigdy nie będzie.
Rozmawiałam przez telefon z koleżanką i piszczałam z radości, bo Pusia bawiła się nową zabawką :piwa: :lol:
Obrazek
Ona niczym się nie bawi, stąd mój entuzjazm. Zabawka warta każdej ceny, naprawdę.
Jadzia najedzona, smakowało jej gulaszowe z indyka, nawet gotowej karmy zjadła już niewiele. Ładnie nabiera ciałka. Czarne coś nadal nieobecne, ale już tak bywało, niemniej jednak trochę się martwię.
U Kulek też byłam, oczywiście. Jakiś sympatyczny młody człowiek sprzątał koło śmietnika :ok: Bezdomny jest i cały czas się drapie :( Naprawdę mógłby chociaż się wykąpać w schronisku, dostałby czyste ubranie, coś do jedzenia...itd. Szkoda mi go.
Koty reagują na dźwięk dzwonka rowerowego, kojarzą już z jedzeniem. Nie były bardzo głodne, ktoś je rano nakarmił i tylko jedno jadło to,co przywiozłam. Były trzy małe Kuleczki. Jedna ma taką malutką główkę jak piąstka niemowlęcia. Nie są już bardzo chude. Z jedną próbowałam się zaprzyjaźnić, patykiem skrobałam po krawężniku i małe było zainteresowane. Muszę znowu zacząć wozić wędkę z piórkami. Chcę, aby mi trochę zaufały, nie chodzi o oswojenie. Aha, sroki są bezczelne, jedzą z kocich misek, w ogóle kotów się nie boją :evil:
Obrazek

ewar

Post » Nie wrz 29, 2019 17:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Na wolności jej nie widziałam, ale jak trafiła do mnie po odkarmieniu 4 kociąt, ważyła 2,2 kg, teraz ok 3,5. Przez 1,5 miesiąca była z małymi w Kociej chatce to przynajmniej miała systematycznie jedzenie.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon wrz 30, 2019 6:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Waga 2,2 kg :( , kolos, nie kotka :wink: Podejrzewam, że Mela była niedożywiona w ciąży, po urodzeniu kociąt też nie dostawała wystarczająco dużo jedzenia. Zaczęłam tam nosić karmę, ale to też było za mało. Teraz to zupełnie inna bajka.

ewar

Post » Pon wrz 30, 2019 10:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:Waga 2,2 kg :( , kolos, nie kotka :wink: Podejrzewam, że Mela była niedożywiona w ciąży, po urodzeniu kociąt też nie dostawała wystarczająco dużo jedzenia. Zaczęłam tam nosić karmę, ale to też było za mało. Teraz to zupełnie inna bajka.

a dzisiaj waga pokazała 3,70 kg u Elenki :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon wrz 30, 2019 15:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Brawo Pusia! Czyli zabawka rzeczywiście świetna :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon wrz 30, 2019 15:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

O, tak. Wszystkie się nią bawią, ale jak Pusia podchodzi to ma wyłączność :mrgreen: Nie wiem, czy to strach, czy szacunek :wink:
Zamówienie z Zooplusa dla kociej rodzinki dotarło. Kupiłam 12 puszek 400g MAC`S dla kociąt, na szczęście bardzo im ta karma smakuje, ale one zjedzą wszystko, tak prawdę mówiąc. Dołożyłam Gimpet Baby Tabs, nie zaszkodzi.
Zdjęcia z domku są byle jakie :( , ale wkleję
Obrazek Obrazek Obrazek
Kotka już nie ma mleka, nie karmi kociąt, ale one jeszcze próbują, chyba to potrzeba bliskości.

ewar

Post » Pon wrz 30, 2019 16:07 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Ale słodziaki. :1luvu: :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon wrz 30, 2019 16:10 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:O, tak. Wszystkie się nią bawią, ale jak Pusia podchodzi to ma wyłączność :mrgreen: Nie wiem, czy to strach, czy szacunek :wink:
Zamówienie z Zooplusa dla kociej rodzinki dotarło. Kupiłam 12 puszek 400g MAC`S dla kociąt, na szczęście bardzo im ta karma smakuje, ale one zjedzą wszystko, tak prawdę mówiąc. Dołożyłam Gimpet Baby Tabs, nie zaszkodzi.
Zdjęcia z domku są byle jakie :( , ale wkleję
Obrazek Obrazek Obrazek
Kotka już nie ma mleka, nie karmi kociąt, ale one jeszcze próbują, chyba to potrzeba bliskości.

niewiele mniejsze od mamuśki :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pon wrz 30, 2019 16:32 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Nie widuję tych kotów codziennie, najczęściej podaję jedzonko przez okno, bo nie chcę krępować tych ludzi, wiadomo, o co chodzi. Koty więc znają mnie średnio, ale wystarczy, że wyciągnę rękę, a one wtulają główki w moją dłoń i mruczą jak traktory. Tylko Mela nie wskakuje na parapet, trzeba ją wziąć na ręce, ale od razu chce wracać do mieszkania. Koty razem jedzą, bawią się, śpią na sobie tworząc kłąb. Kiedyś nawet razem wchodziły do kuwety. Słyszałam, że teraz bywa kolejka do toalety :mrgreen: Kuwety są dwie, powinny im wystarczyć.
Tak, Mirka, one są malutkie, a Mela też mizernej postury. Pani twierdzi, że daje im dużo jedzenia, ale one szaleją i chyba spalają kalorie w ten sposób. Możliwe, bo kociaki w ich wieku rosną jakby wzdłuż, zaobserwowałam to. Zobaczymy.

ewar

[poprzednia][następna]