persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2014 20:21 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

ojej, malutki furosemid na 12 części :strach:
to dopiero wyzwanie

Budyniek kochany, teraz już przynajmniej wszystko jasne,
co w kocie piszczy i będzie dobrze, muuusi :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro wrz 03, 2014 1:08 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Sferis jest piękny... szukam Tuptusiowi brata, ale obawiam się, ze z "dużym" kotem się nie dogada 8O

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Śro wrz 03, 2014 7:42 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

mamamariana pisze:No,ale chociaż wiadomo co i z czego- nadciśnienie z nadczynności. Dobrze,że trafił do Was, ludzi, którym się chce diagnozować i leczyć starszego Kota. :1luvu:

Nie ma nadciśnienia jako takiego, tylko musimy zmniejszyć ciśnienie, bo nie domykają się mu zastawki. Mamy jednak szczęście w nieszczęściu, bo w tym samym bloku co nasza przychodnia, tylko kawałek dalej, przyjmuje dr Rafał Niziołek. Jakby potrzebna była konsultacja - nie mamy daleko.

Podzieliłam ten Fu(t)rosemid. Masakra. Najpierw na proszek, potem na 12 części. Fajnie by to wyglądało, jakby wpadła policja podczas dzielenia na porcje i pakowania w papierki - a ja, że to lek dla futrzastego :ryk: Poważnie myślę nad wagą jubilerską.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Śro wrz 03, 2014 15:05 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

servantez pisze:Sferis jest piękny... szukam Tuptusiowi brata, ale obawiam się, ze z "dużym" kotem się nie dogada 8O

To weź mojego Opelka! Jest maleńki i bardzo miziasty ten czarny z dłuższą sierścią :wink:
Biega za ludźmi i się łasi. Dowiozę Ci go! No i starszemu kotu maleńkasa będzie łatwiej "przełknąć" :kotek:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/861 ... b74fe.html

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Śro wrz 03, 2014 20:08 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

servantez pisze:Sferis jest piękny... szukam Tuptusiowi brata, ale obawiam się, ze z "dużym" kotem się nie dogada 8O

Piękny,piękny. Super model do Twoich zdjęć :)
Sferis w Schronisku nie jest agresywny do innych kotów, ale to też zależy od drugiego kotka, no i czasem bywają jakieś osobiste antypatie, niestety.
Jakiś czas temu wyadoptowaliśmy kotkę- Bukę,która w Schronisku chodziła luzem,z nikim się nie biła, a w nowym domu chce zamordować inne koty, taka jest zazdrosna. Niestety musimy jej szukać innego domku,bo grozi jej powrót do Schroniska:(
Także mimo wielkich chęci i sympatii do Sferisa, polecam wielkiej rozwadze dokocenie dorosłym kocurem po przejściach...
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Śro wrz 03, 2014 21:40 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Dark Angel zapytam mojej koleżanki czy nie rozmiareczkowałaby tego Furosemidu dla Was.
To powinno być nieco droższe , niż gotowy na 100% (leki weterynaryjne są zawsze na "setkę"- koty nie mają nfz...)
Ale niewiele.
Jaką dawkę powinien dostawać Budyń?
Myślę ,że mi nie odmówi, ma ode mnie kota:)

W razie gdyby się nie dało - Kasia z Kociego Świata zna pewną kociarę właścicielkę apteki. Zapytam.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 03, 2014 23:45 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Tak spojrzałam... ANANKIN wspaniały, te slepka , spojrzenie mówi wiele o charakterze. Szkoda, że tak daleko mieszkam,bo nasza kicia nudzi się, widac ze potrzebuje kociego towarzystwa.Nas męczy, ale z człowiekiem nie umie tak poszaleć i będzie trzeba coś skombinować do pary...

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw wrz 04, 2014 6:51 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Atta pisze:Tak spojrzałam... ANANKIN wspaniały, te slepka , spojrzenie mówi wiele o charakterze. Szkoda, że tak daleko mieszkam,bo nasza kicia nudzi się, widac ze potrzebuje kociego towarzystwa.Nas męczy, ale z człowiekiem nie umie tak poszaleć i będzie trzeba coś skombinować do pary...

Anakin niedawno znalazł domek.
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Czw wrz 04, 2014 7:06 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

mamamariana pisze:Anakin niedawno znalazł domek.

Bardzo się cieszę, oby było mu jak najlepiej :) choć nieco żałuję, bo przymierzałam się do niego i już miałam urabiać Tż-a ;) tak mi się tęskni do futrzastego kocurka, mój odszedł 4,5 roku temu :(

paryska

Od: Pon lip 31, 2006 21:51

Post » Czw wrz 04, 2014 13:14 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

kotkins pisze:Dark Angel zapytam mojej koleżanki czy nie rozmiareczkowałaby tego Furosemidu dla Was.
To powinno być nieco droższe , niż gotowy na 100% (leki weterynaryjne są zawsze na "setkę"- koty nie mają nfz...)
Ale niewiele.
Jaką dawkę powinien dostawać Budyń?
Myślę ,że mi nie odmówi, ma ode mnie kota:)

W razie gdyby się nie dało - Kasia z Kociego Świata zna pewną kociarę właścicielkę apteki. Zapytam.

Dzięki. Rozmawiałam wczoraj w aptece z jedną z pań i one bez problemu mogą mi przygotować lek recepturowy, więc po prostu jak będę na kontroli, poproszę o taką receptę. Kić ma dostawać 3 mg Furosemidu (czyli tak naprawdę 1 tabletkę trzeba by podzielić na 13 części, bo 13x3=39, a tabletka ma 40 mg).

W zasadzie mi samej nie przeszkadzałoby dzielenie leku, tylko do tego waga jest niezbędna, najlepiej taka do 0,001g. Póki co rozglądam się za taką. Na allegro są dwa modele, ale poszperam jeszcze.

paryska pisze:Bardzo się cieszę, oby było mu jak najlepiej :) choć nieco żałuję, bo przymierzałam się do niego i już miałam urabiać Tż-a ;) tak mi się tęskni do futrzastego kocurka, mój odszedł 4,5 roku temu :(

Tak długo bez kotełka? Ja wariowałam, jak mieszkałam w akademiku i nie mogłam mieć zwierzaczka. Potem zadowalałam się głaskaniem kotów w weekendy u mojego chłopaka, a teraz, jak już zamieszkaliśmy razem, ledwo się urządziliśmy już była podjęta decyzja, że kotek musi być, a najlepiej dwa! Czekamy na informacje od naszego kociarza. Mały rudzielec na nas czeka, ale jeszcze dwóch miesięcy nie ma - mamy nadzieję, że oprócz odchowania kotek będzie odrobaczony i odpchlony, żebyśmy mogli go od razu zacząć socjalizować z Buddyniem.

Dark Angel

Post » Czw wrz 04, 2014 14:02 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Dark Angel pisze:Tak długo bez kotełka? Ja wariowałam, jak mieszkałam w akademiku i nie mogłam mieć zwierzaczka.

Tak długo bez kocurka ;) oprócz niego miałam i mam nadal dwie koteczki - teraz już stateczne damy po 6 i 8 lat :) Ale on był Tylko Moim Kotem, ukochanym i idealnym charakterowo pod każdym względem i do tej pory nie udało się załatać w sercu pustki po nim :oops: dlatego popatrywałam na Anankina... ;) ale niech mu się wiedzie w nowym domku :ok:

paryska

Od: Pon lip 31, 2006 21:51

Post » Sob wrz 06, 2014 21:38 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Ze smutkiem zawiadamiam, że Buddyniek dzisiaj odszedł. Wczoraj wszystko było super, a dziś przed 10:00 już go nie było :(

Był u nas tylko 5 tygodni, ale wyję bez przerwy ;( A to spojrzę na miejsce, gdzie stała kuweta, a to gdzieś pod nogami zabłąkany żwirek się znajdzie, a to odrobina sierści na moich poduszkach, na których lubił sobie pospać... I tylko tupotu łapek nie słychać...

Dark Angel

Post » Sob wrz 06, 2014 22:03 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Bardzo bardzo mocno przytulam :( :( :(
Sprawiliście, że odszedł kochany, zadbany, w prawdziwym, swoim, szczęśliwym Domku,
bardzo bardzo Wam za to dziękuję ...
serce pęka, że tak szybko...
będzie tam gdzieś na górze tymi niebieskimi oczkami na nas paczył
do widzenia Budyńku...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie wrz 07, 2014 13:13 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

:cry: :cry: :cry:

Dla Budynia [*]
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie wrz 07, 2014 20:55 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Pamiętam Cię, Budyniu, ze schroniska. Miałeś cudowny dom, dlaczego tak krótko?:(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]