Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw cze 16, 2011 15:01 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Gibutkowa pisze:Jest jedno konto, wszystkie aukcje cegiełkowe są odróżniane po wpłacie zatem.
Konta nie umieszczasz, tylko link do aukcji cegiełkowej więc myślę że OK :ok:

No jak mogę podać link to wiadomo że nie ma problemu. Tylko np. na Tablica.pl chciałbym to też umieścić a tam nie mogę podać linku (nie da się takiego ogłoszenia dodać). Myślałem, żeby może podać numer konta w treści ogłoszenia, tylko że nie wiem czy to legalne? No i czy ktoś wpłacający nie przez Allegro (tylko np. zwykłym przelewem) nie musi oprócz tekstu że to na cele statutowe dopisać np. imię kota na którego przelewa?

EDIT: Już nie trzeba, doczytałem że się pisze np. "NA CELE STATUTOWE BRYŚ" :)

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Czw cze 16, 2011 15:03 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Nie wiem czy można tak zrobić - to są zasady zbiórki publicznej, nie wiem czy Ty jako osoba prywatna możesz podać nr konta. Chyba raczej nie...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw cze 16, 2011 15:04 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Gibutkowa pisze:Nie wiem czy można tak zrobić - to są zasady zbiórki publicznej, nie wiem czy Ty jako osoba prywatna możesz podać nr konta. Chyba raczej nie...

No właśnie, obawiam się że masz rację. Spróbuję dopisać link do aukcji cegiełkowej tam gdzie można i tyle.

Adam
aburacze

Post » Czw cze 16, 2011 17:04 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Przepraszam ,że skopiuję pw od Smarti do Meksykanki,mam na to zgodę Zosi.Na wątku wszystko wygląda ładnie ,ale w rzeczywistości tak nie jest.Smarti napisała"i Ty mi piszesz o bilansie na zero-bo dostałam ze Szczytna 350zł a kicie są już u mnie półtora miesiaca!

i nie prosze o pieniądze,choć to żaden wstyd -bo nie prosiłabym dla siębie a dla kotów-ja dla siebie mam i od nikogo złotówki nie potrzebuję!!
i właśnie dlatego że mam to przeznaczam kilka tysięcy w miesiącu na koty które dostałam od kogoś komu nawet nie chce się podbić bazarku albo allegra??
nałatwiej jest upchnąć komuś koty,zgrywać szlachetną męczennice i zapomnieć o tym że koty nie żyją powietrzem!
a ja haruję przy nich jak wół i że śmiem się upomnieć o zaledwie podbijanie allegra to już jestem zła i jestem płatnym DT??
jak słowo daję-po takich oskarżeniach odechciewa się tego całego bajzlu zwanego miau.
wstyd"
Owszem założyłam a właściwie na moją prośbę wątek założyła Kasia by pomóc kotom przebywającym w naszym schronisku tzn.znaleźć DT lub DS dla chociaż kilku kotów.Dzięki temu zaczęło tym kotom pomagać więcej osób jak Sebastian który zabrał Mrówkę i pomaga nam bardzo finansowo,Zosia która transportowała koty wiele kilometrów za darmo,zabrała chorą Milę i wydała już na nią ponad 1000zł do tego wspiera Brysia i wiele innych osób pomagających kotom i psom ,Adam który robi ogłoszenia i wiele innych cudownych osób które nam pomagają.Bardzo więc ucieszyłam się z propozycji Marzeni ,że jest w Warszawie DT który jest w stanie zabrać kilkanaście kotów jednocześnie ze schroniska i im pomóc.Tylko do głowy mi nie przyszło ,ze później osoby te będą pisać w ten sposób ,że upchnęłam komuś te koty i nie daje na nie pieniędzy.Przecież świadomie brałyście koty ze schroniska same podpisywałyście umowy na siebie,to nie były moje prywatne zwierzęta które chciałam hotelować.Marzenia zdawała sobie też sprawę,że gdyby było mnie stać na zabranie tych kotów do siebie to bym to zrobiła i nie prosiła o pomoc innych.Wiem co to czyszczenie kuwet bo robię to codziennie,leczę też ranne psy i siedzę często z kroplówkami do późnych godzin nocnych by przeżyły ,czyszczę rany z robali ,brudu ,ropy i w życiu nie przyszłoby mi do głowy się tym chwalić .Zmusiłyście mnie jednak do tego.Jeżeli uważacie ,że te 350 zł który otrzymałyście na koty Szczycieńskie to za mało i jeżeli nie chcecie dokładać do ich utrzymania to odwieźcie koty do schroniska skąd zostały zabrane.Dla mnie 350 zł to bardzo dużo .I nie gram męczennicy ,kocham zwierzęta i tylko dlatego to robię ,niestety jak wcześniej pisałam zarabiam niewiele i mogę się tylko tym podzielić co mam i ogromną miłością do zwierząt.I proszę juz nie zaśmiecać wątku ,myślę ,że widzimy jasno jaka każda z nas jest.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 16, 2011 17:49 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:Przepraszam ,że skopiuję pw od Smarti do Meksykanki,mam na to zgodę Zosi.Na wątku wszystko wygląda ładnie ,ale w rzeczywistości tak nie jest.Smarti napisała" i Ty mi piszesz o bilansie na zero-bo dostałam ze Szczytna 350zł a kicie są już u mnie półtora miesiaca!
i nie prosze o pieniądze,choć to żaden wstyd -bo nie prosiłabym dla siębie a dla kotów-ja dla siebie mam i od nikogo złotówki nie potrzebuję!!
i właśnie dlatego że mam to przeznaczam kilka tysięcy w miesiącu na koty które dostałam od kogoś komu nawet nie chce się podbić bazarku albo allegra??
nałatwiej jest upchnąć komuś koty,zgrywać szlachetną męczennice i zapomnieć o tym że koty nie żyją powietrzem!
a ja haruję przy nich jak wół i że śmiem się upomnieć o zaledwie podbijanie allegra to już jestem zła i jestem płatnym DT??
jak słowo daję-po takich oskarżeniach odechciewa się tego całego bajzlu zwanego miau.
wstyd"

Owszem założyłam a właściwie na moją prośbę wątek założyła Kasia by pomóc kotom przebywającym w naszym schronisku tzn.znaleźć DT lub DS dla chociaż kilku kotów.Dzięki temu zaczęło tym kotom pomagać więcej osób jak Sebastian który zabrał Mrówkę i pomaga nam bardzo finansowo,Zosia która transportowała koty wiele kilometrów za darmo,zabrała chorą Milę i wydała już na nią ponad 1000zł do tego wspiera Brysia i wiele innych osób pomagających kotom i psom ,Adam który robi ogłoszenia i wiele innych cudownych osób które nam pomagają.Bardzo więc ucieszyłam się z propozycji Marzeni ,że jest w Warszawie DT który jest w stanie zabrać kilkanaście kotów jednocześnie ze schroniska i im pomóc.Tylko do głowy mi nie przyszło ,ze później osoby te będą pisać w ten sposób ,że upchnęłam komuś te koty i nie daje na nie pieniędzy.Przecież świadomie brałyście koty ze schroniska same podpisywałyście umowy na siebie,to nie były moje prywatne zwierzęta które chciałam hotelować.Marzenia zdawała sobie też sprawę,że gdyby było mnie stać na zabranie tych kotów do siebie to bym to zrobiła i nie prosiła o pomoc innych.Wiem co to czyszczenie kuwet bo robię to codziennie,leczę też ranne psy i siedzę często z kroplówkami do późnych godzin nocnych by przeżyły ,czyszczę rany z robali ,brudu ,ropy i w życiu nie przyszłoby mi do głowy się tym chwalić .Zmusiłyście mnie jednak do tego.Jeżeli uważacie ,że te 350 zł który otrzymałyście na koty Szczycieńskie to za mało i jeżeli nie chcecie dokładać do ich utrzymania to odwieźcie koty do schroniska skąd zostały zabrane.Dla mnie 350 zł to bardzo dużo .I nie gram męczennicy ,kocham zwierzęta i tylko dlatego to robię ,niestety jak wcześniej pisałam zarabiam niewiele i mogę się tylko tym podzielić co mam i ogromną miłością do zwierząt.I proszę juz nie zaśmiecać wątku ,myślę ,że widzimy jasno jaka każda z nas jest.

horacy-wypowiedż została wyrwana z kontekstu o tyle że wcześniej Meksykanka była uprzejma użyć wobec mnie i znajomych określenia że "u mnie wszystko musi wyjść na zero"
a ja nie zgadzam się na wypisywanie o mnie takich bzdurnych oskarżeń.
bo nigdy nie wychodzi na zero ,jak choćby tu- ponad dwa tysiące które wydałam na Szczytniaki minus 350 zł wpłat darczyńców, to nijak nie jest zero i jak również napisałam, w ogóle nie o to chodzi-chodzi o coś zupełnie innego- o zainteresowanie i poczucie współodpowiedzialności choćby moralnej za koty które się powierzyło-tematu finansów ja zupełnie nie poruszam i nie poruszałam w korespondencji z Meksykanką,choć tak staracie się sugerować.

pomijając że na cytowanie PW warto zapytać o zgode obu stron a nie tylko Meksykanki-

tak -rzeczywiście-mam żal o to ża jak piszę o kotach które mam od Was to na watku nikt nawet nie zada ani jednego pytania o ich zdrowie czy samopoczucie.
tak mam żal że nie podbijacie allegra i bazarków-
to nic nowego-napisałam to na wątku przecież wcześniej.

natomiast skoro,jak zacytowałaś, w pierwszym zdaniu napisałam że "nie prosze o pieniadze" to nie bardzo rozumiem Twój póżniejszy wywód.

a że te 350zł to kropla w morzu potrzeb (bo szczycieńskie koty kosztował mnie już ogółem-leczenie i życie dobrze ponad 2 tys zł) to chyba wcale nie dziwne, to stwierdzenie faktu-natomiast,jak napisałam NIE PROSZĘ O PIENIĄDZE.-
prosiłam o podbijanie allegra i bazarków ale widać i to zbyt wiele.

i rzeczywiście czuję się tak jakbyś zepchnęła mi te koty bo odkąd je wzięłam nie przeczytałam od Ciebie dobrego słowa..zanim je wzięłam byłam fajna,miła i wspaniała-podobno płakałaś ze szczęścia-
jak tylko przyjechały do mnie-od tego czasu nie zapytałaś o nie słowem a na moje umieszczane o nich wiadomości jedyną Twoją reakcją jest obojętne milczenie. A o Marzeni nawet napisałaś że biorąc te koty zniweczyła Twoją wieloletnią pracę!-co za bzdura 8O zamiast podziękowania doczekała się oskarżeń..

Tak-boli mnie to,bardzo boli.
po raz kolejny napiszę-nie proszę o pieniądzę choć nawet gdybym prosiła to żaden wstyd bo nie prosiłabym dla siebie tylko dla kotów-
ale prosiłam tylko (lub,jak widać aż) o zainteresowanie i pomoc polegającą na kliknięciu klawiszem na klawiaturze..
jak widać i to za dużo-rzeczywiście-powinnam w ogóle zapomnieć o tym wątku,co niniejszym mam zamiar uczynić.

Edit:
sprawdziłam-ze Szczytna dostałam nie 350 a 530 zł.
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 18:19 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw cze 16, 2011 18:00 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Ja nie będę z Tobą dyskutować ,czytałam Twój wątek o kotach z naszego schronu tam nic nie piszesz,owszem o wecie i tym podobne dyskusje ,które mnie nie interesują ,a nie wypowiadałam się dlatego by się z Wami nie kłócić.Kotów Ci nie wciskałam to Ty zaproponowałaś swój DT i kotom ze schroniska nie moim.Nie chcesz ich, odwieź ,nie zobowiązywałam się tez do podbijania bazarków po pierwszych kłótniach by nie było kolejnych.O kotach które do Ciebie pojechały nie ma żadnych informacji,ani jakie mają charaktery ,co lubą ,nie ma nowych zdjęć .Więc co mam Ci dziękować ,że wzięłaś biedy ze schronu na każdej stronie wątku,to po co Ty to zrobiłaś .

horacy 7

Post » Czw cze 16, 2011 18:13 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

jasne-nie dyskutuj ze mną-prawdopodobnie nie jestem partnerem do dyskusji-(choć byłam partnerem dopóki nie wzięłam kotów),
nie napisz dobrego słowa-bo przecież nie dla Twojego dobrego słowa te koty brałam,
nie podbij bazarku ani allegra bo się do tego nie zobowiązałaś na piśmie a poza tym może jeszcze nie potrafisz..
-najlepiej w ogóle się na mnie teraz obraż bo nie zauważać tych kotów to już od dawna nie zauwazasz-
reasumując zapomnij o całej sprawie i żyj w samouwielbieniu .

P.S.-
skoro piszesz że czytałaś o wecie-
dobrze wiesz że wet od 5-ciu tygodni przyjeżdża tylko do tych kotów,bo tam jest to napisane.

ale czy kiedykolwiek zadałaś pytanie-"jak tam 20 kotów które od mnie wzięłaś?
jak się czują?
poproszę o zdjęcia.."

tak w ogóle to gdyby ich los w jakikolwiek sposób był Ci drogi to powinno Cię zaniepokoić to że wzięła kobieta tyle kotów i nawet zdjęcia nie ma...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw cze 16, 2011 18:21 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Owszem martwię sie o koty które są u Ciebie bo już Ci nie ufam.Mnie o zdjęcia i informacje o kotach i psach będących u mnie nikt prosić nie musi ,Ciebie owszem o wszystko trzeba porosić nie ma nic za darmo i bezinteresownie.Nie wiem kto tu żyje w samouwielbieniu.Więc jak pisałaś wcześniej rób swoje a ja swoje,szkoda ,ze nie dotrzymujesz słowa.I nie płakałam ze szczęścia ,ze koty wyjeżdżały do Ciebie chociaż wierzyłam ,ze jesteś miłośnikiem zwierząt,teraz już nie wierzę.I partnerem do rozmów z Tobą nie byłam nigdy napisałaś tylko pw które koty chcesz a właściwie nr kotów i by nie pisać na wątku ile kotów bierzesz bo masz osoby wrogo do Ciebie nastawione.I kotów zaznaczam nie brałaś ode mnie a ze schroniska.Ja jak idę i biorę koty to później nie mam do nikogo pretensji,uważałam ,ze każdy tak robi.

horacy 7

Post » Czw cze 16, 2011 19:11 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

horacy 7 pisze:Owszem martwię sie o koty które są u Ciebie bo już Ci nie ufam.Mnie o zdjęcia i informacje o kotach i psach będących u mnie nikt prosić nie musi ,Ciebie owszem o wszystko trzeba porosić nie ma nic za darmo i bezinteresownie.Nie wiem kto tu żyje w samouwielbieniu.Więc jak pisałaś wcześniej rób swoje a ja swoje,szkoda ,ze nie dotrzymujesz słowa.I nie płakałam ze szczęścia ,ze koty wyjeżdżały do Ciebie chociaż wierzyłam ,ze jesteś miłośnikiem zwierząt,teraz już nie wierzę.I partnerem do rozmów z Tobą nie byłam nigdy napisałaś tylko pw które koty chcesz a właściwie nr kotów i by nie pisać na wątku ile kotów bierzesz bo masz osoby wrogo do Ciebie nastawione.I kotów zaznaczam nie brałaś ode mnie a ze schroniska.Ja jak idę i biorę koty to później nie mam do nikogo pretensji,uważałam ,ze każdy tak robi.

mnie również prosić nikt nie musi-wystarczyłoby wyrazić zainteresowanie ...
zamiast uderzyć się w piersi i przyznać że przez 5 tygodni ani słowem nie zainteresowałaś się losem tych kotów Ty wolisz mnie atakowac i oskarżać .

napisałaś tu wobec mnie zbyt powazne oskarżenia abym pozostawiła je bez reakcji.
nie dość że w sensie zwykłym,ludzkim, mnie krzywdzą i obrażają to jeszcze w sensie prawnym mnie zniesławiają.
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 19:19 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Czw cze 16, 2011 19:16 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

A cóż takiego napisałam ,ze bez prośby nawet zdjęć kotów dotychczas nie wstawiłaś.Owszem lepiej pewne rzeczy o innych pisać na pw .Bo wtedy zainteresowani nie wiedza i można ich oczerniać do woli.Reaguj .

horacy 7

Post » Czw cze 16, 2011 19:21 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

napisałaś kłamstwa-to mało?,
a teraz próbujesz odwrócić kota ogonem :mrgreen:

smarti

Post » Czw cze 16, 2011 19:22 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Nie powinno prowadzić się takich dyskusji fakt, przepraszam wszystkich, że muszą w tym uczestniczyć:

ale w dniu 4 maja przed zrzutem kocich partyzantów Smarti napisałaś na swoim wątku:

smarti pisze:
meksykanka pisze:Oooo, bez wątpienia zgodnie z logiką "jak się 1 wyżywi to się i 20 wyżywi" - to taka specjalna teoria kociej względności...
Fakt, że lepsza od ludzkiej bezwzględności,

:1luvu:

no tak żle to nie jest-już i tak my sami wydajemy na kicie ładne kilkaset zł miesięcznie,nie licząc oczywiście pomocy od dziewczyn.. :D

np.w zeszłe lato wydaliśmy na rośliny do ogródka ładnych kilka tys zł-najwyrażniej w tym roku zamiast tego uratujemy kilkanaście,20 czy 30 kotów i takiego wyboru dokonujemy całkiem świadomie..a przy pomocy chętnych osób będzie można uratować jeszcze więcej-a o to przecież nam wszystkim chodzi,czyż nie
?

Dlatego byłyśmy podekscytowane. Ja byłam zachwycona, osoba tak majętna, jest gotowa podzielić się z kotami choć troszkę...
Nie spodziewałam się, że zbiórka pieniężna jest natychmiast potrzebna jeszcze przed wydaniem obiecanych kilku tysięcy.

i właśnie o tych niespełnionych obietnicach, niedotrzymanym słowie możemy mówić.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 16, 2011 19:27 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Dziewczyny czy któraś wie gdzie można ew.zakupić małą butelkę dla kociego oseska który został sam bez mamy .Kicia nie wróciła do malucha i do mnie zwróciła się pani która go znalazła o pomoc.Kocie bardzo małe.Sklepy zoologiczne są w tej chwili zamknięte.

horacy 7

Post » Czw cze 16, 2011 19:32 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Meksykanko 8O czy Ty widzisz co sama piszesz? 8O
przecież dokładnie tak się stało-
2 czy 3 tys złotych to bardzo duzo roślin których nie posadziłam w ostatnich 5-ciu tygodniach,właśnie dlatego że wybrałam kicie ze Szczytna-i przecież jasno widzę że to nie ostatni miesiąc takich wydatków na nie, a pomocy stąd miała nie będę i napisałam nie raz że w ogóle o nią nie chodzi.
jaką niespełnioną obietnicę i niedotrzymanie słowa tu widzisz?

choćby dziś po raz piaty chyba napiszę, że nie proszę o pieniądze a o coś zupełnie innego.
na prawdę nie rozumiesz,czy udajesz?

wiem że gdybym była nieradzącą sobie osobą z marginesu to pewnie wtedy ulitowałabyś się nade mną bo takie masz dobre serce..ale skoro jestem "osobą majetną" (jak Ty napisałaś-czego ja wcale nie potwierdzam) i wydałam na koty tyle i tyle to jestem ta paskudna bo przecież mogłam wydać więcej,a najlepiej wszystko..sorry nie jestem świętym Franciszkiem..nie zamieszkam w gorszych warunkach niż moje koty (jak dom o który mi pisałaś(stawiałaś za wzór?) , gdzie ludzie żyją na betonie ,a koty na wykładzinie dywanowej) i nie będę się z tego powodu samobiczować..
nie jest moim ideałem Violetta V. i broń Boże nie chcę tak skończyć..
moją naczelną zasadą jest umiar i rozsądek-co wcale nie wyklucza wrażliwości i pomocy słabszym ,jednak zatracanie się w czymkolwiek bez granic,nałogowo,jest mi całkowicie obce . -zresztą,m.in.właśnie dlatego że takie zatracenie się i niumiejetność rozpoznania swoich granic i możliwości w konsekwencji wyklucza jakąkolwiek pomoc a zmusza tylko do korzystania z pomocy i to już nie dla kiciów a dla siebie samego.

ta dyskusja nie ma sensu-jesteśmy z różnych światów.

jako nieobecna nie będę mogła się bronić a więc możecie teraz jeżdzić po mnie do woli...zapraszam uprzejmie :D
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 20:20 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy

smarti

Post » Czw cze 16, 2011 19:56 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Smarti zgodziłaś się wtedy ze mną,
horacy 7 napisał(a):
Więc dziewczyny działajcie w taki sposób jak uważacie i liczę na to ,ze będzie to wasza dłuższa współpraca ze schroniskiem.My będziemy robić swoje tak jak umiemy.

Smarti napisała.

i o to właśnie chodzi :!: :!: :!: :!: :!:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

by działać we wspólnym celu-każdy jak potrafi najlepiej :D :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

[poprzednia][następna]