;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 0:57 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Cypisku-a zapisałaś się już na te badania dra Garncarza?
jeśli chcesz to ja mogę zapytać na dniach czy to leczenie jest prawidłowe i czy to może być uleczalne.
Ja mam kicię która miała dziurę na wylot w rogówce-jak taka to ledwo zacząłam ją leczyć ale zanim zdążyłam jej pomóc oczko jej pękło-po prostu pękło ,jak to bywa nagle ciśnienie śródgałkowe rozsadziło rogówkę i pękła w miejscu gdzie był wrzód i płyn się wylewał-nie muszę chyba mówić że kicia wyła z bólu..leczę ją od dwóch i pół miesiąca i już prawie oczko wyleczone-nawet udało się bez operacji-samymi kroplami.widzi,będzie widzieć i może nawet śladu nie będzie.
wiem na pewno że nie ma reguły i jeśli ktoś może pomóc to tylko dr.Garncarz-już 4 moim kotom uratował wzrok z syt beznadziejnych.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 23, 2012 22:02 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

smarti będę wdzieczna jak sie zapytasz o leczenie. Póki co zdaje się na naszych wetów.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sty 25, 2012 17:40 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

ok,ja planuję tam być na kontroli ze swoimi w przyszłym tyg.więc przed 4-tym na pewno spytam.
ale na Twoim miejscu zaklepałabym sobie miejsce na tych badaniach bo potem się nie dostaniesz-o ile już nie jest za póżno,bo do takiego lekarza niełatwo się dostać.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sty 26, 2012 23:30 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Kacper, zaczyna coś tam widzieć, przekrzywia główę o 30 stopni i patrzy po swojemu. Co dziennie jeżdzę z nim do weta na zastrzyki,koszt to 20 zł. Ma też zakrapiane oczko 3, 4 razy dziennie. Został też odrobaczony , bo był strasznie zarob...

Trafił do mnie , bo mimo wielkiej akcji łapania kotów z daszku , nie było na nie pomysłu co dalej. Na dodatek okazało się ,że jest chory. Zostałam sama z tym kotem bez pomocy i więcej nie jestem w stanie udżwignąć. Z własnej kieszenie wydałam już ponad 100 zł.

Zwyczajnie nie stać mnie na wizytę u doktora w Szczecinie. Na dodatek sama jestem chora./drugi miesiac nie mogę wyjśc z zapalenia oskrzeli./

Szukam mu domu na cito, jest jedna oferta ma mieć dom w Niemczech/ adopcją zajmuje sie moja znajoma, która tam mieszka./.Nie wiedomo tylko kiedy będzie transport , za tydzień, dwa....
Obrazek

cypisek

Post » Pt sty 27, 2012 21:43 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Jutro schronisko ma pomóc w odławianiu reszty kociaków z dachu.. Będą potrzebne domki dla nich. Jak nic się nie trafi to trafią do schroniska na wolierę. Będą ze schronu wydawane do adopcji. Smutny fakt , ale pomóc już nie ma jak brak domów.
Obrazek

cypisek

Post » Sob sty 28, 2012 20:38 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Nie było kotków, akcja łapania zerowa. Obeszliśmy za to cały teren tam gdzie bytują koty p. Jadzi. Kociaki pochowane w krzakach, tam przynajmniej nie dopadną je psy. Dużo kociaków też przeniosło się w na drugą stronę. Fakt, nakarmić je wszystkie to duży wyczyn./ wielki teren/.
Zostawione miały ciepłe mleczko.

Kociaki dalej proszą o pomoc jest zima idzie wiecej jedzenia. dużo też suchego jedzonka pogniło jak były te deszcze. :(

niestety nie było mnie stać...viewtopic.php?f=10&t=138432

Kacperek od dzisiaj ma zastrzyki co drugi dzień, kropimy dalej 3 razy dziennie oczko.
Obrazek

cypisek

Post » Pon sty 30, 2012 21:11 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Kacperek dzisiaj pojechał do Niemiec. Czeka tam na niego domek, ma już zamówioną wizytę u lekarza. Będę miała z domku wieści więc napiszę.
W rodzinie jest już jeden wiekowy ślepaczek , wiec domek doświadczony. Kacper, zresztą radził sobie w domu znakomicie, bez problemu trafiał do miseczki, do kuwetki. Na wysoki drapak wchodził i schodził bez problemu.Kot anioł, bardzo się cieszę ,że mu się udało.
Reszta kotów z daszku nadal nie uchwytna. Dalej rzucane mają jedzonko na daszek. Jest bardzo zimno , żeby tylko nie zamarzły.

Jeśli ktoś może pomóc w zakupie mokrej i suchej karmy ,
wielkie dziękuje w imieniu kotów.
Obrazek

cypisek

Post » Pon sty 30, 2012 21:41 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Kacperku :ok: :ok: :ok:

jeśli tylko koteczki będą miały wystarczająco dużo suchej karmy aby były na maxa najedzone to na pewno nie zamarzną!
wielokrotnie sprawdzone u moich "przychodzących"-kot najedzony po paszki przetrzyma największe mrozy.

smarti

Post » Śro lut 01, 2012 20:53 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Mrozy dalej trzymają, kociaki dostają ciepłe mleczko i tak jak na zajezdni i tu ma ono powodzenie. Jedzenie jest wystawiane w parunastu miejscach.
Worek od smarti nie jest wieczny. :(

Prosimy o wsparcie dla kotów, nie chce aby zabrakło im jedzonka. Bez was kociaki nie dadzą rady.!!
Obrazek

cypisek

Post » Śro lut 01, 2012 21:46 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

Fajnie, że Kacperek będzie miał dobry domek. Cypisku przykro mi ale nie pomogę teraz :( Zostałyście zgłoszone w lutowym konkursie KV, tak bardzo chciałabym abyście wygrały :ok: Trzeba poprosić kogo tylko można o głosy na Was, byłby spokój na dłuższy czas.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lut 05, 2012 21:56 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

U nas mrozisko z dnia na dzień większe. :( Śniegu też nawaliło. Wejście na teren jest nie możliwe do przebrniecia. Śniegu pełno, człowiek grzężnie, nie mówiać już o biednych kotach. Jedzenie kładziemy w kilkunsatu miejscach , pod blokiem,i w te miejsca gdzie da się dojść.

Kociaki z dachu dalej na dachu...właściwie nie wiem już gdzie są...bo
na dachu ich nie widać. Jedzonko kładzone jest pod komórkami jak się ściemni, aby ludzie nie psioczyli.
Dalej prosimy o karmę.. jak się skończy nie będzie im co dać. Nie chcę dopuścić do takiej sytuacji. Kociaki już się przyzwyczaiły, że zawsze coś mają. Mają dzięki wam,wam którzy niegdy nie zawiedli.
Obrazek

cypisek

Post » Pon lut 06, 2012 20:42 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

Jest już ankieta Miau - zapraszam do głosowania
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=138598
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lut 06, 2012 20:52 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

Ja już na Was zagłosowałam, będę prosiła kogo się da o głosy na Was :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 06, 2012 20:58 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

ewan pisze:Ja już na Was zagłosowałam, będę prosiła kogo się da o głosy na Was :ok:

:1luvu:
Dzisiaj próby wyłapania kotów z dachu zerowe. Auto odmówiło posłuszeństwa. - 23 dało się we znaki. Miała jechać nie zła ekipa , schronisko obiecało pomoc w łapaniu/ mają dobry sprzęt i chłopów. :wink: ,ale też nie ruszyli. Akcja przeniesiona na jutro, akumulatory naładowane.
Z matką jest 5 kociaków, które marzną :(

Jeśli ktoś może wspomóc będą kociaki miały pełne brzuszki. Karma po woli się kończy.
Obrazek

cypisek

Post » Czw lut 09, 2012 20:42 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

Od dwóch dni wraz ze schroniskiem ,,działamy,, na dachu. Nie ma zbytnio czym się pochwalić. :( .1 kotuś złapany...Jutro będą następne próby. Maluchy cwane , na klatkę łapkę nie dały sie złapać.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo proszę w imieniu kotów o pomoc , o karmę dla nich.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]