persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 12, 2014 19:54 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Kasjopeja juz jest piekna, a co bedzie w domku kiedy o nia ktos naprawde zadba? Bedzie prawdziwa i delikatna ksiezniczka :)
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Czw sie 14, 2014 12:13 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

mnóstwo ludzi dzwoniło w sprawie Anakina i Amidali
do schroniska,
kilka z długowłosych znalazłoo już domy,
nie widziałam wczoraj Kasjopeii- być może też już w domku?

Obrazek
dwie dziewczynki Milenka i Tosca
pojechały wczoraj do super fajnego,
nowego DT schroniskowego,
domek ten spadł jak z nieba :ok: :kotek:
w największej potrzebie-
bo od wczoraj jest w Kociarni wymiana okien
i wszystkie boksy w hoteliku trzeba było opustoszyć,
pani Asia i pani Mariola,
stają na rzęsach, żeby jakoś upakować wszystkie koty :201422
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie sie 17, 2014 21:29 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Ojej, nie powinnam oglądać tego wątku, bo Budyniek wygląda dokładnie jak mój Szafirek, kiedy go przygarnęłam. Niestety szybko raczysko mi go odebrało
rok temu, ale ciągle boli. Po raz pierwszy w życiu umierała mi na rękach moja wielka Miłość :cry:

Tosca też mi go przypomina.... chyba wszystkie szafirowe kocie oczka mi go przypominają..... ech trzeba żyć dla pozostałych kotełków.

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Wto sie 19, 2014 11:45 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

I co z futrzakami z pseudo? Mają już domy? Czy oprócz Anankina i Amidali są jeszcze jakieś?

paryska

Od: Pon lip 31, 2006 21:51

Post » Pon sie 25, 2014 20:42 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Anakin nadal w schronisku,
płochliwy jest chłopczyk, na ogół siedzi schowany w budce z jednooczką Kasjopeą - http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2695
jest też cudowna Midnight - http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2710
i kochana, ale równie płochliwa, jednooka Kasjopea - http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2713
jest nieśmiały niebieskooki Sferis - http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2692

dobre bardzo wiadomości od Budynia- wyniki krwi wyszły w normie,
nawet wątroba jest już ok :ok: :ok:
teraz czeka go jeszcze badanie serca, miejmy nadzieję, że też będzie dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon sie 25, 2014 21:46 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

ruru pisze:...
jest nieśmiały niebieskooki Sferis - http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2692
...

Na pierwszym i ostatnim zdjęciu wygląda jak całkiem inny kot ;-)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sie 25, 2014 22:39 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Sferis jest zjawiskowy! Niech go szybko adoptują bo jeszcze się złamię a nie powinnam, OJ NIE!

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Wto sie 26, 2014 9:53 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Sferis <3
Cudny, ma takie smutne oczka :(

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt sie 29, 2014 13:15 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

ruru pisze:dobre bardzo wiadomości od Budynia- wyniki krwi wyszły w normie,
nawet wątroba jest już ok :ok: :ok:
teraz czeka go jeszcze badanie serca, miejmy nadzieję, że też będzie dobrze :ok:

U Budynia niestety niefajnie, jeśli o serce chodzi.

Nie domykają się biedakowi zastawki. We wtorek robimy jeszcze jedno badanie krwi (hormony tarczycy) i już z tymi wynikami wet pomyśli, czym go leczyć. Wstępnie są dwie opcje leczenia, ale dopiero z wynikami badania hormonalnego będzie wiadomo, która jest lepsza.

Zbadane zostały też tylne łapki, bo Buddyniek utyka. Lewa to problem ze stawem skokowym, a prawa - z biodrem. Póki jednak nie ogarniemy serduszka, żadnych zabiegów z narkozą robić nie będziemy. Więc i ząbki poczekają.

Nawarczał się dziś bidulek u weta, bo bardzo nie lubi ruszania tylnych łapek, ale i tak był dzielny. W nagrodę mój P. da mu coś dobrego w domu (jest z czego wybierać, na szczęście), a ja, jak już dotrę, to go wymiziam :201461

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pt sie 29, 2014 13:27 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Łoj, to chłopak sercowy nam się okazał :(
Czekamy więc na wyniki badań hormonów.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt sie 29, 2014 20:40 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Oj serduszko Budyniowe biedne,
ale pod TAKĄ opieką muuuusi, i będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto wrz 02, 2014 11:50 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Buddyń ma, dokładniej, dwie zastawki niedomykające się (zdaniem lekarza pozostałość po starym stanie zapalnym) i dostał 2 leki na obniżenie ciśnienia. Na szczęście wszelkie lekarstwa do tej pory karnie zjadał, najchętniej w Gourmecie, więc i tu nie powinno być problemów.

Dam znać jutro, co z tarczycą.

W ogóle to kić już miesiąc jest z nami :) Już się łasi, regularnie dopomina się miaukami lub pomrukiwaniem o jedzenie, część nocy przesypia z nami na łóżku (generalnie jest wiercipiętka i wędruje między kanapą, łóżkiem, dywanikiem w łazience i podłogą pod stołem). A z racji zmiany karmy zaczyna być wybredny i jeść co lepsze kąski, gardząc Trovetem, który przymusowo jadł niemal miesiąc :kitty:

Dark Angel

Post » Wto wrz 02, 2014 18:58 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Hi, hi, rozpuszczone Kocisko;) Super! Zasługuje Kocur na to, co najlepsze.
Miałam kochane kocisko z nadciśnieniem, dożył 20-tu lat, czego i Buddyniowi życzę.
pis.Ciocia, która bierze za ostre zakręty pod dworcem;)
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Wto wrz 02, 2014 19:53 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Ciocia nieźle w zakręt weszła ;)

Już mam wyniki, bo jak coś się dzieje, od razu dzwonią. Buddyń ma nadczynność tarczycy. Ot, taka kupka nieszczęść ten nasz kocurek, ale co tam. Ja mam niedoczynność i żyję, o tabletkach codziennie pamiętać muszę - będę pamiętać i o kocich :P

Będzie więc nasz Buddyń lekomanem. Najgorszy jest Furosemid, gdzie jedną tabletkę trzeba podzielić na 12 części, a panie w aptekach jakieś strasznie nieużyte są i nie chcą się podjąć... Cóż, jak będzie trzeba, zakupimy wagę jubilerską i będziemy się sami bawić w odmierzanie. Za 3-4 tygodnie mamy się zgłosić na kontrolne badanie krwi.

Dark Angel

Post » Wto wrz 02, 2014 20:01 Re: persy i INNE w schr.Łódź-Budyń w DOMU ale15 INNYCH od st

Dark Angel pisze:Ciocia nieźle w zakręt weszła ;)

Już mam wyniki, bo jak coś się dzieje, od razu dzwonią. Buddyń ma nadczynność tarczycy. Ot, taka kupka nieszczęść ten nasz kocurek, ale co tam. Ja mam niedoczynność i żyję, o tabletkach codziennie pamiętać muszę - będę pamiętać i o kocich :P

Będzie więc nasz Buddyń lekomanem. Najgorszy jest Furosemid, gdzie jedną tabletkę trzeba podzielić na 12 części, a panie w aptekach jakieś strasznie nieużyte są i nie chcą się podjąć... Cóż, jak będzie trzeba, zakupimy wagę jubilerską i będziemy się sami bawić w odmierzanie. Za 3-4 tygodnie mamy się zgłosić na kontrolne badanie krwi.

No,ale chociaż wiadomo co i z czego- nadciśnienie z nadczynności. Dobrze,że trafił do Was, ludzi, którym się chce diagnozować i leczyć starszego Kota. :1luvu:
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

[poprzednia][następna]