*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 19, 2013 19:04 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Anda wrzucisz w wolnej chwili gdzieś na 1 str. info o Ince? I może do tytułu? Czasami zainteresowani adopcją zaglądają na miau. Będę wdzięczna.

A ja tymczasem produkuję jakiś sensowny tekst do ogłoszeń.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob mar 23, 2013 13:52 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Dzięki za zmianę tytułu.

Pamiętacie rudego długowłosego o którym wspominałam?
Dostałam już info o nim. To kot 8letni, jedynak od małego. Mix persa z dachowcem. Upewniam się czy kastrowany. Jest z nim jeden mały problem. Cytuję: "Ma wrodzoną wadę - zwężenie tchawicy, z tego powodu ok. 2 razy w roku "chrumka", a to znak, że musi dostać serię 3-4 zastrzyków ze sterydów (sama je wykonywałam, oczywiście po konsultacji z weterynarzem), poza tym zdrowy." :?

Pani jest bardzo ciężko. Nawet nie chcę myśleć jak przeżyją to rozstanie dzieci jak się dowiedzą, bo kota uwielbiają wszyscy. Jednak 3,5letni synek ma bardzo poważne problemy ze zdrowiem od urodzenia i wszystkie badania wykazują maksymalne uczulenia na roztocza, na kota i psa.
Szukamy odpowiedzialnego domu. Zaufanego, to ważne. Popytajcie, może ktoś chciałby z Waszych znajomych długowłosego rudziaka. Wiadomo, że to bardziej chodliwy kot niż moja Inka. Wolałabym unikać ogłoszeń i nieodpowiedzialnych ludzi :evil:

Zdjęcia Timona w albumie KLIKAMY

maueczarne

Post » Nie mar 24, 2013 20:10 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Nie mam już kogo pytać :(
Maue, a może ogłoszenia do gabinetów weterynaryjnych???
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie mar 24, 2013 22:37 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

O, to jest myśl. Wtedy pewne, że ludzie zapewnią kotu dalszą opiekę weterynaryjną.
Jutro zadzwonię do Pani i powiem jej o tym pomyśle.

Niestety z jej rodziny i znajomych nikt nie chce dać mu domu :(

A u mnie się dalej tłuką :? Wystarczy, że odwrócę się na chwilę to już warki i próby ataków. Tylko teraz i Inka zaczyna walczyć. Oszaleję z nimi :evil:

maueczarne

Post » Wto mar 26, 2013 11:26 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

nie spadamy, fajną Inkę tutaj mamy!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro mar 27, 2013 0:55 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Inka do góry .... :ok: :ok: dobry domek na pewno gdzieś czeka ....

A przy okazji pospamuję troszeczkę ... :oops: może ktoś będzie zainteresowany...

Mam do sprzedania całkiem sporą ilość żwirku Benka w dobrej cenie:

1. Benek Compact super 20 kg (25 l.) - za 44 zł. (w zooplusie 54,80 zl., w krakvecie 54,90 zł., właśnie przetestowaliśmy - fajnie się zbryla i nie pyli;
2. Benek Pinio 10 l.-13 zł. (ceny w innych sklepach od 15,90 do 19 zł.).
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt mar 29, 2013 12:11 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Inka hop :>

Obrazek

maueczarne

Post » Pt mar 29, 2013 21:18 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Inka pięknieje z dnia na dzień :)
Miłych Świąt życzę wszystkim lubelaczkom :rudolf: ( owczywiście mam na myśli województwo, żeby nie było :D )

Anda

Post » Wto kwi 02, 2013 17:39 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

A zima dalej czyma. I'm a little bit UPSET :evil:
Za to z dobrych wieści tadamtadam - Bastet

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
czyli Zebra na włościach.
Podobno zachowuje się jakby wszystko należało do niej, a ona była królowom wszystkiego ;)
Wychodzi już troszkę na dwór i ładnie wraca.
Fajnie się to potoczyło, nie? :)

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto kwi 02, 2013 17:43 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

kwiatkowa pisze:A zima dalej czyma. I'm a little bit UPSET :evil:

A już czułaś wiosnę nosem z miesiąc temu :)
Samo imię Bastet Zebrę zobowiązuje, c'nie?

Potoczyło się fajnie :!: i mam nadzieję, ze dla Inki tez się potoczy. :ok:

Anda

Post » Wto kwi 02, 2013 20:07 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Jakie Zebra ma fajne nowe imię :) Niech rządzi. W końcu ktoś w domu rządzić musi. Cieszę się, że tak jej los potoczył się.

Inka zaokrągliła się trochę, futerko już lepsze, z uszami też lepiej. Zajada 2 razy więcej niż Klarks, więc zaczynamy wydzielanie, bo spasie się Spineczka. Poza tym czeka na super domek. Miałam mały odzew w jej sprawie, ale to nie to. Muszę mieć pewność i niczego nie żałować. Dzisiaj miałam całkiem obiecujący telefon. Zobaczymy. Z panem jestem w kontakcie. Oby to było to...
Mam takie chwile załamania i nachodzi mnie chęć zostawienia jej u nas, ale muszę myśleć racjonalnie. I dwa, że Klara wcale nie jest zadowolona z jej obecności. Agresji nie ma, ale Klara od niej ucieka i nie chce się wcale z nią bawić. A Inka ją tłucze od kilku dni. Zamieniły się rolami :roll:

maueczarne

Post » Wto kwi 02, 2013 20:36 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

maueczarne pisze:Jakie Zebra ma fajne nowe imię :) Niech rządzi. W końcu ktoś w domu rządzić musi. Cieszę się, że tak jej los potoczył się.

Inka zaokrągliła się trochę, futerko już lepsze, z uszami też lepiej. Zajada 2 razy więcej niż Klarks, więc zaczynamy wydzielanie, bo spasie się Spineczka. Poza tym czeka na super domek. Miałam mały odzew w jej sprawie, ale to nie to. Muszę mieć pewność i niczego nie żałować. Dzisiaj miałam całkiem obiecujący telefon. Zobaczymy. Z panem jestem w kontakcie. Oby to było to...
Mam takie chwile załamania i nachodzi mnie chęć zostawienia jej u nas, ale muszę myśleć racjonalnie. I dwa, że Klara wcale nie jest zadowolona z jej obecności. Agresji nie ma, ale Klara od niej ucieka i nie chce się wcale z nią bawić. A Inka ją tłucze od kilku dni. Zamieniły się rolami :roll:

Maue - wiem co czujesz, przechodziłam przez to - jak i każdy DT pewnie - chlipanie przy pierwszym tymczasie, chlipanie przy Felusiu, nawet Zebra mnie brała... Ale wspieram Cię w byciu twardom. Ince-Spince będzie super w dobrym domu jaki jej znajdziesz, a może gdzieś jest jakiś kot, co domu nie znajdzie...? U mnie tak było z Jaśką i z Emsi - zostały, bo zostać musiały. Dla nich trzymaj maue-plejsa... mówię Tobie... :ok:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro kwi 03, 2013 21:41 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Dzięki kwiatkowa :)

Ja zazwyczaj słucham rozsądku, bo gdybym serca słuchała to już dawno byłabym znaną lubelską zbieraczką zwierząt wszelakich :lol:
Będę twarda, bo być muszę. Znowu napatoczy się jakaś bida i co wtedy?
Casting trwa. Do wyboru dwa domki. Jeden bardzo sensownie odpowiedział mi na moje wszystkie pytania, drugi zdecydowanie po tych odpowiedziach stracił. Tylko w tym sensowniejszym jest piesek i teraz rozmyślam czy się dogadają. Inka w sumie z jamniorem naszym "Fabrycznym" zwanym pieszczotliwie kaszanką nie miała problemu żadnego, ale on kocha wszystkich, więc może to to. Jak myślicie?

maueczarne

Post » Śro kwi 03, 2013 23:01 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Ja nie doradzę, bo nie mam doświadczenia, ale kciuki mocno trzymam za piękną CzarnąInez :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw kwi 04, 2013 9:08 Re: *L. T. * Czarna Inka szuka domu. PILNE!

Toto :) Piesek może jej się przydać!

Anda

[poprzednia][następna]