;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 16:55 Re: Koty p. Jadzi ...POTRZEBNA karma ,głodne maluchy na dachu!!!

a czy tam jest jakieś miejsce żeby się schować przed zimnem?
może trzeba iść z jakąś drabiną i przymocować jakies pudło,budkę,skrzynkę?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 16, 2012 20:12 Re: Koty p. Jadzi ...POTRZEBNA karma ,głodne maluchy na dachu!!!

smarti pisze:a czy tam jest jakieś miejsce żeby się schować przed zimnem?
może trzeba iść z jakąś drabiną i przymocować jakies pudło,budkę,skrzynkę?

Poprosiłam o pomoc, schronisko ma odpowiedni sprzęt, mają drabinę. Pracują tam mężczyźni, obiecali coś pomóc.
Nie widziałam nic na tym daszku, chyba ,że jest jakaś wyrwa i tam się chowają :(

DZISIAJ od kochanej smarti , przyszedł worek dla kociaków. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon sty 16, 2012 22:28 Re: Koty p. Jadzi ...POTRZEBNA karma ,głodne maluchy na dachu!!!

a to jest bardzo prawdopodobne :roll:

nareszcie :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 17, 2012 15:18 Re: Koty p. Jadzi ...POTRZEBNA karma ,głodne maluchy na dachu!!!

smarti pisze:.....

i jeszcze jedno-zadzwoniła do mnie sensownie brzmiąca pani poszukująca dwupaczku.
wymarzony dwupaczek ma być:
rodzeństwem lub przyjaciółkami wychowanymi razem,
płci żeńskiej,
jedna czarnulka a druga burania.
w wieku ok pół roku

Pani oferuje kiciom dostatnie i długie (zwroty nie są brane pod uwagę) życie w towarzystwie rodziny z dwojgiem kilkunastoletnich dzieci w domku zdecydowanie niewychodzącym oraz zabezpieczonym, w bloku w Warszawie.
Pani nie ma jak pojechać po kotki do innego miasta dlatego preferuje warszawianki ewent. przyjezdne z dowozem)

czy ktoś dysponuje podobnym dwupaczkiem na wydaniu
:D :kotek: :kotek: :?:

smarti

Post » Pt sty 20, 2012 22:13 Re: Koty p. Jadzi ...POTRZEBNA karma ,głodne maluchy na dachu!!!

Udało się złapać kotka z dachu. Kotek płci męskiej ok. 3 mies. Kotek miziasty, kochany. Kotek jest kaleką, nie ma jednego oka, na drugie nie widzi. Mam nadzieję,że znajdzie dom , kotek ma też mocny kk, dostaje antybiotyk i leki na wzmocnienie. Póki co to jestem załamana, raz ,że myślałam ,że w końcu odpocznę od tymczasowania, dwa finanse. :(

Obrazek

Tutaj Kacperk już po wizycie u weta, umyciu i zakropieniu oczka. Nosej już wyczyszczony z ropy.
Obrazek

cypisek

Post » Pt sty 20, 2012 23:12 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

e tam załamana-przecież suchej karmy masz w bród :D :piwa:

a skąd wiadomo że nie widzi?lewe,zgodzę się-nie do uratowania.
ale to prawe oczko wygląda na widzące :!:

smarti

Post » Sob sty 21, 2012 12:17 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Na wizycie u weta, Kacperek był bardzo drobiazgowo testowany. Wet powiedział ,że nie widzi. :( Fakt, oczko wygląda dobrze , lecz jest też zepsute...w sumie nie wiadomo dlaczego nie widzi na nie.

Suchej karmy nie będę podbierała kociakom na dworzu. :wink:
Obrazek

cypisek

Post » Sob sty 21, 2012 13:23 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Sliczny kotek, trudno uwierzyc, ze na to oczko nie widzi.

Cypisku kochana, tak juz jest, ze jesli ktos ma dobre serce, kocha i pomaga biednym zwierzakom, to to sie nigdy nie konczy. :roll:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob sty 21, 2012 13:36 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Cypisku-a czy ten wet jest okulistą?
dlaczego nie widzi?-tzn gdzie leży problem i na jakiej podstawie wet to stwierdził?
zaglądał w oczko tymi wszystkimi kolorowymi filtrami po ciemku? jak wet Ci to wytłumaczył konkretnie?
bo dr.Garncarz u którego jestem już niestety stałą klientką 'przywraca wzrok niewidomym"..no prawie..-z całęj Europy się do niego zjeżdżają-a tu nie widać aby było coś z oczkiem a więc musi być coś głębiej,w kocie-dlatego pytam co?
bo może nie wszystko jeszcze stracone..
Ostatnio edytowano Sob sty 21, 2012 13:39 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Sob sty 21, 2012 13:38 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

smarti pisze:Cypisku-a czy ten wet jest okulistą?
dlaczego nie widzi?-jak wet Ci to wytłumaczył konkretnie
bo dr.Garncarz u którego jestem już niestety stałą klientką 'przywraca wzrok niewidomym"-no prawie-a tu nie widać aby było coś z oczkiem a więc musi być coś głębiej,w kocie-dlatego pytam co?
bo może nie wszystko jeszcze stracone..

tez tak pomyslalam po cichu, moze uda sie jeszcze uratowac wzrok w tym oczku?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob sty 21, 2012 14:23 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Na stronie dr Garncarza jest takie info:
Badania okulistyczne i kardiologiczne w Szczecinie odbędą się w dniach 04-05.02.2012. Zainteresowanych prosimy o kontakt pod nr tel. 22 858 80 62. Zapraszamy.

Tak więc nie byłoby aż tak strasznie daleko.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob sty 21, 2012 14:34 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Biduś malutki. Cypisku a czy tam są jeszcze jakieś kociaki na tym daszku?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie sty 22, 2012 13:04 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Na kontroli lekarz stwierdził ,że Kacperek ma przewlekły stan zapalny rogówki, nie widzi. Ma brać przez 10 dni antybiotyk doraźnie i kropelki do oczka. Jeśli w jakimś stopniu miał by widzieć, to będzie to zauważalne już po paru dniach. Prze pierwsze 5 dni antybiotyk codziennie potem co drugi dzień. Dzisiaj Kacperek jest po drugim zastrzyku.

Na daszku jest jeszcze co namniej 5 kotów. Wczoraj wieczorem tam pojechałyśmy , ale nie było widać żadnego. Dostały suche rzucone na dach ..
Obrazek

cypisek

Post » Nie sty 22, 2012 16:16 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

a jakie leki konkretnie dostałaś?

smarti

Post » Nie sty 22, 2012 18:24 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma ,Ślepy Kacperek z dachu.!!!

Domięśniowo dostaje Synergal,Catosal, kropelki to Chibroxin.3 razy dziennie.

Jakby tego było mało po powrocie do domu zastałam Kacperka z czymś takim. Nie wiem dlaczego to wydrapał. póki co zdezynfekowałam i tak jutro do weta. :roll:

Obrazek

wkleiłam zdjęcie bo dopiero zobaczyłam ,że wtedy nie weszło.
Ostatnio edytowano Śro lut 01, 2012 20:32 przez cypisek, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]