50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 21:48 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Szalony Kot pisze:Wow, mocny, dobry tekst :ok:

Serio ? Właśnie mi się wydaje, że mało łapiący za serce :roll:

Byliśmy dziś u weta. 10zł za wizytę małego Misia i Dyzia. Misio dalej ma wzdęty brzuszek i dziwnie miauczy przy każdym podniesieniu do góry :( Dyzio za to ma biegunkę i lekki stan podgorączkowy.

Dzwoniła do mnie jedna z karmicielek. Starsza, dzika kotka ma tak chore oczy, że już praktycznie nie widzi :( Postaram się tam pójść i dostarczyć Augumentin :(

Dyziek znalazł sponsora na szczepienie i Stronghold :1luvu: Nawet zebrał 40zł nadwyżki :)

Doszło też 30zł dla Czarnego, czyli mamy na razie w sumie 40zł.

Przyszła też kasa za karmę RC dla psów, którą miałam na sprzedaż. Teraz muszę jak najszybciej iść na pocztę. Doszło 150, ale wysyłka pewnie około 30zł.

Misia i Zozol czują się świetnie :) Misia już o wiele odważniejsza, chociaż nadal płoszy się podczas hałasu i gwałtowniejszych ruchów. Mam masę świetnych zdjęć :D

Zaginął Żuczek :( W Ursusie na ul. 2 Armii Wojska Polskiego ! :cry:
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lis 26, 2011 22:24 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 27, 2011 17:27 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon lis 28, 2011 21:39 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Kinga :ok:
TAK trzymać i jak Zoha mawia: ku chwale Kociastych :kotek: .
Nie poddawaj się :ok: i nie zważaj na troli (tych drugiego wątku)

PS mam nadzieję, że wam wczorajsza wichura dachu nie zwiała

R

Renifer

Od: Pon cze 20, 2011 20:31

Post » Wto lis 29, 2011 18:06 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Kinga, miałam lekki poślizg z robotą, ale jutro wystawiam bazarek.
Byłby dzisiaj, ale bateria w aparacie mi zdechła, jak na złość :evil:
Będzie taki Mikołajkowy, dla dziecków :) Może komuś się coś spodoba.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Wto lis 29, 2011 19:55 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Kinga, czy ja mogę wykorzystać do bazarku twoje zdjęcia przeznaczone dla cegiełkowego allegro?
Oczywiście razem z twoim tekstem, który pisałaś.

Betelgeuse

Post » Wto lis 29, 2011 22:21 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Przychodzę nadrobić zaległości :)

Są 4 malutkie kociaczki :( Tak wynika z relacji jednego Pana, który dość często tam przesiaduje. Dobrze, że mają chociaż szopkę :cry:

Mały Misio już zapomniał o robalach i czuje się świetnie ;) Brzusio już nie jest twardy, a mały zaczyna świrować :twisted: Ale ile on je... 8O Dostał paczuszkę 24 tacek Animondy dla maluchów + myszkę do zabawy i on pochłania ze 2 małe tacki dziennie 8O Ostatnio o 12 w nocy dawałam mu jeść, bo nie szło wytrzymać :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia są sprzed jakiegoś tygodnia i trochę zakłamane- maluszek nie jest tak wyraziście brązowy ;)

Dyziolkowe problemy już też się skończyły :)

Jutro idę do osieroconej kotki i malucha. Zobaczymy, co tam zastanę :roll:

WYDATKI:
-10zł- puszka Hillsa a/d ( dla Myszki ),
-3,80zł- bilet,
-17,99zł- Whiskas suchy 2kg ( niestety karmy już nie mam :( ale skorzystały też trochę bezdomne ;) nie miałam co robić po wizycie u weta z Dyziem, więc poszłam nakarmić najbiedniejsze rejony ),

WPŁATY:
-60zł- taizu, :1luvu:
-100zł- Renifer, :1luvu:
-20zł- Kamila L., Kadłubek, dla Dyzia na Stronghold i szczepienie, :1luvu:
-100zł- Aleksandra S., Ciechanów, dla Dyzia na Stronghold i szczepienie, :1luvu:
-???zł- Małgorzata L., Wrocław, za "moją" sprzedaną karmę RC Hipoalergenic, :1luvu: ( tutaj zobaczymy jutro ile pójdzie na wysyłkę, dlatego są znaki zapytania )

Niestety deklarowana wpłata dla Inki (40zł) jeszcze nie doszła :(

Na koncie mam 40zł dla Czarnego, które wyślę do p. Małgosi :D Czekam tylko na numer konta :)

Renifer pisze:Kinga :ok:
TAK trzymać i jak Zoha mawia: ku chwale Kociastych :kotek: .
Nie poddawaj się :ok: i nie zważaj na troli (tych drugiego wątku)

PS mam nadzieję, że wam wczorajsza wichura dachu nie zwiała

R

Dachu może nie, ale ruina stojąca obok troszkę uległa zniszczeniu :mrgreen: w sumie, to chyba dobrze :P
Dziękujemy bardzo za wsparcie :1luvu:

Betelgeuse pisze:Kinga, czy ja mogę wykorzystać do bazarku twoje zdjęcia przeznaczone dla cegiełkowego allegro?
Oczywiście razem z twoim tekstem, który pisałaś.

Jasne ! Bierz kobieto i nie pytaj :D
Obrazek

kinia098

Post » Śro lis 30, 2011 17:27 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

Kotów coraz więcej :roll: Dziś dowiedziałam się o kolejnych około 3 kotkach mnożących się non stop, które są oczywiście do wycięcia, ale są też jakieś 3 maluchy....

Kupiłam Advocate dla Inki i Stronghold dla Dyzia - 80zł.

A to maleństwa z szopki. Ja nadal widzę tylko 3.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za wysyłkę paczki wyszło 32zł ale taśma kosztowała też 5,80zł :|

Osieroconej matki z dzieckiem dziś nie widziałam, bo karmiciel się ze mną nie kontaktował.

Doszło także 40zł dla Inki od Pauliny H. :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Śro lis 30, 2011 17:54 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

Zmajstrowałam bazarek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=136382

Może jakiś jeszcze książkowy by mi się udało jak przegrzebię regał....

Betelgeuse

Post » Śro lis 30, 2011 19:52 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

Ja offtopicznie przypomnę że do dziś jest głosowanie na krakvecie na wspólnego kandydata forum miau i dogmanii, w tej chwili wspólny kandydat przegrywa kilkoma głosami. Proszę o mobilizację.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro lis 30, 2011 23:17 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

ssb pisze:Ja offtopicznie przypomnę że do dziś jest głosowanie na krakvecie na wspólnego kandydata forum miau i dogmanii, w tej chwili wspólny kandydat przegrywa kilkoma głosami. Proszę o mobilizację.

głosowałam jakieś 15 minut tewmu i była przewaga 51 głosów. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 02, 2011 20:30 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

Doszło 50zł od Ani N., Łódź z FB :1luvu: :1luvu:
I aż 100zł od edii z bazarku Kareny 8O :1luvu: :1luvu:

Kupiłam dziś 4 puszeczki Hllsa a/d dla Myszki. Jakieś 2 dni temu pojawiły się objawy jak na początku; cała łazienka nakropkowana kałem. Na szczęście rano kupa była, uff :roll: W poniedziałek jedziemy na konsultację do Koszalina.

Przelałam 50zł na tymczaskę Gosi- Czikę. 60zł, które dałam wcześniej- już poszło. Na wizytę u weta siostry Cziki " przed adopcyjną ", wizytę Cziki oraz żwirek i jedzenie.

Przelałam w końcu 30zł za czarną kicię Suzi, ufff.
Obrazek

No i 40zł, które miałam na koncie z przeznaczeniem dla Czarnego. Oczywiście wydatki i tak od tego czasu już wzrosły, ale Pani Maria doskonale rozumie, że nie jestem żadną fundacją i "moje" pieniądze zależą od innych ludzi.
Obrazek

Obrazek

No i 1zł skasowało za 2 przelewy :roll:

Szukam transportu Warszawa-Poznań :!: I osoby współpracującej z Fundacją Kot, która około rok temu wyadoptowała kotka Żuczka :>

Na koncie mam 253,92zł, ale nadal zalegam 70zł sobie i 100zł mamie :roll: Na razie i tak tego nie spłacę, bo w poniedziałek jedziemy z Myszką do weta w Koszalinie i paliwo też wyniesie około 20zł. Ale przy okazji pod nóż pójdą też 2 kotki :D jak je złapię :roll: Proszę o kciuki :)

edit: startujemy w Krakvecie :D :arrow: viewtopic.php?f=1&t=136410&hilit=krakvet
Obrazek

kinia098

Post » Pt gru 02, 2011 21:50 Re: 50kotów Darłowo- TORUŃ- pomocy ! :( str. 74

TORUŃ- POMOCY ! :arrow: viewtopic.php?f=1&t=136485

Szukam transportu Warszawa-Poznań od 5 grudnia do najlepiej jak najszybciej.
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 03, 2011 11:03 Re: 50kotów Darłowo- TORUŃ- pomocy ! :( str. 74

Kciuki są :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie gru 04, 2011 10:29 Re: 50kotów Darłowo- 4 MALEŃSTWA w zimnej szopce :(

Kotki na sterylkę złapane. Co prawda nie te, które miałam na myśli, bo: jednej nie było, a druga wyrwała mi się z rąk.... ale i tak cieszę się z tej łapanki. To koty z nowo poznanego stadka, gdzie matki rzadko się pojawiają, a ja właśnie złapałam jedną matkę 8O no i chciałam to mam. Miała być dzika. A jest oswojona, ma stare złamanie, krzywą, krótką łapkę na którą utyka i nie wiem co dalej...
Obrazek

Obrazek

Drugie, mniejsze, jest dzikie i już parę razy prawie wbiło mi ząbki :lol:
Dałam 10zł na paliwo i 4,57zł za 3 saszetki.

O Mambę miałam już 6 telefonów. Niestety, adopcja wstrzymana, bo dalej nie mogę pozbyć się gnid. :? Są martwe, ale jest ich tyle, że już nie wiem, jak to wyczesywać. Mama próbowała już nawet papierem ściernym :roll:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]