Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 6:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

sabina skaza pisze:na wieś oddaję tylko samców bo nawet jak gość przysięga ze kotkę wysterylizuje, nie wiem tego na bank, no i w rozmowie czytam że będzie dostawał papu, a nie tylko myszy. [] kotów nie wydajemy na 10 piętro osobie której umarł kot wypadając przez okno, i ten gość nie chce zabezpieczyć nadal balkonu, koty zaś wydałam ostatnio 2 rodzinom którym koty zginęły pod kołami aut, po dłuuuuuuuuuuugiej rozmowie, ludzie sami mówili ze kot będzie spacerował na smyczy, mieli łzy w oczach, naprawdę żałowali ze tak się stało. zrobili na mnie dobre wrażenie, nie miałam skrupułów aby im oddać kota.

właśnie o to pytałam :wink: TXS :ok:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon wrz 13, 2010 12:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PILNE
Te 4 biedne kociaki czeka śmierć albo z rąk ludzi (chcą je uśpić,pozbyć się ich) albo samochody je rozjadą.Śpią w sypie śmietnikowym.Ja wiem że wszystkie DT są napchane ale może stanie się cud i może uda się je uratować? Matka kociąt jest oswojona miziała się do mnie,jak tylko ktoś by zabrał kociaki to biorę matkę na sterylizację.
Te kociaki właściwie czasu nie mają potrzebują dom na Cisto.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon wrz 13, 2010 14:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

kinga-kinia pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PILNE
Te 4 biedne kociaki czeka śmierć albo z rąk ludzi (chcą je uśpić,pozbyć się ich) albo samochody je rozjadą.Śpią w sypie śmietnikowym.Ja wiem że wszystkie DT są napchane ale może stanie się cud i może uda się je uratować? Matka kociąt jest oswojona miziała się do mnie,jak tylko ktoś by zabrał kociaki to biorę matkę na sterylizację.

Żebym miała więcej miejsca :(

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon wrz 13, 2010 15:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

ja wezmę jako osoba prywatna, u mnie puste woliery- tylko róbcie bazarki, bo nie mogę nawet im książeczek zdrowia założyć dla nich na koszt PKDT.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon wrz 13, 2010 20:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

jest chętny chłopak, prosi o kotka dla swojej dziewczyny, oczywiście umowę adopcyjną musiała by podpisac dziewczyna jeżeli jest pełnoletnia lub jej rodzice. dom trochę wychodzący, z parteru, poprzedni kot żył tam całe swoje życie, dziewczyna marzy o kocurku. zaproponowałam jednego z tych kotów, jutro znajdą się u naszego weta, kinga miała je dziś zabezpieczyć.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon wrz 13, 2010 21:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Te kociaki małe kluseczki są takie słodziaki.Kotka ma nabrzmiałe sutki chyba je jeszcze karmi,mam nadzieje że one już same jedzą (jutro karmicielki zapytam) na razie wystraszone w piwnicy siedzą oczywiście po kryjomu bo u mnie anty ludzie mieszkają.Przy tych kociakach moje tymczasy to olbrzymie konie.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto wrz 14, 2010 21:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

koty juz u weta, przywiozła kinga. biamila zaoferowała dla nich karmę, jakby jakis koci aniołek zakupił dla nich z 2 worki żwirku benitowego niezbrylającego, było by pięknie. nie możemy ani grosza na nie dać z fundacji, jutro będą u mnie zupełnie prywatnie, zaczynam robić dla nich już wyprawkę. jakaś dobra dusza napisała do biura i zaoferowała 15 kg suchej karmy, podzielę na domy tymczasowe, bo mamy braki. za koty płaciła dziś kinga 50 zł, zmobilizowała karmicielkę do potzrząśnięcia portfelem. ale to dopiero początek kosztów, koty mają grzyba, trzeba będzie je szczepić każdego po 3 razy, każda szczepionka po kosztach najniższych to 20 zł, a koty są 4.....mnie na to nie stać. jakby ktoś mógł zrobić na nie jakiś bazarek :D ja daję swój czas, pracę, miejsce, oraz będe chodzić z nimi po wetach. czy ktoś pomoże? poza tym mam na utrzymaniu kicię z garażu, którą mi ktoś podrzucił, po sterylizacji nie byłam w stanie jej wywalić na podwórko, no bo niby gdzie? moje koty na nią warczą, stoczniowcy odganiają od miski. zrzucenie jej w moim garażu z powrotem mogło by się dla niej skończyć śmiercią głodową. kicię zaszczepiłam na swój koszt. chuda jak patyk, zagłodzona :? bidula.
znalazłyśmy dom dla jednego z kociąt ze śmietnika- pani z kowali go bierze :1luvu: chłopak niestety ma już kota, nie czekał na naszego "śmieciorka" :?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro wrz 15, 2010 9:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Ja już nie mam siły ktoś wczoraj wieczorem podrzucił pod mój blok ślicznego,czyściutkiego ,prawdopodobnie zdrowego,oswojonego kociaka.Płeć chyba dziewczynka,wiek ok 3-4 m-c umaszczenie czarno biała.Na noc uprosiłam znajomą by przechowała kociaka w piwnicy ale dzisiaj trzeba będzie ją wypuścić na osiedle bo w naszym bloku anty ludzie mieszkają.To już jest 3 podrzucony kociak w ciągu miesiąca dwa poprzednie nie przeżyły nawet doby zginęły pod kołami a ja już nie mam siły ciągle wzywać służb do zabierania zwłok.
Nie mamy miejsca na nowe koty jesteśmy przepełnieni na maxa nie mamy funduszy na leczenie nowych kociąt bo konto mamy puste i mnóstwo chorych kociąt.
Szkoda tego kociaczka by zginął pod kołami on już nie ma czasu dom potrzebny na Cito.Pogoda straszna.
Kontakt: 793-789-268
mail: kingahyzinska@interia.pl

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia takie sobie bo robione wieczorem było ciemno w rzeczywistości kociak jest ładniejszy niż na zdjęciu.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro wrz 15, 2010 10:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Kinia, napisałam pw.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro wrz 15, 2010 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

błagamy po dom który zasponsoruje i weźmie do siebie kotka!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro wrz 15, 2010 11:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

kinga-kinia pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PILNE

Kociaki nie mogą zostać u Sabiny bo bedzie w sumie miała 7 kotów z grzybem ona nie da radę się zajmować nimi ma małe dzieci które się jej rozchorowały.Będziemy prosić weta czy płatnie nie przetrzymał by u siebie kociaków.Więc zbieramy na hotelowanie kociaków i na leczenie bardzo przyda się tez żwir i karma.Ja jeszcze dziś założę kociakom wątek.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro wrz 15, 2010 12:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro wrz 15, 2010 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

sabina skaza pisze:błagamy po dom który zasponsoruje i weźmie do siebie kotka!!!!!!!!!!!!!!

Ja wezmę tą koteczkę podrzuconą od Kini do siebie na własny koszt. Pozostaje mi się tylko modlić żeby nie chorowała.
W niedzielę wyadoptowałam jedną koteczkę - liczbę tymczasów mam constans.

Z tamtymi 4 ze śmietnika niestety nic nie pomogę, nie mogę wziąć chorych bo nie mam już gdzie izolować a mam 4 młode nieszczepione kociaki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro wrz 15, 2010 15:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

pamiętam że gdzieś tu w wątku była informacja ale teraz nie mogę znaleźć...

może mi ktoś podpowiedzieć jak w urzędzie (Gdańsk) nazywa się pan
co dysponuje bezpłatnymi sterylkami ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro wrz 15, 2010 18:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

ssb pisze:pamiętam że gdzieś tu w wątku była informacja ale teraz nie mogę znaleźć...

może mi ktoś podpowiedzieć jak w urzędzie (Gdańsk) nazywa się pan
co dysponuje bezpłatnymi sterylkami ?

Pan nazywa się Jacek Mikołajewski - UM Wydział Gospodarki Komunalnej, tel. 58/323-61-11. On tylko wpisuje na listę karmicieli i informuje, czy są środki na sterylki, a przetargi organizuje gdańskie schronisko. Można też składać we wrześniu wnioski o domki dla kotów w Wydziale Środowiska (na 3 Maja) - pan Marcin Tryksza, tel. 323-68-85.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

[poprzednia][następna]