OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2020 17:27 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Może komuś przyda się ta informacja ,royal canin convalescence jest dostępny w Holandii.

Mariusz pp

Od: Śro wrz 28, 2011 8:37

Post » Nie paź 04, 2020 17:40 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

meg11 pisze:Nie rozdzielaj, lata świetlne temu miałam 5kę,której matka zginęła.Wykarmione na strzykawce co 2h, trzymałam je w pudełku po owocach- takie czasy. Oswoiłam bez rozdzielania :mrgreen: .

Też do tej pory tak nie robiliśmy. Rodzeństwo było razem. Teraz tak nam przez głowę przeleciało, bo malce dziczą się więcej niż przewiduje ustawa :mrgreen: No i ciasno im. A nie wypuszczę jeszcze na pokoje.

Mariusz pp pisze:Może komuś przyda się ta informacja ,royal canin convalescence jest dostępny w Holandii.

Dzięki. A można prosić jakiś konkretny link? czy to ten "stary" czy już nowa wersja?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 04, 2020 17:46 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

saszetki te stare, myślę ,że w Holandii są jeszcze spore zapasy, ostatnio kupowaliśmy dość dużo

Mariusz pp

Post » Nie paź 04, 2020 17:47 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

ceny wahają się od 23 do25 euro za paczkę /10 saszetek/ w zależności od sprzedawcy
Ostatnio edytowano Nie paź 04, 2020 18:10 przez Mariusz pp, łącznie edytowano 1 raz

Mariusz pp

Post » Nie paź 04, 2020 18:00 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

wystarczy wpisać royal canin convalescence .nl i wyskoczy sporo sprzedających, tylko nie wiem czy jest wysyłka za granicę .Najlepiej jak ma się kogoś znajomego w Nl,

widzę ,że medpets.nl wysyła za granicę , cennik na ich stronie,ale to i tak myślę ,że najlepiej dopytać ,można po angielsku
https://www.medpets.nl

Kraj Koszty wysyłki Dopłata za odległe obszary
NL Bezpłatnie * Bezpłatnie *
BYĆ Bezpłatnie * Bezpłatnie *
THE Bezpłatnie * Bezpłatnie *
W Bezpłatnie * Bezpłatnie *
UK Bezpłatnie ** 8,50 EUR ****
FR Bezpłatnie *** 8,50 EUR ***

Mariusz pp

Post » Pon paź 05, 2020 8:15 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Dzięki wielkie Mariusz pp. Zajrzę na spokojnie.

A teraz będzie troszkę o bystrej blondince. Dawno nie było. Co nie znaczy ,że rzeczona blondina nie ma wpadek i wypadek :mrgreen:

Blondynka poszła do ortopedy. Opatulona w przyłbicę by łatwiej gadać było. Za to gorzej widać. Ale wygodniej było.
Ortopeda blondynce podpadł mocno. Zgasił mój dobry humor. Ale o tym innym razem.
Nawet nie poszłam tylko Janusz mnie podwiózł. W związku z tym ,że zawsze mocno długo wszystko trwa, to "pozwoliłam" mu wrócić do domu. Miał nosić telefon przy doopie i czekać na mój sygnał. Bo z tym różnie zawsze bywa. O dziwo szybko dostałam się do środka. Porządku pilnował porządkowy więc ludzie nie mieli okazji pchać się. Temperatura mierzona przed wejściem na teren szpitala. Przed wejściem na teren poradni. Przy rejestracji też trza czółko nadstawić. Jakiś horror. Termometry może nowe mają i popisać się chcą. :mrgreen: Zakapiłam szybko, jak na siebie, że ankietę trzeba wypełnić więc to zrobiłam. I dobrze. Dzięki innym gapiom co to nie postawili krzyżyków na karteczkach, szybko do okienka się dostałam. Potem pod gabinet gdzie na doktorka czekałam. Jakoś się facet ogarnął. RTG nie chciał zrobić bo dopiero co miałam. Czyli w ...lutym. Wizyta szybko się zakończyła. Zapisałam się na następną za pół roku. Też ludzi nie było.Zadowolona ,że wczesna godzina jest a ja już "po" dzwonię do TŻ-ta by przyjechał. Proszę by poczekał deczko gdyby mnie nie było bo pójdę jeszcze rehabilitację obłatwić.To kawałek dalej. Lezę w tej przyłbicy, oczy wytrzeszczam bo okulary zdjąć musiałam, sapię jak lokomotywa. W te i we w te mi się zeszło. Wreszcie wyłażę przed bramę. Rozglądam się. No, stoi autko. W środku polar szary macha rączką. Ciśnienie mi się podniosło bo choć wyjść mógł i drzwi mi otworzyć. Ale siedzi se. Łeb siwy pochyla peta zapalając. Zrobiłam kółko, otwieram drzwi od pasażera i ... wzrok mi się zawiesza na tylnym siedzeniu. Na naszym kocyku w żółtą kratkę siedzi czarne, małe, zjadliwe pinczerkowate w czerwonych szelkach. I drze japę hałaśliwie i zawodząco. Czerwona smyczka zwisa. No, czyli jak zwykle. Coś...Ale pies?
Coś ty qrwa, psa znalazł ?! rzucam, podejmując próby wciśnięcia tyłka na fotel. Oczy podniosłam czekając na wyjasnienia. I zamarłam. Patrzyły na mnie bławatkowe oczęta spod siwej grzywki ale...to nie były oczęta mojego męża. 8O Facetowi ogryzek papierosa przykleił się do otwartych ze zdziwienia warg różanych. :smokin: Gapiliśmy się zaskoczeni na siebie by za chwilkę wybuchnąć śmiechem. Małe goowno jazgotało. Pozbierałam w troki pupę co to już prawie zaanektowała siedzisko, grzecznie przeprosiłam, trzasłam drzwiami i poszłam szukać TŻ-ta. Tylko wyjęłam i założyłam okulary co by nie zaatakować innego samochodzika. Wszak wszem i wobec moja bystrość w rozpoznawaniu marek jest znana. Najbardziej mnie samej!
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 05, 2020 8:23 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Oj Asia :ryk: :ryk: :ryk:
Mam humor na cały dzień
Dziękuję :lol: :lol: :lol:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 05, 2020 9:31 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Popłakałam się ze śmiechu-Ty się kiedyś doigrasz jak wychodząc z cudzego autka na drugą połowę się natkniesz.

Swoją drogą- mina faceta bezcenna musiała być kiedy obca baba włażąc mu do samochodu qurwami rzucała :ryk: :ryk: :ryk: zdaje się żeś kiedyś koło weta też autka pomyliła :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon paź 05, 2020 10:14 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

meg11 pisze:Popłakałam się ze śmiechu-Ty się kiedyś doigrasz jak wychodząc z cudzego autka na drugą połowę się natkniesz.

Swoją drogą- mina faceta bezcenna musiała być kiedy obca baba włażąc mu do samochodu qurwami rzucała :ryk: :ryk: :ryk: zdaje się żeś kiedyś koło weta też autka pomyliła :mrgreen:

Dobrze pamiętasz. recydywa! Nie jeden raz mi się to trafia :oops: Agneska cięgiem mnie upominała. Janusz...zmilczę. On tylko oczami przewraca :roll:
Ale piesek siedział na wielce podobnym kocyku jaki i u nas jest rozłożony. :smokin: Bo to ,że piesek jest to mnie wcale nie zdziwiło. Od razu założyłam,że Janusz go uciepał gdzieś ze smyczką biegającego luzakiem.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 05, 2020 12:58 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

:ryk: :ryk: :ryk:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pon paź 05, 2020 13:00 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

O mamo, kulgam się ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon paź 05, 2020 13:12 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Dlaczemu do przyłbicy zdejmujesz patrzałki?

Ja nie zdejmuję, czasami jedynie troszkę światło inaczej się odbija i przez to odrobinkę inaczej się widzi.

A do różnych ,obcych aut, mnie wchodziło się kilkakrotnie.
Nawet odśnieżanie cudzego zaliczyłam. Potem już zaczynałam od tablic rejestracyjnych :) .

A koleżanka, to nawet po odśnieżaniu cudzego malucha pod własnym blokiem , otworzyła go własnym kluczykiem, tylko odpalić nie chciał. :D

Tak, że teges...

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon paź 05, 2020 14:11 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

egwusia pisze:Dlaczemu do przyłbicy zdejmujesz patrzałki?

...

Bo mi się bardzo głowie kręci i buja. Mam dziwne odczucia i jest mi ciągle niedobrze. Inaczej światło się załamuje czy co. Efekt uszkodzonego błędnika.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 05, 2020 18:10 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Asiu, cudna historia. :lol:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 05, 2020 18:35 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Ja jeszcze raz ją sobie przeczytałam :ryk:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]