*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 12, 2013 0:48 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Widziałam dzisiaj Czarną, bo tak się nazywa. Kotka trochę przybrała na wadze. Generalnie jest ok. Ja uświadamiam dalej ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto mar 12, 2013 0:51 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

widać dobrze trafiła
dalsze :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto mar 12, 2013 9:19 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Ja mam nadzieję, że się z kuwetą uspokoi, bo nie zawsze trafia. :?
I mam nadzieję, że ogólnie będzie dobrze.

maueczarne

Post » Wto mar 12, 2013 20:17 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

kciuki za Czarną :ok:
Ruda ma dom w Krakowie, ma jechać w niedzielę. :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw mar 14, 2013 21:43 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Pomocy. Właśnie dostałam telefon, że jutro do 12 mam zabrać Czarną :( Ja mam szkolenie na głowie i do południa w sobotę mnie nie ma, bo prowadzę je. Klara otworzy sobie te prowizoryczne drzwi do pokoju bez problemu. Nie mam gdzie jej przetrzymać. Jutro o 10 zaczynam pracę, ale muszę gdzieś ją umieścić, bo wyrzuci kota na mróz :(
Załamałam się :(

maueczarne

Post » Czw mar 14, 2013 22:59 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

maueczarne pisze:Pomocy. Właśnie dostałam telefon, że jutro do 12 mam zabrać Czarną :( Ja mam szkolenie na głowie i do południa w sobotę mnie nie ma, bo prowadzę je. Klara otworzy sobie te prowizoryczne drzwi do pokoju bez problemu. Nie mam gdzie jej przetrzymać. Jutro o 10 zaczynam pracę, ale muszę gdzieś ją umieścić, bo wyrzuci kota na mróz :(
Załamałam się :(

Wzięłabym, ale będę jechała najprawdopodobniej do Warszawy jutro i nie miałby kto z kotą zostać :(

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt mar 15, 2013 11:55 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Kwiatkowa dzięki za chęci. :)

Czarna u mnie. Jakby ktoś słyszał o chętnym zaadoptować kotkę to dajcie znać. Tylko to musi być ktoś odpowiedzialny, bo będę prześwietlać dogłębnie potencjalny dom :evil:

Jest mi przykro i zarazem jestem zła. Szkoda mi jej. Byłam dzisiaj spokojna, dopóki nie usłyszałam "Za 3 miesiące chyba wracam to mi ją pani odda". Oj, wtedy posypały się szczere słowa z moich ust :evil: Powiedziałam co myślę.

Proszę, zaglądajcie do wątku Klarksa. Tam będę pisała o Czarnej. Z pewnością będę o rady pytała. Na chwilę obecną muszę ją drugi raz odrobaczyć. Tylko szkoda, że nie wiem czym była odrobaczona za pierwszym razem :evil: grrr.

I ogłaszam konkurs na imię dla kotki. Trzeba jej zmienić imię, żeby nie kojarzyło się z tamtym domem.

maueczarne

Post » Pt mar 15, 2013 16:34 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Przykro mi, że się nie udało :( .Chociaż może lepiej, że teraz niż później.

maueczarne, mogę pomóc w zamieszczaniu ogłoszeń. Tylko potrzebuję zdjęć na maila i treści.
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Pt mar 15, 2013 23:20 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Nie będę opisywać sytuacji, bo po co, ale to nie kotka zawiniła, żeby nie było.
Wróciła, siedzi w sypialni, ale jakoś dajemy radę. Klarks furiat jak zawsze, chociaż nieco lepiej niż poprzednio. Zna już trochę zapach czarnulki, bo przecież była u nas i od poniedziałku transporter z jej zapachem w sypialni był.

Za pomoc w ogłoszeniach będę wdzięczna.

Powiedzcie mi, męczyć ją jakimś Rutinoscrobinem? Potrafi kichnąć. Chociaż może kichać również, bo powietrze mam suche. Jutro odrobaczam i uszy zaczynam męczyć. Dzisiaj dałam jej spokój.

Kuwetka zaliczona :ok:
Wyszła po połowie dnia spod łóżka. Zjadła, popiła trochę, nieśmiało pobawiła się myszką i mruczała i kręciła 8ki. Teraz przyszła do mnie na łóżko i zafascynowana patrzy na moje palce stukające po klawiaturze. Zaczepia mnie łapką właśnie :) Fajna kota.

Aaaa mysz na sprężynie jest najlepsza :mrgreen:

maueczarne

Post » Sob mar 16, 2013 12:41 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

dziędobry,
ale się narobiło - oby teraz mauaczarna znalazła PRAWDZIWY dom. Miałaś tzw przeczucie. A może jakaś Kenya?? albo inna afrykanka by jej się spodobało imię?

U bloo siedzą dwie nieoswajalne dymniaczki. Szykowałam się, ze wezmę jedną i może będzie lepiej, ale po przemyśleniu i konsultacjach doszłam do wniosku, ze jak ma siedziec sama niemal non stop, to na zdrowie jej to nie wyjdzie.
Na szczęście znalazł się DT tóry wziął jedną - bardziej pucołowatą.
Potrzebne kciuki żeby kotki przestały bac się ludzi, bo ani je wypuścić po sterylce, ani szukac domu w tym stanie psychicznym.
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 19, 2013 9:37 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Sob mar 16, 2013 14:36 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

ale cuda! :)

a Czarna to może Lili? :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=9Xsl-Z20qoQ
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie mar 17, 2013 11:14 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Jestem z Lublina i mam na zbyciu całe duże opakowanie Ipakitine, jakby ktoś potrzebował proszę o PW.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon mar 18, 2013 10:00 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Ano, porobiło się :( Ja często mam czuja, który potem sprawdza się. Tylko każdy powtarzał, że przesadzam. Zła jestem na siebie.

I zła jestem na Inkę (nowe imię, bo lubi kawę, a Tchibo i Jacobs średnio pasowały :twisted: ), bo nie chce przyjąć tabletki na odrobaczenie żadną metodą. Przemycenie w jedzeniu, maśle, śmietance nic nie daje. Na siłę w pyszczek próbowałam sama to skończyłam z rozciętą dłonią, podrapanymi plecami i twarzą. W asyście przyjaciółki też się nie udało. Podrapała mi rękę od łokcia do nadgarstka, drugą dłoń i znowu plecy. Wyglądam jakby mnie jakiś tygrys czy inny lew zaatakował. Nie ma rady, dzisiaj zaaplikuje jej to wet. Zwłaszcza, że rano z urobkiem w kuwecie znalazłam długą glistę :? Poza tym męczymy uszy. I próbujemy przekonać się, że wciągnięta ręka nie oznacza, że będą bili. Ktoś ją musiał bardzo skrzywdzić.

Na Klarksowym wątku można zobaczyć filmik jak się Inka bawi.

Dzisiaj zrobię wydarzenie na fb, a lada dzień ogłoszenia. Tylko zdjęcia muszę sensowne zrobić.

Kciuki za dzikuski małe. Niech dadzą się oswoić i znajdą dom :ok:

Acha, do mnie zgłosiła się osoba z prośbą o pomoc w znalezieniu domu dla 6letniego rudego długowłosego kota. Jeszcze go nie widziałam, ale lada dzień powinnam mieć zdjęcia. Niestety sytuacja podbramkowa i mimo bólu serca muszą go oddać. Dziecko ma rany do krwi, dusi się, a w testach wyszło uczulenie na kota 100%, a inne zdecydowanie mniejsze. Szukają po rodzinie jeszcze.

maueczarne

Post » Pon mar 18, 2013 16:34 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

maue, czy ten rudy jest wykastrowany???
Biedak :(
Pasowałby mi, ale mojemu TZtowi juz nie. Wacławowi tez niebardzo.

Anda

Post » Pon mar 18, 2013 19:26 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! Ruda ma DOM!

Rudy wykastrowany. Tylko nie wiem czy on nie jest przypadkiem jakiś persopodobny. Pani teściów namawia, bo chciałaby go mieć blisko. Oni to bardzo przeżywają z tego co wiem, ale mają naprawdę poważny problem z dzieckiem i to na 99% kot :( Tylko nie wiem jak on do innych kotów, bo od małego jedynak.

Mnie dzisiaj uczennica zapytała czy miałam wypadek, bo tak wyglądam... a to tylko Inka :evil:

Edit. Wydarzenie Inki na fb https://www.facebook.com/events/343560129077429/ . Udostępniajcie proszę. Ogłoszenia lada moment. Zdjęcia lepsze muszę zrobić.

maueczarne

[poprzednia][następna]