*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 04, 2013 20:00 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

maueczarne pisze:
Anda pisze:
kwiatkowa pisze:Zebra pojechała. Wieści z domu obiecujące - nie jest bardzo dzika, zakuwetowała. Ten dom to naprawdę dobre miejsce dla kotów - akceptująca, życzliwa pani i mnóóóóóstwo zakamarków. Więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ciociu kfiatek, za Zebrę należy Ci się jakaś nagroda. Dałaś jej nowe życie! :)

Tak, tak. W nagrodę nowy tymczas. Jeszcze trudniejszy w oswojeniu :twisted:

maue to, a jakie wredne :evil:
;)

niestety, na ten moment ja nie mogę tymczasować - 4 dni jestem w Lublinie, 3 w Warszawie, albo odwrotnie - w każdym razie pół tygodnia mnie mnie ma w domu, a w tym mieszkaniu, które wynajmuję niestety nie mogę mieć kota. Zresztą nie bardzo wyobrażam sobie wożenie tymczasa... to chyba tylko ze swoim własnym kotem by się udało. Także ja będę się spełniać jako DT po zakupie swojego mieszkania dopiero i całkowitej migracji do W., co nie wcześniej niż jesienią... Wiem, że kiepsko, bo w Lublinie z DT wielka lypa.

A co do Zebry, to tęsknię za nią... :oops:
W domu wydaje mi się, że siedzi w przedpokoju, a to moje buty stoją, albo że w pokoju przemyka...
To jest naprawdę fajna kotka, mam nadzieję, że się z sikaniem unormuje, i że będzie szczęśliwa w swoim domu.
Nie bardzo chciałam się z nią rozstawać, mimo lania...
Fajnie, że mamy happy end. W przypadku Zebry mogło być różnie...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon mar 04, 2013 21:54 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Rude to zazwyczaj kocury, chociaż zdarzają się kotki. Biało rude często są samicami.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto mar 05, 2013 19:46 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Aaaa, to ja zupełnie inaczej słyszałam..., no ale wierzę Tobie Ciotko Ando.

U Zebry wszystko okej. Ma jakieś nowe imię, chyba wschodnie, ale zapomniałam :oops: Jej pani mówi do niej różnymi imionami, i na to właśnie kotka reaguje. Generalnie to rankami się chowa w jakieś zakamarki, a po południu i wieczorem wychodzi. Już zdążyła podrapać panią, kiedy ta chciała kotę wyjąć z zakamarków (błąd to był - Zebra wychodzi jak sama chce), ale też już była na kolankach (jak sama chciała). I podbiegała się miziać. Cały czas chodzi za rezydentem Sylwestrem i go śledzi, czasem na siebie syczą, ale była już i zabawa. Zebra uwielbia myszki na patyku, nie pogardzi indykiem. Ma też do rozrywki żółwia, który ją bardzo interesuje, i jest również śledzony.
Na dniach będzie zapoznanie z kotem "sąsiadem", który ma rok (znajda powypadkowa) i który również pewnie przypadnie jej do gustu z racji wieku - Sylwuś ma 10 lat i już nie taki skory do wariowania (chociaż jeszcze całkiem, całkiem ;). Z sikaniem na razie nie było problemów. Także wszystko jest dobrze. Mam zaproszenie w odwiedziny i pewnie się wybiorę za jakiś czas.
Fajnie, że jej się udało...

kwiatkowa

Post » Wto mar 05, 2013 19:59 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Jestem.
Czy ta chudzina ma ogłoszenia?

kwiatkowa - tak, maue i wredne...po Klarksonie :twisted:

Cieszę się, że Zebrze się układa. Niech jej się tam dobrze żyję. :ok:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto mar 05, 2013 22:04 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

maueczarne pisze:kwiatkowa - tak, maue i wredne...po Klarksonie :twisted:

Od razu było wiadome, że do siebie pasujecie :twisted:

kwiatkowa

Post » Wto mar 05, 2013 22:27 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Chuda ma ogłoszenie tylko na Tablicy. Ma wstępnie dom w Krakowie, ale Malina szuka bliżej. Więc jakbys mogła maue chociaz jedno wstawić na swoich znajomych stronach.

Byłam u wetek świdnickich, te dwa szaraki wzięła bloo, dziczą jak cholera chociaż sporo czasu minęło. Trzeba kotki rozdzielić, inaczej się nie uda.
:(
Nie wiem, czy jak wezmę jednego i będzie siedział sam, nie zaszkodzę mu jeszcze bardziej:(
Jest za późno żeby koty wypuścić - nie dadza sobie rady.
Ich mama jest słodką pieszczocha i od dawna jest już w swoim nowym domu.

Anda

Post » Wto mar 05, 2013 23:41 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

kwiatkowa pisze:
maueczarne pisze:kwiatkowa - tak, maue i wredne...po Klarksonie :twisted:

Od razu było wiadome, że do siebie pasujecie :twisted:

"Swój na swego trafił", jak to mawia mój tata ;)

Anda pisze:Chuda ma ogłoszenie tylko na Tablicy. Ma wstępnie dom w Krakowie, ale Malina szuka bliżej. Więc jakbys mogła maue chociaz jedno wstawić na swoich znajomych stronach.

Poproszę na maila linka do ogłoszenia na tablicy + zdjęcia kotki. Tylko zdjęcia muszę dostać tak normalnie w załączniku. Żebym zaraz nie usłyszała, że ściągnę z tablicy, bo wtedy będzie napis na zdjęciach. Możesz ewentualnie mojego maila podać osobie, u której jest kotka, a ja chętnie pomogę :)

Odnośnie kotów u bloo to myślę, że rozdzielenie ich pomoże. Mamy przykład z Zebrą ostatnio. Ja mogę teraz niestety pomagać tylko ogłoszeniowo i bazarkowo.

maueczarne

Post » Śro mar 06, 2013 9:47 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

maue, na razie nie ma potrzeby robienia dodatkowych ogłoszeń - dogadują się z jakimś domem. Dzięki

Anda

Post » Śro mar 06, 2013 10:34 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Aaa. To ja trzymam kciuki :ok:

maueczarne

Post » Śro mar 06, 2013 22:52 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

kwiatkowa:
U Zebry wszystko okej. Ma jakieś nowe imię, chyba wschodnie, ale zapomniałam Jej pani mówi do niej różnymi imionami, i na to właśnie kotka reaguje. Generalnie to rankami się chowa w jakieś zakamarki, a po południu i wieczorem wychodzi. Już zdążyła podrapać panią, kiedy ta chciała kotę wyjąć z zakamarków (błąd to był - Zebra wychodzi jak sama chce), ale też już była na kolankach (jak sama chciała). I podbiegała się miziać. Cały czas chodzi za rezydentem Sylwestrem i go śledzi, czasem na siebie syczą, ale była już i zabawa. Zebra uwielbia myszki na patyku, nie pogardzi indykiem. Ma też do rozrywki żółwia, który ją bardzo interesuje, i jest również śledzony.
Na dniach będzie zapoznanie z kotem "sąsiadem", który ma rok (znajda powypadkowa) i który również pewnie przypadnie jej do gustu z racji wieku - Sylwuś ma 10 lat i już nie taki skory do wariowania (chociaż jeszcze całkiem, całkiem . Z sikaniem na razie nie było problemów. Także wszystko jest dobrze. Mam zaproszenie w odwiedziny i pewnie się wybiorę za jakiś czas.
Fajnie, że jej się udało...

:D Ależ mnie takie wieści cieszą. Przeczytałam sobie kilka razy .
kwiatkowa, pisz jak jeszcze będziesz miała jakieś info o Zebrze, proszę .
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Śro mar 06, 2013 22:57 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

A za Rudą i dziczki :ok: :ok: :ok: :ok: .
Obrazek

koszka

Post » Czw mar 07, 2013 19:23 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

:) Zebra zapoznała kota sąsiadów i oboje przypadli sobie do gustu.
Sylwester nadal nie jest zachwycony jej towarzystwem, ale chyba nazbyt mocno nie protestuje. Zebra zaś nadal go śledzi, kładzie się obok, przychodzi poprzytulać. Miało miejsce kilka zabaw.
Problemów kuwetowych jak dotąd absolutnie brak :dance2: . Czyli Zebra nie przestaje zadziwiać. Może jej wcześniej brakowało kociego towarzystwa?

Gdyby była potrzebna pomoc przy umieszczaniu ogłoszeń jakiś kotków to ja też chętnie pomogę.Tylko dajcie znać.
Obrazek

koszka

Post » Pt mar 08, 2013 9:34 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

:) :piwa:

Anda

Post » Sob mar 09, 2013 9:29 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Ona po prostu musiała poczekać na właśnie ten dom :)
Niech jej się dobrze żyje :ok:

Anda a jak sytuacja z Rudą?

maueczarne

Post » Sob mar 09, 2013 10:35 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

czekam na wieści, a że zarobiona jestem, nie dopytuję.
Bloo miała się odezwać, przyjść do mnie, tez jej się nie udało.

Anda

[poprzednia][następna]