Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 23, 2010 5:50 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Kinga pisz na wątku transportowym :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob paź 23, 2010 6:27 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

nie mam zamiaru nikogo krytykować ale gdyby za pieniądze za Bozitę kupić tańszą karmę np. z Biedronki[Kinga dawała kotom] to wyszlo by "trochę"więcej niż 44 kartoniki.Przepraszam za te słowa ale jeśli koty u Kingi jedzą z głodu chleb to ich nie interesuje czy to Bozita czy "Biedronka" tylko czy jutro będzie też,przepraszam jest to moja subiektywna opinia ;to moje zdanie jest takie.Wiem,że zaraz skrytykuje mnie mnóstwo osób ale myślę,że jeszcze więcej -może po cichu-przyzna mi rację.Nawet Animonda Brocconi z Krakvet-u jest dużo tańsza........

J.D.

Post » Sob paź 23, 2010 12:55 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

J.D. pisze:Kinga pisz na wątku transportowym :ok:

napisałam już prośbę o transport do Trójmiasta, na razie jest tylko oferta do Słupska

J.D. pisze:nie mam zamiaru nikogo krytykować ale gdyby za pieniądze za Bozitę kupić tańszą karmę np. z Biedronki[Kinga dawała kotom] to wyszlo by "trochę"więcej niż 44 kartoniki.Przepraszam za te słowa ale jeśli koty u Kingi jedzą z głodu chleb to ich nie interesuje czy to Bozita czy "Biedronka" tylko czy jutro będzie też,przepraszam jest to moja subiektywna opinia ;to moje zdanie jest takie.Wiem,że zaraz skrytykuje mnie mnóstwo osób ale myślę,że jeszcze więcej -może po cichu-przyzna mi rację.Nawet Animonda Brocconi z Krakvet-u jest dużo tańsza........

niech mają teraz trochę tej lepszej ;) pomieszam z ryżem i będzie dobrze :)
wiesz co, one są naprawdę wybredne :P niektóre nie za bardzo chcą jeść suchą :P najgłodniejsze to są na dachu i pod torami ;) reszta to żarło jakieś ma ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob paź 23, 2010 13:10 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

J.D. pisze:nie mam zamiaru nikogo krytykować ale gdyby za pieniądze za Bozitę kupić tańszą karmę np. z Biedronki[Kinga dawała kotom] to wyszlo by "trochę"więcej niż 44 kartoniki.Przepraszam za te słowa ale jeśli koty u Kingi jedzą z głodu chleb to ich nie interesuje czy to Bozita czy "Biedronka" tylko czy jutro będzie też,przepraszam jest to moja subiektywna opinia ;to moje zdanie jest takie.Wiem,że zaraz skrytykuje mnie mnóstwo osób ale myślę,że jeszcze więcej -może po cichu-przyzna mi rację.Nawet Animonda Brocconi z Krakvet-u jest dużo tańsza........

JD
Kinia domiesza pół torby ryżu do każdego kartonika i wyjdzie zdrowiej niż Biedronka :wink:

Bo bozita to 90% produktów zwierzęcych - Animonda to max12% odzwierzęcych (biedronka to góra 4% w dodatku pazury, flaki kości..)
Nie ma sensu placić za 80% zboża i odpady..

A cena:
Animonada brocconis 2,90zł /400gr - góra 12% odzwierzęcych
bozita 3,69zł 370gr - 90% odzwierzęcych i bilans minerałów jakiś jest

Jak mogę zamówić większą paczkę to lepiej brać Bozitę i mieszać z ryżem!
Nie żałuj bezdomniakom na zimę JD :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob paź 23, 2010 13:21 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Kinia,
zacznij też podawać słoninę w niewielkich ilościach (może utuczysz je trochę)
ktoś na forum pisał, że ludzie dokarmiają tak działkowe dzikuny i te dobrze znoszą zimę
- pod tłuszczem i futrem organizm nie wychładza się tak, jak foki.. :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob paź 23, 2010 13:54 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

no tu rzeczywiście nie pomyślałam,że można dodać ryż :oops: :oops: ale d..pa ze mnie :| A to ze słoniną to też dobra myśl :ok: Mądrego to i dobrze posluchać :ok:

J.D.

Post » Sob paź 23, 2010 16:53 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

przypominam swoją prośbę o transport na Koszalin..

ciekawe, czy będą chciały jeść słoninę :P ostatnio była w domu i moja Łata trochę zjadła, to mam nadzieję, że dzikuny nie pogardzą ;)
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 23, 2010 18:40 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Moje dzikusy z pracy jadły dzisiaj kaszę z warzywami i surowym jajkiem :oops: bo wszystko inne wyszło ... Ale jadły i nie gardziły :lol:
Próbowałaś dawać im ryż z podrobami ?

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Sob paź 23, 2010 19:30 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Patrycja26 pisze:Moje dzikusy z pracy jadły dzisiaj kaszę z warzywami i surowym jajkiem :oops: bo wszystko inne wyszło ... Ale jadły i nie gardziły :lol:
Próbowałaś dawać im ryż z podrobami ?

dawałam ryż z puszką, raz jeszcze z parówkami- jadły :D
ale raz pogardził makaronem z mięsem i jakimś sosem pomidorowym :P
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 23, 2010 22:30 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4535597#4535597][img]http://meow.strefa.pl/Darlowskie.gif[/img][/url]

:kotek:
zrobiłam taki, ale jest duży dość (objętościowo...), jeśli się będzie źle "ładował" to zmienimy na inny...
:ok:
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 18:09 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: banerek zmniejszony do regulaminowej wielkosci przez graszka_gn
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie paź 24, 2010 20:19 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

RudyiSrebrnyKot pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4535597#4535597][img]http://miau_miau2010.republika.pl/darlowskie2.gif[/img][/url]

:kotek:
zrobiłam taki, ale jest duży dość (objętościowo...), jeśli się będzie źle "ładował" to zmienimy na inny...
:ok:

baner super- dziękuję :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 18:07 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: wycielam za duzy banerek, w uzgodnieniu z graszka_gn
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 24, 2010 21:00 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Kinia to co ruszamy z ta akcja ?
Banner jest super :ok:

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Nie paź 24, 2010 21:11 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

nazira pisze:Kinia to co ruszamy z ta akcja ?
Banner jest super :ok:

ruszamy :ok:
tylko Kinga się jeszcze nie dowiedziała jakie będą koszty, ale na pewno nie małe ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 24, 2010 21:14 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Eeee mylisz sie ;) Damy rade
Z racji tego, ze idzie zima i karmienie kociastych bedzie coraz trudniejsze, wpadlam na pomysl zeby zaopatrzyc Kinge w zapas karmy, niekoniecznie puszkowej ale z wysoka zawartoscia miesa.
I oto co znalazlam :
http://www.ecokarma.pl/produkty.php ( nie jestem pewna czy ten link tu moge wklejac - jesli nie - prosze o usuniecie :oops: )

Wg mnie takie rozwiazanie bedzie wygodniejsze , cena tej karmy jest relatywnie nizsza niz puszek a jest to karma wysoko miesna.
Dodatkowo bedzie trzeba zaopatrzyc Kinge w sucha karme, ktora nie zamarznie tak szybko jak miesko.

Co Wy na to ?

nazira

Post » Nie paź 24, 2010 21:19 Re: Darłowo- ok. 40 kotów czeka na jedzenie i sterylki !

Rakea pisze:bozita 3,69zł 370gr - 90% odzwierzęcych i bilans minerałów jakiś jest

Jak mogę zamówić większą paczkę to lepiej brać Bozitę i mieszać z ryżem!
Nie żałuj bezdomniakom na zimę JD :wink:

Blok drobiwy mielony bez kosci - czyste mieso 3 zl za kg :oops:

nazira

[poprzednia][następna]