Potrzebujemy na już domków tymczasowych lub najlepiej stałych dla co najmniej 6 kotów !!!
W potrzebie są: Zorek, Pusia, Arielka, Zoja, Grawil, Gibson i Finek.
Bardzo prosze o zmasowane ogłoszenia dla tych kotów !!!
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
fiona.22 pisze:W nowych domkach od dzisiaj sa : Tolek i Tosiek (Teodor i Tofik), Oska i Fanta, Marczello, Albin, Nelly i Kedi. Dziekuje ciotce koko za załatwienie transportu i jej mężowi za to, że zgodził sie pojechać samochodem pełnym kotów![]()
eneda pisze:Fiona.22 piszę do Ciebie z prośbą o kotkę Jadzię.
Kotkę wydałaś jakiś czas temu, a ostatnio doszły mnie wieści, że kotka uciekła i błąka się gdzieś w okolicy.
Podobno uciekła przez drzwi, ale z tego co pamiętam wydałaś ją do domku z niezabezpieczonymi oknami ani balkonem [mam cichą nadzieję, że uciekła jednak przez drzwi, a nie spadła, bodajże z 7 piętra].
Wiem, że dzwoniła do Ciebie Sylwia z prośbą o sprawdzenie sprawy, ale odmówiłaś jej z braku czasu.
Proszę Cię jednak, abyś znalazła 10 min na pójście tam, bo może jednak wszystko jest ok.
Mnie po prostu przeraża fakt, że oswojona kotka po sterylizacji [być może po wysokim upadku] błąka się gdzieś po osiedlu, tym bardziej, że nadchodzi zima...
eneda pisze:Pewna nie jestem, jak pisałam powyżej. Opiekunka tej starszej Pani, powiedziała w sklepie zoologicznym, że ta kotka uciekła i podała adres...okazał się ten sam...zresztą małe jest prawdopodobieństwo, że w tych okolicach starsza Pani zaadoptowała burą kotkę z jakiejś fundacji....nie uważasz....??
Fakt faktem to sprawa do sprawdzenia.
Modlę się tylko, żeby to nie było wypadnięcie przez balkon.
Dlatego właśnie, żeby znów nie było niedomówień piszę tutaj w tej sprawie.
eneda pisze:koko_ szkoda, że się wtrącasz, bo nie jesteś w temacie. Skoro już zaczynasz to Ci odpowiem.
........Nie idę i nie sprawdzam sama, ponieważ kiedyś w podobnej sytuacji Fiona.22 zarzuciła mi, że koty Afenu to "własność fundacji" i nie mam nic do nich.
Gdybym miała informacje, że może dziać się coś bardzo złego i nie wiadomo, kiedy to zostanie sprawdzone - miałabym w nosie, co powie Fiona, tylko poszłabym zobaczyć (znasz adres) i dlatego się zdziwiłam, że jesteś z Kielc... Ostatecznie można zawsze w poście zapytać, czy masz tam podejść...Dlatego postanowiłam, że poinformuję ją tutaj, że z kotem może coś dziać się złego.
Uważam, że powinna być mi za to wdzięczna i szybko sprawdzić.
Zamierzam poprosić Fionę o adres tego domu i zaproponować, że jeszcze jutro sprawdzę, jak się sprawy mają. Przy okazji Jej podpowiem, żeby wysłała Ci kwiaty w podziękowaniu...
Gdybym miała informacje, że może dziać się coś bardzo złego i nie wiadomo, kiedy to zostanie sprawdzone - miałabym w nosie, co powie Fiona, tylko poszłabym zobaczyć (znasz adres) i dlatego się zdziwiłam, że jesteś z Kielc... Ostatecznie można zawsze w poście zapytać, czy masz tam podejść...
Zamierzam poprosić Fionę o adres tego domu i zaproponować, że jeszcze jutro sprawdzę, jak się sprawy mają.
Przy okazji Jej podpowiem, żeby wysłała Ci kwiaty w podziękowaniu...
Nie będę odpowiadała na ewentualne Twoje posty skierowane do mnie, bo nie jestem tu po to, żeby siać ferment. Powodzenia w działalności, Enedo....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 264 gości