OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce f.od70

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2018 9:16 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

U-Boociek jest słodziakiem ale ... na swój sposób. :wink: Kocha tulić się, śpi na mnie, włazi na kolana i biust (nazwa umowna) rozdaje buziaki, mruczy cudnie, szczypie pieszczotliwie, zagaduje i broi zalotnie zerkając. Tylko musi się rozkręcić. Nabrać zaufania. Od początku był "ostrożniakiem". A nasze wyczyny mające na celu ratowanie go, zdecydowanie zapał kota ostudziły. Nie umiem wyzbyć się troski o niego. Ulocia na przykład śpi w ciągu dnia gdy bracia szaleją? Niech śpi. On drzemie ... a ja już mu oddech liczę. :placz:

Są telefony o UFOlka. Czemu ludziom trudno doczytać ,że po 17 proszę o kontakt? O reszcie nie wspomnę. I jaka uraza gdy odpowiadam oschło i szybko kończę rozmowę prosząc o późniejsze dryndanie. Nie dociera ,że klient stoi i tupie nożynką. Tylko jedno pytanie :smokin:
Numer "na dziecko" też już był. Bo on chce takiego koteczka i będzie płakał jak pani z olx nie da. Rodzice nie chcieli pogadać. Rozłączyłam się.
Przy Prysiulku kilka takich efektów specjalnych było.

Dziś odbieram wsio. Janusz jak zwykle spartaczył sobie telefon i nie wiem czy nie kontaktuje się z innego.
Emmunia jest nie pewna. Miała gorączkę i wymiotowała. Oby brzusiek to był.
Chyba sobie linę kupię. Bo drzewo wybrałam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 22, 2018 9:32 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Za Emmę potrzymam, oby się nie rozchorowała. :ok:

I jeszcze piękny Uliś z bodygardem.
Obrazek
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sie 22, 2018 11:41 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Zdjęcia kapitalnie zrobione.Asiu ale masz chodliwe kolorki :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro sie 22, 2018 11:57 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

meg11 pisze:Nie wydawałabym pochopnie opinii że matka dziećmi się nie przejmowała,są różne opinie,szczególnie ludzi, którzy byli tam na miejscu i słyszeli jak matka prosiła o pomoc a ratownik kazał na plaży szukać a nie w wodzie i komentarz '"może do miasta poszli". Jak pracują ratownicy to widać na zdjęciach,które wrzucają urlopowicze, tak jak tych trzech co w komórki są wpatrzeni.
Sorry Asiu za odejście od tematu.
Dostałaś ?

No ale jak ona szukała, to już potopione były - to jak nie było widać, to ratownik założył, że dzieci mądrzejsze od rodziców (czerwona flaga znaczy że zakaz kąpieli jest) i wyszły z tej wody, gdzie kąpały się bez opieki dorosłych (matka z nimi tam nie siedziała, ojciec też nie). No i sorki, ale iść na ubocze z młodym, nie wyciągają najpierw starszych z wody? To jest troska?

Asiu - śliczne zdjęcie - i Uliś i bodyguard :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 22, 2018 12:14 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

mimbla64 pisze:
MonikaMroz pisze:Oba czarnidelka cuuudne :1luvu: :1luvu:
Tylko do kochania.

A U-kotki tez będą ?

No jasne!
Na razie mała próbka:
Obrazek

Od lewej Ufo, następnie Uzi przytulony do Ulisia, potem Ulotka i z wywalonym brzusiem Pineska.
Ukotki są obłędnie czułe. Pieszczochy i niuniusie niesamowite.
Ten pokot powstał chyba od Pinesi i Ulotki, którą Asia głaskała, a za chwilę już się panowie meldowali na mizianki z takim charakterystycznym kocięcym ni to płaczem, ni to gruchaniem: mamusia, gdzie jest mamusia.
Do mnie też się czulili na koniec wizyty, szczególnie Ulotka.
Tylko Ubocik był na uboczu, bo on jest jednak trochę bardziej płochliwy.

Pineska jak się zakamuflowała :mrgreen: siedzą bure? Siedzą, to i ja siądę :mrgreen:
Tylko tłuszczyk zdradza :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sie 22, 2018 12:20 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

mimbla64 pisze:Na razie mała próbka:
Obrazek

Kotołaki na metry, tylko ta jedna raczej szersza niż dłuższa :D
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro sie 22, 2018 19:37 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Szalony Kocie to Pinesia była pierwsza, a potem ją Ukotki zakamuflowały. :mrgreen:

Milva a co do kotków z metra, to Ukotki chłopaki są nieprzeciętne.
Są duże i mają długie łapy i takie grubokościste.
Najlepiej to widać u Ufolka. On wygląda w tej chwili tak jak szczeniak dużej rasy. Łapy za duże, stopy ma jak talerzyki.
Na tym zdjęciu to trochę widać.
Obrazek
Może ktoś tam w Asi okolicy wypuszcza jakiegoś dużego kocura.

No i słodka Ulotka. :kotek:
Jak widać panienka ma puchaty ogon, choć sierść ma krótką. Ale jest niesamowicie aksamitna.
Nosek i poduszki łap ma liliowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu link do albumu:
https://photos.app.goo.gl/exKiOGWjpqmIcSat1
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sie 22, 2018 19:46 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Ulotka niesie długi włos :) Jeden z rodziców musiał być długowłosy a drugi był tylko nosicielem, albo obaj rodzice byli tylko nosicielami. Stąd jeden kociak długowłosy a reszta krótkowłosa, ale nosiciele. Po jednych nosicielach od razu widać, po innych niestety nie. Mogą mieć bardzo króciutką sierść, a jednak z innym nosicielem lub długowłosym dać znowu długowłose dzieci znienacka :D
Tak czy owak Ulotka i Ufo przecudne :1luvu:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Śro sie 22, 2018 19:49 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Cudne kociaki :1luvu: a zdjęcia super :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sie 22, 2018 19:51 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Cudne fotki Ciociu :1luvu:
A tak się martwiłaś :wink:
UFOczek ma chwościki między paluszkami łap. Takie coraz dłuższe.
A Ulosia jest jak welurek i plusz.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 22, 2018 21:01 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Trochę doczytałam, rzeczywiście dzieje się u Was....,oj dzieje!
Kciuki wielkie!

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro sie 22, 2018 21:37 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Alienor pisze:
meg11 pisze:Nie wydawałabym pochopnie opinii że matka dziećmi się nie przejmowała,są różne opinie,szczególnie ludzi, którzy byli tam na miejscu i słyszeli jak matka prosiła o pomoc a ratownik kazał na plaży szukać a nie w wodzie i komentarz '"może do miasta poszli". Jak pracują ratownicy to widać na zdjęciach,które wrzucają urlopowicze, tak jak tych trzech co w komórki są wpatrzeni.
Sorry Asiu za odejście od tematu.
Dostałaś ?

No ale jak ona szukała, to już potopione były - to jak nie było widać, to ratownik założył, że dzieci mądrzejsze od rodziców (czerwona flaga znaczy że zakaz kąpieli jest) i wyszły z tej wody, gdzie kąpały się bez opieki dorosłych (matka z nimi tam nie siedziała, ojciec też nie). No i sorki, ale iść na ubocze z młodym, nie wyciągają najpierw starszych z wody? To jest troska?

Asiu - śliczne zdjęcie - i Uliś i bodyguard :1luvu:

Tylko że ja czytałam wersję że dzieci były przy niej jak odchodziła i tak mi się wydaje że jak obok woła małe dziecko siusiu to dość ciężko lecieć z nim do wody i wołać resztę dzieci, tak jak czytałam że ojciec był obok.
Nigdy w życiu nie wydawałabym wyroku gdyby mnie nie było na miejscu i nie widziałabym na prawdę jak było.A na pewno nie pisałabym że to matka była winna. Ciekawe czy z tych wszystkich obwiniających ją w internecie znajdzie się chociaż jedna z odwagą cywilną i powie jej to stając przed nią. Że jest winna śmierci swoich dzieci.
Szlag mnie trafia jak czytam tych wymądrzających się. Dzieci w tym wieku mają sieczkę zamiast mózgu i nie dopilnujesz ani tym bardziej nie zakażesz bo zawsze będą kombinować żeby zrobić tylko na odwrót.
Szkoda i tych dzieciaczków i tych rodziców. Koszmarna tragedia.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro sie 22, 2018 21:40 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

milva b pisze:Ulotka niesie długi włos :) Jeden z rodziców musiał być długowłosy a drugi był tylko nosicielem, albo obaj rodzice byli tylko nosicielami. Stąd jeden kociak długowłosy a reszta krótkowłosa, ale nosiciele. Po jednych nosicielach od razu widać, po innych niestety nie. Mogą mieć bardzo króciutką sierść, a jednak z innym nosicielem lub długowłosym dać znowu długowłose dzieci znienacka :D

Pamiętaj, że u wolnożyjących to ojcowie mogą być różni ;) więc to nie wiadomo co z tym genem u reszty.

Ale wszystkie cudne :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sie 22, 2018 23:04 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Szalony Kot pisze:
milva b pisze:Ulotka niesie długi włos :) Jeden z rodziców musiał być długowłosy a drugi był tylko nosicielem, albo obaj rodzice byli tylko nosicielami. Stąd jeden kociak długowłosy a reszta krótkowłosa, ale nosiciele. Po jednych nosicielach od razu widać, po innych niestety nie. Mogą mieć bardzo króciutką sierść, a jednak z innym nosicielem lub długowłosym dać znowu długowłose dzieci znienacka :D

Pamiętaj, że u wolnożyjących to ojcowie mogą być różni ;) więc to nie wiadomo co z tym genem u reszty.

Tak teoretycznie mogą, ale tutaj patrząc na miot, ma on wiele cech wspólnych ;) Widać podobieństwo ogromne. Dlatego obstaję przy tym, że ojciec jest jeden. Albo może i dwóch, ale ze sobą bardzo blisko spokrewnionych? dwóch braci? ojciec i syn? kuzyni? Trudno wyczuć. Tak czy owak patrząc na rozwój tych kociaków i ich cechy szczególne, wyglądają jak dzieci tych samych rodziców :D
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw sie 23, 2018 7:09 Re: OTW18- cyborgi,f.39,41,42,43,46;nowe malce

Mnie się wydaje ,że to rodzeństwo jak się patrzy. Nawet U-Boocik tak kolorystycznie inny, jest bardzo fizycznie podobny do UFOka. Jak był maluni to z Ulocią i Uzim takie same pysiałki miały. Choć teraz jest zdecydowanie drobniejszy. Choroby. Ale na smukłych nożynkach stąpa po świecie.
Zastanawiałam się czasem, tak mimochodem, kto może być ojcem. Jakoś mnie się nie wydaje, że kocia w ciąży na nasze osiedle trafiła. Według mnie wszystkie trzy bure kocice znalazły się na kotłowni razem w listopadzie zeszłego roku Zawsze miałam wrażenie ,że jest ich tyle. Choć widziałam jednocześnie tylko dwie. Ale każda ma inny pysiek ,odcień i budowę. Tylko nigdy pewności nie miałam. Dopóki nie zaczęłam łapać. Pani Teresa mówiła ,że Budrys obracał panny profesjonalnie. To olbrzymi, czarny kot. Deczko futerkowo sterczący, z grubymi łapami, ogonem i łbem jak caban. A może ten delikatny Czekolad? Długowłosy i płochliwy? Jeśli to chłopczyk. Może NibyBudrys. Drugi wielkokot w czarnym kolorze. Tylko deczko wyższy. W lesie pojawia się coś sporego, srebrnego i z obróżką. Widziałam z dala. Ale te są...bez obróżki :wink:
Swoją drogą mamuni nie ma już na posiłkach piąty dzionek. Ja wiem,że to nic nie znaczy. Ale zaczynam się martwić.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]