Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 16, 2015 6:19 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

O, tak :lol: Maniuś odnalazł swoje miejsce na ziemi, co mnie ogromnie cieszy.
Parę zdjęć Tusi.Trudno jej zrobić fotki, bo jakoś boi się aparatu.To mądra, piękna kotka.Przekonała się, że głaskanie jest przyjemne, lubi być blisko p.Izy, czasem śpi w nogach łóżka, ale na rękach nie czuje się komfortowo.To młoda kotka, bawi się pięknie, biega z Kubusiem, bawi się najchętniej torem z piłeczką, ale najwięcej czasu spędza na parapecie okna obserwując ptaki za oknem i w ogóle to, co się tam dzieje.Bardzo opiekuje się Kubusiem, wylizuje mu uszka, Tino też załapuje się na takie karesy.Ona ma to w genach, musi mieć kota do towarzystwa.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 16, 2015 13:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Też znajdzie swój dom - nie ma innej opcji :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon mar 16, 2015 13:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Chciałabym, aby poszły razem.Lubią się bardzo, a są zupełnie inne.Kubuś potrzebuje człowieka jak powietrza, miziak z niego straszny.Tusia jest mądra, ale musi sporo czasu upłynąć, aby zaufała.Bardzo je lubię, są takie czyściutkie, milutkie, łagodne, a opiekuńczość Tusi mnie rozczula.Tworzą naprawdę fajny duet, zajmują się sobą, są zupełnie nie kłopotliwe.To koty dla kogoś, kto pracuje, nie jest w stanie poświęcić kotom całego dnia i bawić się z nimi, bo inaczej rozniosą mieszkanie.Są zdrowe, jeszcze bardzo młode, ale już nie szalone kociaki, co nie znaczy, że ospałe.Są po prostu dobrze wychowane.

ewar

Post » Pon mar 16, 2015 13:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Tusia jest piękną kotką,to prawda :) :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon mar 16, 2015 15:29 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Jest, naprawdę.Kubuś też jest śliczny, on jest takim typowym pingwinkiem i te ogromne oczy :1luvu: To są po prostu dobre koty, nie ugryzą, nie zadrapią, nie warczą.Jeżeli się boją to uciekają i już, ale złapane są spokojne.Przecież ja jestem dla nich obcym człowiekiem, a biorę na kolana i obcinam pazurki bez problemu.Rzadko to robię, mają długie, ale nawet nie jestem draśnięta.One mogłyby leżeć koło niemowlęcia i dziecku nic by nie groziło.Przypuszczam, że Tusia to nawet chciałaby być nianią.Moja Marusia tak kochała dzieci.Nie sprawdzimy tego, dzieci u p.Izy nie ma.Kubuś z kolei to taka ciapa, ogromny kocur, a zachowuje się jak dziecko, chciałby na ręce, lubi wodzić pyszczkiem po twarzy, głaskany mruczy z zadowolenia.P,Iza bardziej dba o koty niż ja :oops: , są regularnie czesane i ich sierść jest cudowna, mięciutka, lśniąca, koloru głębokiej czerni.Kubuś był w bardzo złym stanie, kiedy przyszedł z lecznicy, futro miał paskudne, brązowe miejscami, ale to już przeszłość.

ewar

Post » Śro mar 18, 2015 20:04 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Zareklamowałam dwupak w jednym miejscu, niestety, konkurencja jest duża. Ale zawsze jakieś szanse są.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro mar 18, 2015 20:09 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Dzięki :1luvu: One są naprawdę kochane.

ewar

Post » Śro mar 18, 2015 20:35 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

A tu zdjęcia Maniusia z nowego domku, trochę kiepskiej jakości, ale najważniejsze, że kot szczęśliwy
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro mar 18, 2015 21:08 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Ostatnie jest super :P

felin

Post » Śro mar 18, 2015 21:14 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Super, że Maniuś już się tak zadomowił. :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Śro mar 18, 2015 21:50 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Maniuś od razu poczuł się u siebie.To naprawdę fajny domek, odpowiedzialny niesamowicie.Byli przygotowani na wszystko, na siusianie poza kuwetą, na zniszczenia w domu i ..zawiedli się :mrgreen: Maniuś korzysta z drapaka, nie zrzuca niczego, nie łobuzuje.W dodatku jest miziakiem.To mądry i bardzo kochany kot, ma dobre warunki, docenia to.U mnie był dręczony :cry: , żal mi go było bardzo, ale nie miałam wyjścia.Dobrze, że koniec udręki tego kota.
Koty mam zawsze bardzo fajne.Kiedyś zadzwoniła pani zainteresowana moją kotką.Powiedziałam, że kotka jest bardzo kochana, a ona, że wszyscy tak mówią.OK, odesłałam na wątek na miau i za chwilę było, że bardzo, ale to bardzo ją chce.Gotowa była przyjechać z Warszawy po nią pociągiem w trzaskający mróz chociaż miałam transport za kilka dni, nie chciała czekać aż tak długo :wink: , ale przekonałam ją.Było to parę lat temu, a p.Beata wciąż nie może przestać zachwycać się Brendą, rozmawiamy dość często przez telefon.Zawsze piszę prawdę, nawet jeśli to miałoby zniechęcić potencjalny domek.Wolę przesadzić z podkreślaniem wad niż mieć zwrot z adopcji.Naprawdę to miałam tylko jeden, o co sama poprosiłam, a przecież tyle kotów wyadoptowałam.Wygląda to trochę na samochwałkę, ale taka jest prawda.Nawet weci mówią, że koty mam rewelacyjne.Przede wszystkim nauczone są życia w stadzie, dogadują się, z resztą robię zdjęcia, które to pokazują.Koty czują, że są dla mnie ważne, że nic im nie grozi, nikt na nie nie krzyczy, w domu jest spokojnie.Zaspokajane są ich potrzeby, również psychiczne, nic na siłę i to działa.

ewar

Post » Śro mar 18, 2015 22:12 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Ja tam czasem huknę na kocurów, jak za bardzo rozrabiają :|
Wczoraj na przykład, musiałam ich poskromić, bo chcieli wariować, a Felek był po rwaniu zębów - naćpany, zataczający się i chciał spokoju, a oni chcieli szaleć :roll: Wprawdzie im się nie dziwię, po 8 godzin spędzili sami i pewnie się wynudzili, ale Felkowi spokój się należał "z urzędu" po takich przeżyciach; mi zresztą też.
Gwoli ścisłości, przyznaję, że zwykle wystarczy dobitne i dość głośne "E!"; czasem muszę tupnąć albo machnąć skarpetą, ale to bardzo rzadko.

felin

Post » Czw mar 19, 2015 6:32 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Ależ to coś zupełnie innego, czasem trzeba podnieść głos, czy skarcić kota, ale one muszą mieć poczucie bezpieczeństwa, czuć że są kochane.

ewar

Post » Czw mar 19, 2015 16:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Jakby nie mieli, to pewnie by tak nie wariowali tylko siedzieli po kątach :wink:

felin

Post » Sob mar 21, 2015 14:54 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Maniuś już wychodzi, łazi po drzewach, wygrzewa się w słońcu, ale do domu zawsze wraca wieczorem.Schudł już trochę na szczęście, bo ma sporo ruchu.A takie zdjęcia dostałam
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]