Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob cze 04, 2011 14:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja mam karty adopcyjne chyba PKDT, od czasu tych maluszkow z ul. Legionów z Gdańska. To są te hm... na jednej stronie sa dwa egzemplarze?
O kurcze dziękuje, hah jak na osobe po nocce błądząca w lesie 2 godziny:) No ale ostatnio jak u mnie bylas to cie w piżamie przyjełam, prawie że w łóżku to nie ma sie co dziwić.
Malce maja wyczyszczone i zakropione oczy. Akcja na naleśnika w ręczniku byla, żeby je dotknąc i zakropić. Nie odrobaczałaś ich prawda? Jak sie to sie tym w poniedziałek zajme, bo mam na noc do pracy.
Ostatnio edytowano Nie cze 05, 2011 14:16 przez lalka999, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Sob cze 04, 2011 16:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kotka którą chcę złapać na sterylkę PODOBNO jeszcze karmi małego, a ja sie boję ze ona znowu w ciąży jest. Mozliwe, zeby miała ruję zaraz po jednej ciąży?

Probowalismy ją łapać miesiąc temu i wtedy okazało się ze ma kociaka. Kociak wtedy dopiero co otworzył oczy, więc teraz myślę, że ma około 6-7 tyg. Mozna go odłączyć? Podobno juz mleko dostaje z miski...

Jest na niego jakaś chętna osoba, bedę miał do niej nr w poniedziałek, to zadzwonię, niech bierze kociaka a ja łapię kotkę na sterylkę, bo zaraz będę miał nastepne do adopcji :evil:

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Sob cze 04, 2011 18:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Lepiej aby kociak byl przy mamie do czasu adopcji. Kotke mozna w ciazy wysterylizowac najwyzej.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob cze 04, 2011 19:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tylko problem w tym ze czas adopcji wg pań dokarmiających może się okazać dłuższy niz czas do rozwiązania kolejnej ciąży. Nie bardzo można się z takimi osobami dogadać. Dokarmianie też w większości wygląda tak, że się wyrzuca resztki przez okno...

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Sob cze 04, 2011 20:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jak maluch ma 6-7 tyg to śmiało zabieraj, jak masz gdzie go ulokować i ciachaj mamuśke
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 05, 2011 8:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kalejdo star odezwiesz sie do mnie w sprawie mleka? nr 504 90 77 44.
Odebrałaś wiadomość i nic? 8O . To daje ogłoszenie na ogólne forum.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Nie cze 05, 2011 13:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Już się odzywam. Przeczytałam wiadomość w środku nocy, więc uznałam, że to niezbytnia pora na słanie smsów. Teraz wlazłam, żeby spisać Twój nr telefonu i napisać.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie cze 05, 2011 17:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

CZY MACIE JUŻ MIEJSCE NA KOCIARNIE?
Własnie pomyślałam o OPECu. Dzwonił ktoś? Ja pracuje w budynku OPECu, nasz szef wynajmuje 2 pokoje od nich i za 2 pokoje płaci 400zł plus prąd, więcj jedno pomieszczenie bylo by tańsze napewno. OPEC ma punkty w różnych miejsach przecież... więc może gdzies będą mieli coś do wynajęcia. Spokój jest nikt tu nie łazi tyle co ci panowie raz na 2 dni do tych pompowni na dół które mieszcza się pod budynkiem.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Nie cze 05, 2011 17:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Słuchajcie, ten festyn jest w sobotę czy niedzielę? Na spotkaniu mówiło się o niedzieli, ale majaczy mi,że 11 ma być..a to chyba sobota?
O której się spotykamy? Ja będę po nocce w pracy,a później jeszcze przyjedzie kilka osób do firmy, bo mamy dodatkową pracę z powodu kontroli półrocznej.. myślę, że do 10/11 skończymy, będę jeno musiała prysznic jakiś sobie skombinować i przyjadę.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie cze 05, 2011 17:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Znów mam czarną serię na podwórku - w zeszłym tygodniu zaginął marmurek, brat szylkretki, dziś samochód potrącił kilkuletnią czarną kotkę :cry: I zostało ich trzy...
Z innej beczki - pan Tomasz Błazucki z Wydziału Środowiska UM, który organizuje festyn w Brzeźnie 11 czerwca, mieszka na Górnej Oruni i zainteresował się problemem lisiarni. Może dałoby się pociągnąć temat i uzyskać jakieś wsparcie?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie cze 05, 2011 17:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

hej
Przezkaze p. Bozenie Lukasiewicz z toz-u, mowiła ze bedzie na festynie. Chyba nie z ramienia toz-u bo im sie chyba nie chce wystawiać.
Dam jej namiar na Was to moze sie uda o tym porozmawiać.
Ja niestety znów szkoła w weekend i zaliczenia końcowe więc do 16-17 bede na uczelni.

Byc moze bedzie spotkanie w sprawie lisiarni w Spółdzielni Południe, poki co przekazaliśmy note ksiegową na 10 sterylizacji i czekamy az wpłacą kase.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie cze 05, 2011 18:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Nam tez jest potrzebne pomieszczenie, mamy nawet jedno na oku, poki co koty są w kawalerce w surowym stanie gdzie nie czuja sie dobrze bo wokół wszyscy wykańczaja mieszkania i wiercą. Ale innej opcji brak.
Mam dwa fajne kocurki szukające dt, zaczęłam je leczyć, jeden 1,5 roczny oswojony Krówek biało-czarny, po kastracji i odrobaczeniu, drugi kotek kaleka bez połowy przedniej łapy- spokojny, przyjazny ale ma koci katar.
Pozdrawiam

Napiszcie kto będzie na festynie to dam jej numer telefonu do kogoś z Was.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie cze 05, 2011 18:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=1&t=128595&p=7551079#p7551079

dziękuję osobie, która się zaangażowała w temat i dzwoniła do mojej mamy - alarm odwołany, warunki kota zbadane ale jeśli byłaby możliwość np kastracji czy szczepień - byłoby super. Wiecej kotów na dworcu rodzice nie wypatrzyli - a od środy są tam po kilka razy dziennie z powodu tego jednego kocurka
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 06, 2011 13:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jakby coś to posiadam wjazdówkę 'na okaziciela' na 11.06 na deptak - Echtom dziś mi przekazała - wjazdówka nie pozwala na postój jedynie na dowóz rzeczy do stoiska - nie wolno stać dłużej niż 30 min.
Będę ją miała ze sobą w sobotę to będziemy się nią wymieniały w razie potrzeb.

Sabina poprosiła mnie abym dała do druku baner z tych moich w poziomie tak 1,5 x 1 m - to będzie aby przyczepić na naszym stoisku - dziś wieczorem wyślę plik do druku do KaleidoStar.

Zgłosiłam nas na forum Krakvetu:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 79#p102179

nie miałam już tyle cierpliwości co w piątek pisać tego samego (co mi w piątek zżarło) napisałam bardziej skrótowo, ale mogę edytować post - jeśli macie jakieś uwagi: coś dodać, zmienić... to piszcie - edytuję post.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 06, 2011 17:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=20&t=128715
maszyna do szycia,
może komuś potrzebna?
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania