ALERGIA Gd.Pimpuś i Psotka NIE MOGA zostac w DS pomocy! str

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2009 0:03 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Pimpus(Song) w DS dostal tez od wczoraj ketokonazol i razem z siostrzyczką Psotką(Cziczi) 3 dawke szczepionki na grzyba, tym razem Biocam M.
Psotka ma katar ropny,kicha krwią , charczy jej w gardziolku, dostala Convenie na 2 tygodnie, zeby nie jezdzic na zastrzyki.Nowy domek nie dopilnowal zeby wcześniej zareagowac .Rozumiem, ze nie mają kasy na weta, ale i tak ja za wszystko płacę, Kasia tlumaczyla ze ostatnio nie miala czasu :(
U moich chyba grzybica się cofa, zeby teraz pozarastaly te dziurki gdzie siersci nie ma.
Dzis dodatkowa kąpiel w nizoralu mial Pierrocik, bo wskoczyl do kibla, jak wyrzucalam zwirek i się skąpał 8O WIEC GO WYPRALAM .Pod woda widac bylo ze to zaczerwienienie na lapkach duzo mniejsze.
Na dodatek ja sie zarazilam niestety ta przybica i mam kilka ognisk na nogach :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro paź 14, 2009 2:00 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Biedne kociaki. Biedna Sonia. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro paź 14, 2009 5:14 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

kurcze...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 14, 2009 8:29 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Gisha głowa do góry będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Ja wczoraj musiałam zaszczepić Litusia i Calineczkę na grzyba i pewnie Cyprianka niedługo też bedę musiała(on taki nieufny,że az boje sie pomyśleć co bedzie po tym bolącym zastrzyku :( )
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro paź 14, 2009 8:42 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Kotiko, ja to przeboleję swojego grzyba, byleby kociaki byly zdrowe.
One są takie kochane, przymilne niemozliwie.Strasznie się do nich przywiazalam.
Teraz Pirat siedzi mi na ramieniu i obserwuje monitor, chyba zasypia , bo sie rozlozyl i mam kolnierz z kociaka :D
Pierrocik obserwuje wichurę za oknem .Pierrot dzielnie znosi kapiele i szuszenie suszarką.
To sa koty marzenie, tyle radości mieliby nowi opiekunowie.
A zebym czula się jeszcze bardziej dobita, to dostalam info ze Bambo w domku u Francuzów tez ma grzybicę a tak pilnowalam zeby kontaktu nie miał z sopociakami :( Dostał lekarstwa i szampon.Nie wiem jakie, bo Magalie nie pisze.
Dzwonilam do domku Mambo,zeby zapytac czy on nie ma jakiś objawow, pan powiedzial ze mial strupek na czole , ale mu zszedl, kazalam isc do weta na kontrolę.
Czemu ja tak bardzo się martwię wszystkim :(

gisha

Post » Śro paź 14, 2009 9:37 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Ja też się martwię...cholibka już chyba taki nasz los aby się martwić.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt paź 16, 2009 11:45 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Po moim tel do p.Artura od Mambo, poszli do weta, Mambo tez ma początki grzybicy,malutka zmiana na łapce :(

Pirat i Pierrot powolutku zaczynaja zarastać, ale nie wiem co robic , czy je oglaszac , czy zaczekac do konca kuracji, ale to jeszcze 2 tygodnie ponad.
Wydaje mi sie ze takich podziurawionych kociaków nikt nie zechce, musza zarosnąć te zmianyNie byłabym tez pewna czy kotokonazol będa podawac.
Same zmartwienia, a Wszystkich swiętych sie zbliza i coraz marniejsze widoki na to ze będe mogla wyjechac na grób Taty i Babci :(

Najwazniejsze, ze moje ogniska juz nie swędzą i po trochu się goją.
Kociaki czują sie znakomicie , byle te ich wątróbki wytrzymaly kurację, kciuki potrzebne :kotek:

gisha

Post » Sob paź 17, 2009 11:21 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

I co, zabraklo kciukow dla maluszków przecudnych????

gisha

Post » Sob paź 17, 2009 16:38 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Kciuki sa jak najbardziej :D jak nie trzymam butelki z mlekiem :wink: i nie masuje dupek, zajmuje mi to bardzo dużo czasu :ryk: Zuza się zbuntowała :evil: i nie pomaga mi :|
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto paź 20, 2009 10:47 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Pirat i Pierrot powoli zarastaja sierścią, czuja sie swietnie.Pierrot wazy juz 1.80 a Pirat 1.60 8O podwoily wagę od kiedy są u mnie , a to juz ponad miesiac .
Ogromnie sie do nich przywiązalam .Pierrot prawie caly czas chcialby na kolanach siedziec i się miziac.Cudowne kociaki o wspanialym charakterze.
Do końca tygodnia bede jeszcze im ketokonazol podawac , ale wczoraj juz umiescilam je na alegratce i trojmiescie.
Tylko muszą cudowne domki się zgłosić.
Poproszę tez o umieszczenie na Allegro, tylko one juz nie malutkie puchate kuleczki a zwykle czarno-biale kocurki, marnie widzę szanse na adopcję.
Kciuki potrzebne :)

gisha

Post » Wto paź 20, 2009 16:11 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Kciuki są a domki znajdą się oczywiście. To malutkie kocurki :D
Obrazek

dzidzia

Post » Pt paź 23, 2009 21:25 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Co tam u pięknot?
Obrazek

dzidzia

Post » Pt paź 23, 2009 22:42 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Pięknoty są niesamowicie kochane, wspaniale wręcz, tylko nikt o nie nie pyta :(
A tyle radosci moglyby dac komuś ,kto lubi mizianie i spanie z mruczacym kociakiem przy uchu. :D

gisha

Post » Nie paź 25, 2009 11:58 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

Bylam wczoraj na kontroli .Wetka zachwycona kociakami i rezultatami leczenia ketokonazolem, ale zalecila podawanie tabletek jeszcze przez tydzień, bo podbno u ludzi wystarczy 2 tyg. a u kotow podaje sie 4-6 tygodni :(
Sama juz nie wiem, nie chcialabym niepotrzebnie truc ich tabletkami.

Pimpusiowi ich braciszkowi (u Kasi w DS) tez podobno bardzo ladnie sie goi i nowych ognisk nie ma
z czego ogromnie sie cieszę.
Szczepienie podobno mozliwe dopiero po 2 tygodniach od końca leczenia grzybicy.
Nie będę mogła pojechac na Wszystkich Swiętych bo nikt o nie nie pyta i nie mam komu ich zostawić :( :( :(

gisha

Post » Wto paź 27, 2009 9:03 Re: Gd. Pirat, Pierrot szukają,Pimpuś i Psotka w DS

hop!

Ogłoszenia niebawem zawisną w Zoolandii - dwa wywiesiłam wieczorkiem tu i tam choć pewnie zaraz zostaną zerwane :?
Tylko durna nie wysłałam sobie z pracy na maila :? i wstawić nie mogę tutaj...gooopia ja.

Kciuki :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

[poprzednia][następna]