CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 24, 2009 13:31

Bo Prem to cudny kociak jest :love: :love: :love:
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Pon sie 24, 2009 21:51

Ewko ja najchetniej oddalabym trojpak za darmo ale jakos nikt sie na taka promocje nie laszczy :twisted:

Prem jest kochany, dogaduje sie z rodzenstwem i Chochlikiem tak jak i reszta maluszkow.

Wszystkie potrzebuja kochajacyh i odpowiedzialnych domkow :)
Ostatnio edytowano Pon sie 24, 2009 22:24 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sie 24, 2009 22:24

No właśnie, gdzie te domki :? Kociaki mi rosną :evil:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto sie 25, 2009 7:19

aassiiaa pisze:Ewko ja najchetniej oddalabym trojpak za darmo ale jakos nikt sie na taka promocje nie laszczy :twisted:
- ludziska nie wiedzą, co tracą.

Mówię na podstawie obserwacji własnego trójpaku :1luvu: Najfajniejsze są np. poranki (albo środek nocy, kiedy muszę odwiedzić łazienkę, sorry za ten szczegół, ale potrzebny ;) ): powiedzmy, że Fraczki akurat nie czatują nade mną jak sępy i nie budzą głośnym patrzeniem. Zaspały. Czasem się zdarza i tak. Wstaję, popylam do WC, jako się rzekło wyżej, i cóz widzę? Idzie jeden fraczek, siada na dywaniku, łepetynka się kołysze, ślipia zamykają, ale siedzi 8) , na paszczy wymalowane zdziwienie - co ja tu, kurde, robię? :roll: - potem przychodzi drugi fraczek, zaraz za nim trzeci i tak sobie siedzą obok siebie, i wodzą nieprzytomnym wzrokiem, i kołyszą lekko (przewrócić się albo nie przewrócić - oto jest pytanie...). Cudaki :)

Relacje między dziewczynami, które trafiały do mnie pojedynczo, są zupełnie inne (mimo że jedna z nich pomogła w wychowaniu drugiej), ale te relacje ewoluują na przestrzeni lat.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sie 25, 2009 12:19

aassiiaa pisze:Prem jest kochany, dogaduje sie z rodzenstwem i Chochlikiem tak jak i reszta maluszkow.

Wszystkie potrzebuja kochajacyh i odpowiedzialnych domkow :)

Maluszki są kochane i cudne, każdy na swój własny i niepowtarzalny sposób :love:
:ok: za dobre domki, na pewno się znajdą.

Dziękujemy aassiiaa z wizytę, było nam bardzo miło :D
Obrazek

naya

Post » Wto sie 25, 2009 12:47

EwKo, moje młodsze footra też tak mają 8) Zawsze się zastanawiam, czy to ja tak widze z niewyspania, ale Twoje spostrzeżenia potwierdzają, ze ze mną oki a koty sobie lunatykuja :ryk:

Beer, czyli piwko z pianką :wink:

Obrazek

- zaszczepiony i odrobaczony.
Ubarwiony w typie syjama o pięknych niebieskich oczkach.

Kciak jest największy z całego rodzeństwa. Jest żywiołowym rozrabiaką. Nie boi się ani innych kotów, ani psów. Ludzi też się nie boi 8) potrafi tak długo walczyć o swoje, ze w koncu zmęczony, pogryziony, podrapany ludź odpuszcza :wink: Jak już zmęczy sie szaleństwami chętnie zasypia na kolanach człowieka.

Tatra

Obrazek Obrazek

- zaszczepiona i odrobaczona.
Piękna, smukła buraska.

Najchętniej cały czas spędzała by na człowieku bez znaczenia gdzie, czy to na kolanach, czy na ramieniu czy na głowie. Głośno mruczy, wystawia brzuszek do głaskania i robi przy tym maślane oczka. Nie ma twardziela, który by się jej oparł 8)

Warka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mniejsza i spokojniejsza od swojej siostry Tatry. Delikatna i dużo gorzej radzi sobie z chorobą :((męczą ją biegunki) Również uwielbia towarzystwo człowieka. Ma płaski pysio i duże okrągłe oczka. Uroda w typie brytyjczyka 8)

Harnaś

Obrazek

Ma piękne, intensywnie rudo-pręgowane futerko. Mniejszy od swojego brata Piwka (Beer) ale dorównuje mu żywiołowością.

Karmi

Obrazek Obrazek

Najmniejszy z całego rodzeństwa. Wydaje mi sie, że nawet Warka jest ciut od niego większa. Ma jaśniejsze futerko od Harnasia, takie bardziej biszkoptowe. Niestety jemu też choroba daje popalić najbardziej.

Cała piątka jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Wystarczy tylko ogonka dotknąć a wszystkim włączają się traktorki na całego. Uwielbiają siedzieć, leżeć, stać byle mieć przy sobie człowieka.
Są urocze :love: :oops:

Narazie jeszcze walczymy z biegunkami. Najgorzej przechodzi to właśnie Warka i Karmi. Na szczęście wszystkie mają apetyt i jak na swoje obolałe pupy całkiem niezłe humory :oops:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto sie 25, 2009 13:00

Kradne zdjecia i opisy skad sie da aby powstawiac je w tresc aukcji.

Jak ktos wie gdzie jest fajniejszy opis czy zdjecie to prosze mnie zawiadamiac.

Link do aukcji na allegro

aassiiaa

Post » Wto sie 25, 2009 18:55

Adria, ale Ci się kociaki trafiły :love:

naya mam nadzieję, że adopcje w końcu ruszą, ale z wielka obawą patrze jak mi maluchy rosną. Ja już w ub. roku zostałam z niezła gromadą , jak mi jeszcze coś z tego roku zostanie przed jesienią to się zastrzelę i WIĘĆEJ KOTA NA TYMCZAS NIE WEZMĘ. Już mi się po nocach śni dom w którym nie ma dla mnie miejsca :wink:

Barbara Horz

Post » Wto sie 25, 2009 19:17

Barbara Horz pisze:... WIĘĆEJ KOTA NA TYMCZAS NIE WEZMĘ.
- a co, od razu na stałe? :smokin:

Tak mi się skojarzyło, bo ostatnio rodzicom tłumaczyłam, na czym polega idea DT i mnie ojciec podsumował: Ja, ja , to tak jak tyś je DT do tych kotów z reklamówki :roll:

:twisted:

Taka dowcipna rodzinka mi się trafiła, o!

edit: kocięta piękne :) Karmi wygląda jak mały lisek...

EwKo

Post » Wto sie 25, 2009 20:42

EwKo pisze:
Barbara Horz pisze:... WIĘĆEJ KOTA NA TYMCZAS NIE WEZMĘ.
- a co, od razu na stałe? :smokin:

Tak mi się skojarzyło, bo ostatnio rodzicom tłumaczyłam, na czym polega idea DT i mnie ojciec podsumował: Ja, ja , to tak jak tyś je DT do tych kotów z reklamówki :roll:

:twisted:

Taka dowcipna rodzinka mi się trafiła, o!

edit: kocięta piękne :) Karmi wygląda jak mały lisek...

No i co w tej sytuacji zrobiłaś ? Więcej kotów na tymczas nie bierzesz :twisted: Ja tylko wolniej myślę i dochodzę do tego po dłuższym czasie. Wiesz, blondynki tak mają :twisted:

Barbara Horz

Post » Śro sie 26, 2009 10:17

Powiedzmy, że z grubsza się zgadza, o szczegóły mniejsza - przynajmniej ta kocia część wypowiedzi ;)

Na procesach myślowych blondynek się nie znam :mrgreen:

EwKo

Post » Śro sie 26, 2009 13:11

Barbara Horz pisze: mam nadzieję, że adopcje w końcu ruszą, ale z wielka obawą patrze jak mi maluchy rosną. Ja już w ub. roku zostałam z niezła gromadą , jak mi jeszcze coś z tego roku zostanie przed jesienią to się zastrzelę i WIĘĆEJ KOTA NA TYMCZAS NIE WEZMĘ. Już mi się po nocach śni dom w którym nie ma dla mnie miejsca :wink:

Naprawdę, odwalacie kawał dobrej roboty. Podziwiam. Kociaki są coraz piękniejsze, ciekawsze (takie mam wrażenie) - jak choćby piwna rodzinka ;) , a o domy jakoś ciężko...
Obrazek

naya

Post » Śro sie 26, 2009 14:48

Kokaina chora :( Chyba jakaś bakteria się jej przyplątała, bo ma i gardełko chore i dziś jeszcze doszło zapalenie pęcherza. Wet zmienił antybiotyk, dostała tolfedine i nospe. Czekamy na efekty.

Barbara Horz

Post » Śro sie 26, 2009 15:40

Trojpak dzisiaj zostal drugi raz zaszczepiony.
Mloda, atrakcyjna laska :twisted: z trojka kociakow w transporterku robi niesamowita furore na przystankach i w tramwajach :lol:

Czekam z niecierpliwoscia na relacje "szpiegow" :wink:

aassiiaa

Post » Czw sie 27, 2009 21:54

Rani jest już w nowym swoim domku :dance: :balony: :dance2:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]