Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 22, 2009 14:32

mpacz78 pisze:Kitka też jest calutka czarna jak Miecio, może taki duecik byłby fajny.
ale tak sobie myślę ze Ziutek ma ogólnie mniejsze szanse na adopcję niż Miecio, może wyślę info o Ziutku najpierw i jeśli pani Iwona by wyraziła chęć to byśmy spróbowali jak by funkcjonował z tą kotką, bo to nawet dość niedaleko od dt Ziutka, gdyby jednak albo p. Iwona nie wyraził checi podjęcia próby z Ziutkiem, lub gdyby próba nie przyniosła dobrych efektów to zaprpopnuję jej Miecia.

Nie ma problemu. Jak z Ziutkiem nie wyjdzie to mozna Miecia zaproponowac. Domek podoba sie mi a szukam Mieciowi naprawdę najlepszego i spokojnego domku. Bo to kot bardzo, bardzo spokojny aczkolwiek lubi się pobawić, i potrenowac zapasy z Frankiem.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie mar 22, 2009 15:48

Chyba ani Ziutek ani Miecio się nie załapią na ten domek, pani dzwoniła do mnie że obiecała koledze, którego kotka urodziła niedawno młode że od niego weźmie kociaka i że chyba lepiej będzie wziąć kociaka niż starszego kotka, no cóż.
Popracuję chociaż nad tym aby pani Iwona uświadomiła kolegę o konieczności wysterylizowania jego kotki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 22, 2009 17:24

Beatko, czy Jaśko już się zaaklimatyzował w nowym domu? Zdjąć już jego ogłoszenie?

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie mar 22, 2009 20:26

Jaśko ma się świetnie w nowym domku, mam nadzieję, że sprawa alergii sie rozstrzygnie na jego korzyść. Jaśka można zdjąć z pkdt.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie mar 22, 2009 22:26

dzidzia pisze:UWAGA
Dzwonil do mnie pan, ktory szuka kotki. Kotki wychodzącej. Kicia będzie mieszkala w domu i będzie mogla wychodzic. Pan też chce zeby lapala myszy. Zainteresowanym podam numer telefonu na pw.

a może polecić kropkę lub miśke? toż to koty dawniej podwórkowe i niezależne, temperamentne bardzo. mj rumcio obecnie tez jest kotem wychodzącym i penetruje wszystkie dziury na demptowie, zawołany do domku, ładnie wraca. myszka zas pasie się pod oknami i ani jej na mysl przyjdzie przechodzić przez płot, za to rumek poczuł instynkt wiewiórki :evil: i trochę mnie to wkurza!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie mar 22, 2009 22:31

solaris rufinek wygląda jak aniołek w tych kwiatkach :)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie mar 22, 2009 23:22

sabina skaza pisze:solaris rufinek wygląda jak aniołek w tych kwiatkach :)

:D bo to jest taki koci aniołek tyle ,że zdjecie zrobione jak miał roczek a teraz to.....wiesz :wink:
Rufinek ma zaszczyt jako pierwszy "wisieć" na naszej stronce pkdt :D

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon mar 23, 2009 2:59

sabina skaza pisze:
dzidzia pisze:UWAGA
Dzwonil do mnie pan, ktory szuka kotki. Kotki wychodzącej. Kicia będzie mieszkala w domu i będzie mogla wychodzic. Pan też chce zeby lapala myszy. Zainteresowanym podam numer telefonu na pw.

a może polecić kropkę lub miśke? toż to koty dawniej podwórkowe i niezależne, temperamentne bardzo. mj rumcio obecnie tez jest kotem wychodzącym i penetruje wszystkie dziury na demptowie, zawołany do domku, ładnie wraca. myszka zas pasie się pod oknami i ani jej na mysl przyjdzie przechodzić przez płot, za to rumek poczuł instynkt wiewiórki :evil: i trochę mnie to wkurza!

Miśka i Kropas idą jutro ze mną do weta.
Miśka na swoje uszne sprawy i ważenie, bo ją tuczę i tuczę i coś nie mogę utuczyć, a źre pięknie...
Myszy przypuszczam , że by łapała i to bez większego problemu,ale ona bardziej na kota domowego niewychodzącego, zbyt ufne toto i do człowieka się garnie...

Kropa...Kropa mi się nie podoba z tym swoim chodzeniem...broni zadka ,a jak ją wezmę na kolana , to później z pazurami i zębami się chce na mnie rzucać...za wcześnie na nowe zakorkowanie gruczołu!
Tak ogólnie sprawa jej charczenia chyba nie była nigdy diagnozowana? Czy była a ja nie zauważyłam?
Ona mi się wydaje jakaś obolała...

Nie chcę szaleć finansowo, co do Kropy to jakieś szersze badania by się przydały ,bo ja wciąż mam wrażenie , że ją coś boli patrząc na tą jej agresję.
Myślałam o tym ,żeby Wet dała jej coś przeciwbólowego,a ja zobaczę jak ona się po tym będzie zachowywać...jeżeli kot będzie mniej agresywny i szczęśliwszy w spojrzeniu...to coś jest nie tak...
Guz na sutku(codziennie ją macam), o którym wcześniej pisałam , nie zmniejszył się, stwardniał i ona już po chwili macania reaguje na mnie prychaniem i chce mi przyłożyć...

Czy ja już mam brać faktury od dr ?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon mar 23, 2009 8:56

powoli asiu można brać już faktury, ale konto vivi świeci na razie pustką. jest trochę grosza na moim ale niech majka się wypowie ile z tego na koty a ile na ulotki i inentyfikatory. kasy mało, przydała by się zbiórka w jakimś markecie.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon mar 23, 2009 9:04

Dziewczyny, sprawy Rumby tutaj, sprawy finansowe na zamkniętym :D Bo inaczej się nam pomiesza wszystko ;)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon mar 23, 2009 10:06

Sabina wczoraj napisałam do znajomego stolarza może on zrobi tanią budę ale nie obiecuję....dziś mogę do ciebie przyjechać po południu bo Pati ma do przedszkola na 11:30-16:30.Mogę przywieść stare maskotki by rumba mogła je niszczyć a nie buty.
Czy mam robić Rumbie ogłoszenia ? szukać jej domu ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon mar 23, 2009 10:38

Majka, można Puchatka przywrócić do adopcji :) Kotek jest już u mnie, co prawda głównie pod szafą, no ale jest ;)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon mar 23, 2009 10:48

o której chciałabys byc? mam zabawki, buty jej lepiej smakują. nie wiem czy jest potrzeba, żebys przyjeżdżała. biore rumbę dziś do domu i nie obchodzi mnie że jest remont. na dworzu jest za zimno, i pies nie będzie tam siedział. a jak tż chce to niech jedzie do hotelu :!:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon mar 23, 2009 13:31 Krotko,bo nie na temat

Dziewczyny,wiem,ze to nie ten watek,ale moze wy wiecie gdzie zglaszac bezdomne psy,ktore potrzebuja pomocy :?: Dzialki na Zabiance staly sie od dluzszego czasu przytuliskiem calej watahy kundlow na czele z ,,liderem'',jest ich piatka jak nie wiecej a wsrod nich uroczy paromiesieczny szczeniak.Problem w tym,ze straszne dzikusy z nich widocznie czlowiek zrobil im wiele zlego.Zal mi tej gromady,stad moje pytanie do was,moze ktos wie :wink: bede wdzieczna

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Pon mar 23, 2009 13:53 Re: Krotko,bo nie na temat

putrajaya pisze:Dziewczyny,wiem,ze to nie ten watek,ale moze wy wiecie gdzie zglaszac bezdomne psy,ktore potrzebuja pomocy :?: Dzialki na Zabiance staly sie od dluzszego czasu przytuliskiem calej watahy kundlow na czele z ,,liderem'',jest ich piatka jak nie wiecej a wsrod nich uroczy paromiesieczny szczeniak.Problem w tym,ze straszne dzikusy z nich widocznie czlowiek zrobil im wiele zlego.Zal mi tej gromady,stad moje pytanie do was,moze ktos wie :wink: bede wdzieczna

hmmm zadzwoń może do schroniska Promyk http://schroniskopromyk.pl/index.php?op ... e&Itemid=1 może ci pomogą ale wyczytałam że mają strasznie przepełnione schronisko zresztą chyba jak każde....Może tym które dają się złapać porób zdjęcia i zrób ogłoszenia na Dogomanii na Trójmiasto .pl
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]