sliczna whiskasikowa koteczka-ma już swoich fajnych dużych:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 22, 2008 13:59

Wczoraj Misia pokazała mi, co o mnie myśli :lol: . Prezentacja poniżej:

ObrazekObrazek

Może to w odpowiedzi na szczepienie ;-). Wetka powiedziała, że Misia ma... twardą skórę. Malutka-biedulka była nakuwana dwa razy, bo się za pierwszym razem nieco wyrwała.

Biedna też bardzo drżała podczas czyszczenia uszu przed szczepieniem. Chyba wyczuwała, że czeka ją coś nieprzyjemnego.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Śro paź 22, 2008 15:19

kochana malutka. pewnie, ze to nieprzyjemne :roll: kochane malenstwo :*

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Pt paź 24, 2008 18:21

:love:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

wejaga

Post » Nie paź 26, 2008 11:53

Misia wie co dobre i gdzie jest ciepło 8)
podoba mi się ta Wasza dziewczyna!

Julka_

Post » Śro gru 03, 2008 20:58

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:love: :love: :love:
Obrazek

wejaga

Post » Czw gru 04, 2008 20:05

kochani Misia wyglad slicznie :oops:

odchowana, odpieszczona, odkarmiona :cry: dziekuje Wam za podarowanie jej tak wspanialego domu :oops:

Julka_

Post » Pt gru 05, 2008 10:12

To my dziękujemy za tak cudownego kota :D . Kto by pomyślał, że z tego brudnego dzikuska, fukającego i skaczącego ze strachu po ścianach łazienki wyrośnie taki piękny, milusiński kotek :-).

Choć z drugiej strony akurat swoją miziastość Misia pokazała dosyć szybko :-).

Misi nadal trzeba wydzielać jedzonko, bo inaczej skończyłoby się ogromnym brzuszkiem. Także nadal Misia uwielbia ciasto ;-). Wczoraj odwiedziła nas moja mama - Misia chapnęła jej kawałek ciasta oblanego czekoladą 8O .

Na dwa tygodnie daliśmy Misi spokój z wpuszczaniem kropelek do uszu, ale świerzb wciąż się gromadzi :? . Chyba więc trzeba znowu wybrać się do weta po te krople? A może jeszcze poczekać?
Obrazek

wejaga

Post » Pt gru 05, 2008 11:24

czysc jeszcze sama przez kilka dni. jesli nadal bedzie tego o raz wiecej dam Ci orydermyl. zostalo mi jeszcze po Subci. Dobre to cholerstwo. moze pomoze!

Julka_

Post » Nie gru 21, 2008 22:33

W uszkach Misi już prawie nie ma świerzbu :D . Mam nadzieję, że zniknie całkowicie bez konieczności aplikowania jej kropelek.

Jak Julka wiesz, aplikowałam jej Dexoryl. Wetka coś sugerowała, że Orydermyl jest lepszy, ale wycofali go z produkcji :? . Myślałam, że już Cię będę musiała prosić o Twój Orydermyl, bo długo w uszkach gromadził się ten świerzb (było go nawet więcej niż wtedy gdy już dłuższy czas stosowaliśmy Dexoryl), ale wszystko wskazuje na to, że jest ogromna poprawa :D .

Ehh, z Misią już niemal dobrze, ale teraz mamy kłopot z posterylkową raną Majki :(
Obrazek

wejaga

Post » Pon gru 22, 2008 0:18

Misia na misiu :wink: :

Obrazek

Obie dziewczyny z misiem (co za oczy 8O ):

Obrazek

Kotki relaksują się:

Obrazek Obrazek

W transporterze :D :

Obrazek
Obrazek

wejaga

Post » Pon gru 22, 2008 9:01

ja nic nie chce mowic, ale one robia sie do siebie baaardo podobne! :)
sliczne kociczki :lol:

a z Misia jest tak jak mowilam. teraz daj jej spokoj i raz na tydzien przeczysc. mam nadzieje, ze to wystarczy :)

i coz..ile to juz Majka jest u was?

Julka_

Post » Pon gru 22, 2008 13:52

Majka od 13 czerwca, a Misia od 14 września (pamiętam dokładnie :D ), czyli Maja od sześciu miesięcy, a Misia od trzech.

Troszkę zastanawia mnie, czy Misia nie jest za mała jak na swój wiek. Zgodnie z wyliczeniami weterynarza ma pięć miesięcy, ale wydaje mi się, że Maja w jej wieku była od niej większa. Ale Maja jest w ogóle dosyć spora - ma długie łapki, jest bardzo smukła (modelka :D ). Misia jest za to bardziej misiowa :wink: - ma krótsze łapki, jest bardziej krępa i taka jakby... gęstsza :wink: Jest jej mniej objętosciowo, ale waży chyba tyle samo co Maja albo i więcej (waga przestała działać, więc nie wiem dokładnie).
Obrazek

wejaga

Post » Pon gru 22, 2008 21:16

wiesz z takimi maluchami to ciezko czasami powiedziec..jak ja ja zobaczylam to myslalam, ze ma moze z 6 tyg. taka maciupina byla..chuda :(

troche ma zachwiany ten okres wzrostu i nabierania na wadze. jeszcze do ok. roku bedzie nadganiala zaleglosci

dzis bylam na dzialkach. tam jest jeszcze 3 braci takich w wieku ok. 6 m-cy Dwa (z nasych podpisow) sa juz fajnymi chlopakami, takimi konkretnymi ;) natomiast ich brat, prawdopodobnie ostatni z miotu wyglada jakby byl o miesiac mlodszy. natura niestety reguluje sama takie rzeczy :(

Julka_

Post » Pon lut 16, 2009 13:38

Na specjalne życzenie Julki zdjęcia Misi - już siedmiomiesięcznej - w pełnej krasie :D :

Sesja łazienkowa - na ostatnich dwóch zdjęciach Misia ostrzy pazurki na moich spodniach :roll: :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sesja kanapowa:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A w przyszłym tygodniu biedulka będzie ciachana :?
Obrazek

wejaga

Post » Wto lut 17, 2009 9:57

Misia zaczyna wygladac jak moja..Subi 8O

sliczna dziewczynka po prostu :wink:

Julka_

[poprzednia][następna]