Przygarnę kotka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 12, 2008 20:19

AAmms nie żyje z tym człoweikiem to jej ojciec ,rodziców się nie wybiera.
Moj wujek jest myśliwym i co w związku z tym mam się z nim nie witać jak przychodzi.
Wiem że to jest straszne dla nas strzelanie do psów i kotów ,ale czy widziałaś kiedyś co zrobi z koziołkiem kilka burków spuszczonych na noc z łańcucha.Oszczędze Ci opisu :(
Myśliwi nie tylko zabijają (oczywiście prawdziwi)dokarmiają ,często wzywają lekarza jak jest chore zwierzę ,ale i skracają męki zwierząt złapanych na wnyki .
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto sie 12, 2008 20:34

kotka mogę oczywiście dowieźć.

kaemeleon

Od: Wto sie 12, 2008 20:07

Post » Wto sie 12, 2008 20:41

Henia pisze:Moj wujek jest myśliwym i co w związku z tym mam się z nim nie witać jak przychodzi.

Ja bym takiego człowieka nie chciała znać i widzieć na oczy.

Zdania na temat myśliwych nie zmienię.Obojętnie czy strzelają do zwierząt leśnych czy domowych wałęsających sie po lesie, jak dla mnie mają z tego satysfakcję , bo wielokrotnie sie ogląda w TV imprezy organizowane po takich polowaniach, na których widać ich radość i dumę, że zabili kilkanaście nic nie winnych zwierząt.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto sie 12, 2008 20:57

Zdania nie musisz zmieniać,ale ja chętnie też nie jednemu burkowi strzelilabym w dupe za mordowanie np.małych zajączków a myśliwym nie jestem .
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto sie 12, 2008 22:13

violavi pisze:
aamms pisze:

W końcu mój ojciec jest myśliwym.. sam strzela do psów i kotów w obwodzie łowieckim.. :evil: niestety..

I jak się z tym czujesz?

Ja bym z takim człowiekiem nie mogła żyć, nawet jeśli to ojciec.

Dla mnie myśliwi to mordercy.

Fatalnie.. :crying: :evil:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sie 12, 2008 22:18

O Jezu, dziewczyny, to przestańcie jeść mięso, bo te zwięrzęta cierpią bardziej niż te zabijane przez myśliwych. Tamte przynajmniej nie czują strachu.

I koty też powinnyście wytępić, bo to co one wyprawiają z gryzoniami, to przekracza wszelkie pojęcie. Dłuuugie cierpienie. Myśliwy się nie pastwi. Koty tak. Ale oczywiście o tym się nie myśli, prawda?

Moj tata jest (był) myśliwym. To prawda że mają pozwolenie strzelania do bezpańskich psów, bo one potrafią wiele szkody narobić (nie chodzi mi o szkody materialne, tylko zagryzanie, lub okaleczanie zwierząt, plus wścieklizna). O kotach nigdy nic nie wspominał.

I faktycznie dokarmiał zwierzęta zimą, poza tym przestrzegał wszystkich zasad, czyli m. in. sezonów polowań (okresów ochronnych, kiedy zwierzęta się rozmnażają, czy wychowują młode). To za to nie interesuje kłusowników - mają wszystko w nosie, no i ich metody - szkoda gadać.

Żeby nie było wątpliwości - ja nie popieram i nie bronię polowań, nigdy nie rozumiałam tego, ale to co Viola sugeruje - to jakiś absurd.

dominikams

Od: Sob lip 12, 2008 12:21

Post » Wto sie 12, 2008 22:25

Bazyliszkowa pisze:
NatusiaM pisze:Żadnego rocznego.Owszem pojade do schronu,ale po kociaka,nie po dorosłego kota.
Pozdrawiam.

Jakoś to mało sympatycznie zabrzmiało. Że co - jak roczny, to gorszy?
Oczywiście - zrobisz co zechcesz, przecież nie szukasz żadnych rad, widać to od pierwszego postu.
Jak dla mnie - EOT

Jak dla mnie to na siłę szuka ktoś nieporozumień. Moim zdaniem to nic niezwykłego, że ktoś sobie chce wychować zwierzę od małego. Podejrzewam, że nie Natka pierwsza i nie ostatnia.

Nastka wyraźnie napisała czego szuka - kota wychodzącego a nie umoralniania na temat wychodzenia kotów.

Bazyliszkowa pisze:Że co - jak roczny, to gorszy?

Gdzie ona to napisała?? Krew mnie zalewa jak ktoś sobie coś dopowiada do wypowiedzi innych!

Poniosło mnie ale niektórzy naprawdę mają pretensję, tylko o co? :?
Obrazek

malbor0

Od: Nie sie 10, 2008 17:53

Post » Śro sie 13, 2008 7:31

dominikams pisze:O Jezu, dziewczyny, to przestańcie jeść mięso, bo te zwięrzęta cierpią bardziej niż te zabijane przez myśliwych. Tamte przynajmniej nie czują strachu.
.

Dokładnie!

Kameleon,pisze PW.
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Śro sie 13, 2008 7:49

malbor0 pisze:
Bazyliszkowa pisze:Że co - jak roczny, to gorszy?

Gdzie ona to napisała?? Krew mnie zalewa jak ktoś sobie coś dopowiada do wypowiedzi innych!

Mnie tez :)
NatusiaM ma marzenie, chce malego kotka o konkretnym wygladzie, a tu z kazdej strony krytyka:
a dlaczego maly, a dlaczego kocur, a dlaczego bury... mozna sie zalamac :twisted:
Marzenia sa po to aby je spelniac! Nie sa wcale wygorowane i poza zasiegiem mozliwosci.

Zajkot

Od: Wto maja 08, 2007 10:44

Post » Śro sie 13, 2008 8:45

Ja przepraszam za to dopytywanie się, dlaczego kocur. Po prostu chciałam wyjaśnić wątpliwości, które mi się nasunęły. Wyjaśnienie mnie satysfakcjonuje 8) - ja też zawsze miałam suki, i psa bym nie wzięła (no chyba, że kompletnie nie byłoby wyjścia).

Natka - trzymam kciuki za kociaka!!!

dominikams

Post » Śro sie 13, 2008 10:22

Cieszę się,że doszliśmy do porozumienia:)
Teraz czekam na zdjęcia kocurka od kameleona..może to ten..:)
Pozdrawiam.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Śro sie 13, 2008 14:53

No i jest:)
Jedzie do mnie kotek z Wrocławia.Dziękuje kameleon:)
Jak porobię fotki,to wkleję i pochwalę się Wasylkiem:)
Pozdrawiam.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Śro sie 13, 2008 14:55

Bosko :!: Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i pełną relację :wink: Pozdrawiam :lol:
Obrazek

malbor0

Od: Nie sie 10, 2008 17:53

Post » Śro sie 13, 2008 17:05

Czekamy na foty i relację :D

dominikams

Post » Śro sie 13, 2008 18:39

Jeszcze mam pytanie-w jakim wieku musi być kotek,żeby możnabyło mu założyć obróżkę przeciw pchłom i kleszczom?
W dwóch sklepach zoologicznych usłyszałam dwie różne wersje,a kiedyś słyszałam jeszcze inną i nie wiem;/

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

[poprzednia][następna]