Od bezdomności do radości-Figa i Antek już w swoich domach!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2007 15:43

Czekamy na cioteczkę Od-Nowa...
Lila-star jakie warunki możesz zapewnić Fidze...
Domek wychodzący/nie wychodzacy...itp Czy masz juz jakies zwierze?
Napisz wszystko...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto paź 30, 2007 16:03

lila_star pisze:Nieśmiało zgłaszam się po Figę.

Ależ trzeba śmiało, śmiało !!
Cioteczka Od-Nowa nie jest taka groźna, ona tylko tak wygląda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hehe uciekam bo mi się oberwie jak się pojawi :)

W rzeczywistości Cioteczka Nówka jest wielkim Obrazek

BARDZO WIELKIM !!!! :D:D:D
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Wto paź 30, 2007 16:35

Cioteczka bedzie przed 20.00 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 30, 2007 16:51

Dom niewychodzący, zwierząt brak.

Wchowywałam się z kotami, więc nie jest to dla mnie jakas szczególna nowość i raczej nie doznam objawienia z racji nowych obowiązków.

Mieszkanie jak dla kota spore, szerokie, ciepłe parapety, kilka zakamarków na wypadek focha, kuweta, miski dwie, łóżeczko, sporo chęci, kilka godzin wolnego w ciągu dnia od człowieków.

Opieka weterynaryjna itd.

Nie jesteśmy rodziną patologiczną, nie mamy ochoty tez zwierza zagłaskać, bo i po co, koty potrafią się świetnie zając sobą.

jedyna nasza wada to alergia Pana domu, na koty własnie, ale walczymy.
Jak sie nie uda, Figa ma juz zabezpieczony dom u jednej z forumowiczek :) razem z innym kotem. Nic złego jej sie nie stanie.

lila_star

Od: Nie mar 25, 2007 15:23

Post » Wto paź 30, 2007 16:59

W takim razie czekamy na cioteczkę Od-Nową -szefową :lol:
Lila_star a skąd jesteś??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 30, 2007 17:03

Z samiuśkiego centrum Wawy :D

lila_star

Post » Wto paź 30, 2007 17:04

I moge kicie wziąć praktycznie od piątku, mam zoologiczny pod domem, nawet dwa, jak tak starannie policzyłam

lila_star

Post » Wto paź 30, 2007 17:53

Mam pytanko co bedzie gdy da o sobie znać alergia...gdzie wtedy trafi Figa, do kogo??
Czy mieliście juz właśniej kota, czy alergia była bardzo nasilona...??
Figa jest po nieudanej adopcji. Ona jest strasznie delikatna i bardzo przezywa, takie sytuacje. Nie chcielebyśmy aby zmieniała domki co chwile...
Lila_star odpisz...

Nie obraź się ale nie lepiej adoptować jakąś kicię z Warszawy? Gdyby cos było nie tak łatwiej w razie czego oddać kota a Figa jest aż we Wrocławiu...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 30, 2007 18:03

Hmm, nie wiem dlaczego, ale wydawało mi sie, że Od-nowa jest z wawy własnie... To faktycznie nieco komplikuje sprawe, chociaz nie czynie jej niemożliwą.

Z alergią postanowililiśmy walczyc, więc jestesmy dobrej mysli. Obiekt niezdatny do zycia z kotem reaguje różnie, raz lepiej raz gorzej.

Moze trzeba sie jeszcze na spokojnie zastanowić w takim razie...

lila_star

Post » Wto paź 30, 2007 18:09

Strasznie bym chciała, żeby Figusia już znalazła domek...ale obawiam się co będzie jeśli alergia da o sobie znać...??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 30, 2007 18:21

oo alt tu tłok :wink:
Trini i Fiona, policzymy się poźniej :twisted: 8)
a teraz najważniejsze
lila_star - witam i dziekuję za odwiedzenie wątku i to od razu z taką wiadomością :)

Fionka już zadała najwazniejsze pytania ale sie dołożę :wink:
Jak sie nie uda, Figa ma juz zabezpieczony dom u jednej z forumowiczek razem z innym kotem. Nic złego jej sie nie stanie.

u kogo miałaby potencjalny domek nr2?/ jak nie chcesz pisać to to możesz na pw.
i wtedy ew wszystko co możliwe o tym drugim domku :wink:

Figusia w sobote znalazła nowy dom, niestety jak się okazało na jedną noc. Nie chciałabym żeby mała krązyła, skoro może czekać czas nieograniczony tu na swój domek. Dziekuję tez za szczerość i przygotowanie się do tej adopcji ( choćby od razu znalezienie domku nr 2 ) co oczywiście jako opiekunce Figi z wiadomych powodów mi się nie podoba :wink: ale bardzo to doceniam!! o domki bardzo trudno czasem a o otwartość jeszcze trudniej...
I czy na przykład zarówno Ty i dome potencjalny nr 2 zgodzilibyście sie na wizyte przedadopcyjną?????????
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Od: Pt cze 01, 2007 7:50

Post » Wto paź 30, 2007 18:23

przepraszam za błędy w tekście ale przyszłam z pracy w postaci szmatki i zaraz się rozpłynę na tapczanie...
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Wto paź 30, 2007 18:47

Witam,
melduje sie dom nr. 2 - chociaz mam ogromna nadzieje , ze Lila i Figa nigdy nie beda musialy sie rozstac :)

My rowniez z Warszawy, z kotem szt. 1 , wykastrowanym, zdrowym, szczesliwym Flashem ( bylym mieszkancem Korabiewic ).
Obrazek
Za chwile mija rok odkad go przygarnelismy a raczej On nas zaadoptowal;) No i naturalnie pojawila sie opcja dokocenia . Nie mamy opcji "juz natychmiast chce nastepnego kotecka " - z checia przygarnelabym wszystkie koty z Kociarni ale wtedy nikt nie bylby szczesliwy. No i jest Lila , ktora znamy i Ona nas zna, i Flasha zna, i z swoim TZ postanowili sie okocic :) Z tego wszystkiego wyszedl taki wlasnie mix ..... Oni beda walczyc z alergia ale zawsze odpukac moze sie cos nie udac , trzeba sie zabezpieczyc .... a skoro my i tak mamy sie dokocic mozemy poczekac az Oni wszyscy sie oswoja i upewnia, ze na pewno leki dzialaja .
Kotka jest przecudowna i dziko wierze, ze dom Lil i P. bedzie jej ostatecznym no ale sytuacja taka a nie inna wiec z checia bedziemy " zyrantami" ( wybaczcie to straszne slowo ale inne mi nie wpadlo do glowy ).

Jestesmy niewychodzacy, z siatka na oknach , cudownym wyterynarzem za rogiem ( prawie sielanka;P ).

Oczywiscie zapraszamy na ogledziny ewentualnego nowego lokum - my mieszkamy na Żoliborzu :)

Pisze to wszystko bo wiem jak wazne jest dla Was bezpieczenstwo psychiczne kotki jednak naprawde gleboko wierze, ze to nie bedzie potrzebne...... jednak wiara to jedno a rzeczywistosc to drugie...... wiec jestesmy .... po to aby Lil mogla z czystym sumieniem wziasc Fige i zrealizowac Jej i zapewne Figi marzenie o fajnym domu ze szczesliwym kotem ..... :)

pozdrawiamy :))

Od-Nowa pisze:oo alt tu tłok :wink:
Trini i Fiona, policzymy się poźniej :twisted: 8)
a teraz najważniejsze
lila_star - witam i dziekuję za odwiedzenie wątku i to od razu z taką wiadomością :)

Fionka już zadała najwazniejsze pytania ale sie dołożę :wink:
Jak sie nie uda, Figa ma juz zabezpieczony dom u jednej z forumowiczek razem z innym kotem. Nic złego jej sie nie stanie.

u kogo miałaby potencjalny domek nr2?/ jak nie chcesz pisać to to możesz na pw.
i wtedy ew wszystko co możliwe o tym drugim domku :wink:

Figusia w sobote znalazła nowy dom, niestety jak się okazało na jedną noc. Nie chciałabym żeby mała krązyła, skoro może czekać czas nieograniczony tu na swój domek. Dziekuję tez za szczerość i przygotowanie się do tej adopcji ( choćby od razu znalezienie domku nr 2 ) co oczywiście jako opiekunce Figi z wiadomych powodów mi się nie podoba :wink: ale bardzo to doceniam!! o domki bardzo trudno czasem a o otwartość jeszcze trudniej...
I czy na przykład zarówno Ty i dome potencjalny nr 2 zgodzilibyście sie na wizyte przedadopcyjną?????????
Obrazek

SweetSound

Od: Pon lip 16, 2007 20:56

Post » Wto paź 30, 2007 21:17

o dommek numer 2 ma bardzo pięnego lokatora :P

czyli jak?? można organizować wizyte domową?? pytam chyba oba domki :wink:
a jak domek nr 1 stoi z zabezpieczeniem okien,itd?
rozumiem,że domek 2 jako zaprzyjaźniony i bardziej doświadczony będzie wspierał wiedzą i miłością tam na miejscu??

najprawdopodobniej byłby transport na niedziele w razie czego :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Wto paź 30, 2007 22:26

O la la :D
Coś mi się wydaje, ze Figusia będzie mieć nowy domek ... Ale nic nie mówię już Obrazek
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

[poprzednia][następna]