::GORZKO-CZEKOLADOWE...maluchy str 19 - FOTKIIIIIII

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 29, 2006 13:01

no nie moge.... nie ma wcale chętnych na diabelsko czarną koteczkę i jej synka... na allegro mam wisielców ale nawet słowem się nie odezwą ....
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Czw lis 30, 2006 15:54

Oj nasze brzuszki coś nie chcą się leczyć a samo suche nam nie smakuje dzisiaj czarusia tak się zaparła ,że zje coś innego,że ukradła kiełbasę którą chciałam przemycić do pracy( przy nich nie jem nie serce by mi pękło ) już im nie zabrałam zjadły kubusiowi lepiej z tymi ząbkami teraz jest trochę szczerbaty na górze ma mleczaki takie igiełki a na dole nowe takie tempaczki ale chyba już buzia mniej boli bo bryka jak dawniej a przy tym jest taki kochany lubi się pieścić i nosić spać razem no kochany jest moje malutkie skarby i takie czarniutkie a rośnie jak na drożdżach pozdrawiamy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Czw lis 30, 2006 21:22

w góre Czarusiu
i Kubusiu
jak to
nikt nie chce kochanego czarnuszka??
czarne jest super
wiem cos o tym
ta czarna błyszczaca sierść mrr mrrr :)
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Pt gru 01, 2006 15:40

Oj te nasze brzuszki nic nie chcą się leczyć niby chwilami tak jakby lepiej ale kolejna kupka i znowu katastrofa. Koniecznie muszę kastrować milutka bo z tej miłości do perełki już w trzech miejscach sika i udaje, że to nie on..... kubusio słodki nie wiem czemu nikt się nie zglsza do adopcji takiego miłego chłopczyka co to i porozrabia i przytuli się i z innymi kotami pobryka. Z jednej strony dobrze bo te brzuszki trzeba wyleczyć ale on bardzo rośnie i ciężko mu będzie odejść. Kotki całkiem dobrze żyją jestem bardzo zadowolona kofliktów bardzo mało. Ale jakby ktoś pokochał kubusia lub czarusię to przecież też by dbał o brzuszki i kubuś miał by kogoś tylko dla siebie ewentualnie w dwóch bo teraz to się do mnie dopchać nie może i bardzo mu żal, że miejsca kolo mnie w nocy zajęte. Potem jak już się zbliża 6.30 rano to milutek wstaje i kubuś wskakuje choć na chwilkę ale ja muszę wstawać i widać jak jest mu przykro i czarusia też kładzie się wtedy na krześle kolo łóżka razem z budzikiem, który niestety zaraz dzwoni. Wszelkie próby podebrania miejsca kolo mnie kończą się koncertem milutka cienkim głosem- iii on tu włazł iiiii zabierz go iiiii to moje iiii uuuu. Milutek potrafi wydawać różne odgłosy cały czas np iu, iu, iu- jak mały osiołek, albo mii- tak jak ktoś co nie wie co mówic i zaczyna od przeciągłego wieesz... w nocy nadaje z sąsiedniego pokoju do skutku aż go zawołasz i wtedy przychodzi się położyć.. chyba,że chodzi o to co robią inne koty wtedy brzmi to tak weeź ją no ona tu wchodzi no weeź a wszystko w wysokich tonach a kiedy proszę milutek przestań wtedy niskim głosem -euu- zakręca pupą i wychodzi ale przy tym jest najbardziej posłuchany bez problemu wychodzi np z kuchni czy jak mówię nie wolno no ale w końcu uczył go kitek zasad.... Bardzo go kocham jakie to szczęście, że zabrałam go wtedy z tej piwnicy dziś już by na pewno nie żył. a tak jest skarbem mojego życia Pozdrawiamy

iwonac

Post » Pt gru 01, 2006 21:01

do góry czarne diablątka od Iwonki :)
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Sob gru 02, 2006 17:31

i dalej cisza....
Obrazek

florida_blue

Post » Nie gru 03, 2006 12:54

florida_blue dostalas pw ode mnie ?

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Nie gru 03, 2006 12:56

dostałam już odpisuje :)
Obrazek

florida_blue

Post » Pon gru 04, 2006 15:25

iwonac, dowiedzialas sie juz co z paczka ?

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Pon gru 04, 2006 15:44

Czy próbowaliście wyciągnąć kota z koszyka na truskawki-ja próbowałam to dopiero sztuka :!: kubuś jak tylko może tam włazi to znaczy jak ja otwieram szafkę pod zlewem by coś wrzucić do śmieci to tam jest też ten koszyk rozmiar rozpłaszczny kubuś i nijak kota ucapić nie można bo za kark nie bo ucho od koszyka przeszkadza z boku nie bo kot ściśle przylega do brzegów wytrząsnąc nie bo to ucho jest małe jak wiecie no dom wariatów już nie mówię, że go raz pod tym zlewem zamknęłam ale co okolo 10 minut przeliczam koty to się zorientowałam. Kubuś już: trzy razy wpadł do wanny z wodą, raz został zamknięty w szafie, raz pod zlewem, raz z perełką wywalili kosz ze śmieciami do którego obierałam ziemniaki, dwa razy mało nie wszedł na gorący czajnik, dwa razy wywalił taboret z którego skacze na parapet( odległości nie mają dla niego znaczenia najwyżej pac i leży i kto się wtedy boi no iwonka bo kubuś tylko przez chwilkę), wiaderko w łazience odwiedza średnio dwa razy dziennie z czego raz ono spada ( gdy stoi na pralce ) lub przewraca się w dwóch wersjach z kubusiem lub bez. Szczerze muszę jednak powiedzieć ,że kotek rośnie i mądrzeje już troszkę mniej bryka ale bryka dzięki Bogu bo kot brykać musi normalna rzecz :D . Maluchom z brzuszkami lepiej ale czarusia i milutek kiepsko....

iwonac

Post » Pon gru 04, 2006 15:47

dzwonilam może dzisiaj łaskawie przywiozą jutro napiszę

iwonac

Post » Wto gru 05, 2006 16:01

No tego cośmy przeszli żeby paczkę od wellington dostać to opisać się nie da nie wiem czemu sklepy internetowe korzystają z usług tej firmy ja czasem dostaję paczki dowożone przez Masterlink i obsługa jest doskonała. Chyba,ze ta firma której nazwy nie wspomnę tylko w cz-wie (przy okazji ktoś w pracy usłyszał, że do nich dzwonię i powiedział że często zamawia przez internet i mówił o nich to samo co ja teraz) zatrudnia taki personel wyrażać się nie będę ale z powołaniem się na pewno minęli a zresztą co mi tam chamy prymitywne i tyle. Jeden chłopak sytuację uratował i niespodziewanie wieczorem mi tą paczkę przywiózł opowiadając przy użyciu rąk no wiecie hip hop, że poprostu powiedział jest problem ja blisko mieszkam i kobiecie tą paczkę zawiozę nie ma problemu o co wam chodzi. Zawsze mówiłam, że mamy wiele mądrej mlodzieży i w nich widzę przyszłość dla losu zwierzaków także.. Wellington ta paczka cudna ja nawet nie wiedzialam,że są takie cuda dla zwierzaków to przez tą biedę cholerną w której pogrążona jestem jak w bagnie. Pewnie mnie dzisiaj z forum wyrzucą za brzydkie słowa ale jeszcze coś powiem - przed chwilą przeczytałam o kotce z dzialki z Częstochowy,że szukają dla niej domu biedulkia czarno- biała i że nieżyczliwi ludzie z działek otruli jej brata rozumiecie nieżyczliwi to tacy co ci pieniędzy na loda nie pożyczą a taki co otruł kotka to kto- morderca i sk.....:!: Może w tym jest problem,że wszystko co dotyczy zła jest takie omijane tak delikatnie nazywane może czas zło wobec zwierząt nazywać prawdziwym imieniem i jak zło traktować :!:
Wczoraj jakaś Pani dzwoniła powiedziała, że po kota przyjeżdza ja na to delikatnie, że rozumiem ,że chce kotka zobaczyć i porozmawiać. Nie wiem jak myślała, że ja tak oddam bez dowiedzenia się kto zacz ! Wytłumaczylam gdzie mieszkam zaprosilampo 19 też nie dobrze Pani chciala zaraz ale ja w pracy byłam. W końcu stwierdziła, że jak trafią to przyjadą. Mieszkam w centrum miasta na prawdę trafić można a jak nie dopytać przez telefon. Oczywiście Państwo nie trafili. A Kubus rośnie i mamę ssie i coraz bardziej się boję raz czy ktoś odpowiedni się znajdzie dwa jak kubuś i inne rostanie przeżyją o mnie nie wspomnę. Póki co oglądam kupki i czekam na poprawę maluchom juz dużo lepiej ale czarusia jeszcze ma biegunkę milutuś krew na kupce. Zaczęłam wczoraj to jedzenie od wellington dawać koty były zachwycone jak bym chciala miec dla nich zawsze takie zdrowe jedzonko ciągle o tym marzę. Dziękujemy Kseniu za to jedzonko reperujemy brzuszki :) Pozdrawiamy

iwonac

Post » Czw gru 07, 2006 15:15

No nikt do nas nie zagląda kubuś już całkiem duży chlopczyk i taki kochany on bardzo grzeczny jest to chyba już dorósł i palmy nie rusza ja chyba za bardzo uznalam ,że to wielki rozrabiak a on poprostu był energiczny jak każdy zdrowy i kochany maluch. Zwykle pomagałam już kotkom co mialy więcej niz pół roku i nie byłam przyzwyczajona. A kubuś już cztery miesiące ma ząbki rosną i brzuszek całkiem całkiem działa. I tak ciągle kocha tą swoją mamę razem się myją, przytulają, no na prawdę przywiązane są do siebie baardzo ,on ciągle ciągnie cycusia jak by miały wspólny dom to by było cudnie ale narazie nawet kubusia nikt nie chce samego a co dopiero razem. Kubuś bardzo za mną jest tylko dopchać się nie może....

iwonac

Post » Czw gru 07, 2006 18:42

Kubuś i Czarusia w górę.... czyżby czarne ktotki nie były wystarczająco atrakcyjne ???

http://znajdzprzyjaciela.blog.onet.pl/ a my bloga mamy i czarusia i kubuś tez tam są ....
Obrazek

florida_blue

Post » Pon gru 11, 2006 9:01

Znów dostałam maila w sprawie kotków, z prośbą o zdjęcia, szkoda tylko że już ich tu nie ma, a na blogu oczywiście poblokowane, bo "autor nie zgadza się na kopiowanie treści bloga", nie wiem - boi się że mu zdjecia psów i kotów pokradną do celów marketingowych ????!!!!!!! :evil:
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

[poprzednia][następna]