SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2016 18:52 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Czy o Pegazie wiadomo coś więcej? Skąd się wziął w schronie, jaki jest do kotów, czy kastrowany, jak z kuwetą?
To, co jest na olx, nie zapełni mi ramki...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt sie 26, 2016 20:26 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Bungo pisze:Czy o Pegazie wiadomo coś więcej? Skąd się wziął w schronie, jaki jest do kotów, czy kastrowany, jak z kuwetą?
To, co jest na olx, nie zapełni mi ramki...

Pegaz jest kastrowany, korzysta z kuwety, o inne koty zaczyna być zazdrosny, bardzo stara się aby go w masie innych kotów ktoś zauważył. Od razu przybiega , łasi się, przymila , jest bardzo ruchliwym kotem, wszędzie go pełno.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Nie sie 28, 2016 15:20 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Do domu poszła Frutelka , Buras, Azja, Gracja, a Helenka, Celinka i Czarek zostały wysterylizowane , wróciły na swoje włości, będą dokarmiane i niestety Kokosz wrócił do schroniska, Pani miała z nim problemy - skacze na meble, wróciła jedna z adoptowanych persów , jest chora , ma grzyba.

Do domu też poszedł rudy pers z mag 1- Gagatek, dzisiaj został adoptowany, znaleziony na działkach, nie ma zębów, mam nadzieję że to dobry dom.

Jeszcze tak nie było w historii schroniska, liczba kotów jest większa niż psów.

mk999

Post » Pon sie 29, 2016 9:27 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

mk999 pisze:Do domu poszła Frutelka , Buras, Azja, Gracja, a Helenka, Celinka i Czarek zostały wysterylizowane , wróciły na swoje włości, będą dokarmiane i niestety Kokosz wrócił do schroniska, Pani miała z nim problemy - skacze na meble, wróciła jedna z adoptowanych persów , jest chora , ma grzyba.

Do domu też poszedł rudy pers z mag 1- Gagatek, dzisiaj został adoptowany, znaleziony na działkach, nie ma zębów, mam nadzieję że to dobry dom.

A to dobre- " problem" ze skaczącym na meble kotem, pani pewnie by sobie życzyła,żeby kot pełzał jak wąż

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon sie 29, 2016 10:00 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

mk999 pisze:.......

Masakra :( Te liczby psów, kotów w schronisku (schroniskach) powalają. Bo to nie tylko u nas, wszędzie to samo. Pandemonium ludzkiej głupoty. Pod wieloma względami. A boję się, że będzie gorzej, bo to idzie w złym kierunku.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sie 29, 2016 15:44 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Zastanawiam się jak rekordowa ilość niechcianych kocich bied w krakowskim schronisku ma się do akcji sterylizacji bezdomnych zwierząt. Przecież kilka lat temu akcji sterylizacji nie było na taką skalę jak teraz a problem "przekocenia" był mniejszy? Hmm..

samosia

Od: Śro lut 01, 2006 22:28

Post » Pon sie 29, 2016 15:53 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

samosia pisze:Zastanawiam się jak rekordowa ilość niechcianych kocich bied w krakowskim schronisku ma się do akcji sterylizacji bezdomnych zwierząt. Przecież kilka lat temu akcji sterylizacji nie było na taką skalę jak teraz a problem "przekocenia" był mniejszy? Hmm..

Przez dwa lata Urząd Miasta nie dał ani złotówki na sterylizacje kotów, po wielkiej batalii , z pomocą Magdy Hejdy , Ani Szybist i oraz kilku miłośników kotów - Lila_iwa i nie tylko,
w tamtym roku dał 20 tys. a w tym roku 60 tys. na sterylizacje kotów, we wszystkich Miastach dało się sterylizować u Nas nie.
Teraz do schroniska więcej trafia własnościowych kotek z kociętami i kociąt niż bezdomnych.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... kdzdkp1djA

mk999

Post » Śro sie 31, 2016 7:43 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Na stronie schroniska nie widzę zdjęć psów i kotów - tylko kwarantanna i album wolontariuszy z psami. Czy to chwilowy brak? (może ze względu na liczbę zwierząt i związane z tym trudności?), czy to już tak będzie? Szkoda, ze nie ma wogóle zdjęć kotów :( A może ja źle szukam?

mahob

Post » Śro sie 31, 2016 14:17 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

mahob pisze:Na stronie schroniska nie widzę zdjęć psów i kotów - tylko kwarantanna i album wolontariuszy z psami. Czy to chwilowy brak? (może ze względu na liczbę zwierząt i związane z tym trudności?), czy to już tak będzie? Szkoda, ze nie ma wogóle zdjęć kotów :( A może ja źle szukam?

Strona padła, naprawiają.

mk999

Post » Czw wrz 01, 2016 14:13 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Do domu poszedł Walerian, Fredzio, Bakarat, Maciuś, Bono, kocury mają wzięcie, z kotek Melody, Syrenkę odebrał właściciel.

mk999

Post » Czw wrz 01, 2016 19:31 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

mk999 pisze:
samosia pisze:Zastanawiam się jak rekordowa ilość niechcianych kocich bied w krakowskim schronisku ma się do akcji sterylizacji bezdomnych zwierząt. Przecież kilka lat temu akcji sterylizacji nie było na taką skalę jak teraz a problem "przekocenia" był mniejszy? Hmm..

Przez dwa lata Urząd Miasta nie dał ani złotówki na sterylizacje kotów, po wielkiej batalii , z pomocą Magdy Hejdy , Ani Szybist i oraz kilku miłośników kotów - Lila_iwa i nie tylko,
w tamtym roku dał 20 tys. a w tym roku 60 tys. na sterylizacje kotów, we wszystkich Miastach dało się sterylizować u Nas nie.
Teraz do schroniska więcej trafia własnościowych kotek z kociętami i kociąt niż bezdomnych.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... kdzdkp1djA

Nie wiem czy to możliwe ale może da się jakoś uzależnić przyjęcie domowych kociąt od kastracji matki? Tylko żeby nie okazało się że 90% miotów jest oficjalnie znalezione :-/
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 01, 2016 20:03 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Większość kociąt wg oddających to kocięta znalezione na ulicy, podrzucił ktoś do ogrodu , do piwnicy a zdarzyło się kilka razy tak ze własnościowych kociąt nie chcieli przyjąć to je wrzucali na teren schroniska a raz zostawili na przystanku autobusowym w pudełku, coś mnie tchnęło i poszłam za nimi oni wsiedli do autobusu a kocięta zostawili, nie ma złotego środka.

mk999

Post » Pt wrz 02, 2016 7:53 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów-cz.II

Jak ktoś się chce pozbyć zwierząt, to to zrobi. W takim przypadku już lepiej, żeby zwierzęta trafiły do schroniska, bo mogą gorzej. I tak się zazwyczaj dzieje. A pomysłów na pozbycie się ludzie (czy może tzw. ludzie) mają wiele. Aż się to w głowie czasem nie mieści...

mahob

[poprzednia][następna]