Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Bungo pisze:Czy o Pegazie wiadomo coś więcej? Skąd się wziął w schronie, jaki jest do kotów, czy kastrowany, jak z kuwetą?
To, co jest na olx, nie zapełni mi ramki...
mk999 pisze:Do domu poszła Frutelka , Buras, Azja, Gracja, a Helenka, Celinka i Czarek zostały wysterylizowane , wróciły na swoje włości, będą dokarmiane i niestety Kokosz wrócił do schroniska, Pani miała z nim problemy - skacze na meble, wróciła jedna z adoptowanych persów , jest chora , ma grzyba.
Do domu też poszedł rudy pers z mag 1- Gagatek, dzisiaj został adoptowany, znaleziony na działkach, nie ma zębów, mam nadzieję że to dobry dom.
Jeszcze tak nie było w historii schroniska, liczba kotów jest większa niż psów.
mk999 pisze:.......
Jeszcze tak nie było w historii schroniska, liczba kotów jest większa niż psów.
samosia pisze:Zastanawiam się jak rekordowa ilość niechcianych kocich bied w krakowskim schronisku ma się do akcji sterylizacji bezdomnych zwierząt. Przecież kilka lat temu akcji sterylizacji nie było na taką skalę jak teraz a problem "przekocenia" był mniejszy? Hmm..
mahob pisze:Na stronie schroniska nie widzę zdjęć psów i kotów - tylko kwarantanna i album wolontariuszy z psami. Czy to chwilowy brak? (może ze względu na liczbę zwierząt i związane z tym trudności?), czy to już tak będzie? Szkoda, ze nie ma wogóle zdjęć kotówA może ja źle szukam?
mk999 pisze:samosia pisze:Zastanawiam się jak rekordowa ilość niechcianych kocich bied w krakowskim schronisku ma się do akcji sterylizacji bezdomnych zwierząt. Przecież kilka lat temu akcji sterylizacji nie było na taką skalę jak teraz a problem "przekocenia" był mniejszy? Hmm..
Przez dwa lata Urząd Miasta nie dał ani złotówki na sterylizacje kotów, po wielkiej batalii , z pomocą Magdy Hejdy , Ani Szybist i oraz kilku miłośników kotów - Lila_iwa i nie tylko,
w tamtym roku dał 20 tys. a w tym roku 60 tys. na sterylizacje kotów, we wszystkich Miastach dało się sterylizować u Nas nie.
Teraz do schroniska więcej trafia własnościowych kotek z kociętami i kociąt niż bezdomnych.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... kdzdkp1djA
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości