Pń: działkowe ... - mamuśka i dojrzały kocurek szukają DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 29, 2013 14:39 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:Małe czarne, które parę dni temu było już prawie trzema lapami po drugiej stronie, dziś wyrywalo z ręki surową wolowinkę jak dziki lew 8O :lol:
Chciałabym sie tak szybko regenerowac jak on ....

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw sie 29, 2013 16:10 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Hm, a wołowinkę surową z ręki Tobie podają. Może też byś ją wyrwała z ręki.
Iza za szybką regenerację :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt sie 30, 2013 9:31 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:Małe czarne, które parę dni temu było już prawie trzema lapami po drugiej stronie, dziś wyrywalo z ręki surową wolowinkę jak dziki lew 8O :lol:
Chciałabym sie tak szybko regenerowac jak on ....

:ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie wrz 01, 2013 14:08 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Mały Joy w świetnej formie, waży już 1100 gramów :D

Rudy MC Marchew rozrabia w altanie, rozruszał towarzystwo - bawi sie z nim najstarszy z kocurów, Brzydal :D jednak wyniesiony na chwile na rękach z altany bardzo panikowal ...

I małe czarne, i większe rude gotowe do wydania!

A jakby ktoś chciał wiedzieć, co u srebrnego Jasia - szaleje razem z psiakiem, nie dają spać Dużym ;)

Ja jutro wracam do kotów i spróbuję od razu porobic fotki i ogłoszenia chłopakom.
Jestem bardzo ciekawa, jak zmienił sie Joy :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie wrz 01, 2013 14:51 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

O Iza :D rozumiem, że jutro wracasz do domku ? Cieszę się, że masz już szpital za sobą, a ja ciągle w nerwach, bo wszystko przede mną :( .

Fajnie, że mały Joy zdrowy i tak ładnie przybiera na wadze :D , no a Marchewa zabawowy chłopczyk, już sobie wyobrażam, co się w tej altanie dzieje :lol: :lol: .

No i najfajniejsza informacja, to że Jasiu zakumplował się z psiakiem i panuje pełna symbioza.
Co za radość :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie wrz 01, 2013 20:46 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Dzisiejszy raport koci doniósł mi, ze małe czarne wciąż ma problem z ranką koło oka. Ma ją od początku, podkrwawiala, a dziś spuchla trochę i zaczęło sie z ranki sączyć. Mama boi sie wycisnąć, trochę przetrze tylko.
Czyli jutro po powrocie ze szpitala lecę do weta ...
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 02, 2013 9:18 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:
Czyli jutro po powrocie ze szpitala lecę do weta ...

Tylko lataj pomalutku Avianku :D :ok:

Kciuki za oczko Joy'a :ok: :ok:

kwinta

Post » Pon wrz 02, 2013 15:52 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:
A jakby ktoś chciał wiedzieć, co u srebrnego Jasia - szaleje razem z psiakiem, nie dają spać

:ok:

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pon wrz 02, 2013 18:14 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Już jestem w domu.

Obejrzałam Joya - wygląda slicznie, taki maleńki kociaczek, z lekkim zezem, oczka okrąglutkie, czyściutkie.
Martwi mnie za to gula nad okiem - wygląda nieciekawie. Wycisnęłam - to nie ropa, raczej taki płyn surowiczy, krew czysta. Wycisnęłam co się dało, wiecej nie leciało, ale jednak wciąż jest opuchlizna. Jutro wet.
Obejrzałam łapki - to co wg mojej mamy wygląda na normalne chodzenie, wg mnie normalne nie jest. Dla mnie on wciąż odciąga łapkę na bok, nie wiedziałam też, żeby chodził pewnie. Raczej powolutku, po parę kroczków. Bawi się na siedząco.
Jest jednak samodzielny, załatwia sie do kuwety, je sam, więc wstepnie mogę uznać, ze nadaje się do adopcji.
Jak troche do siebie dojdę, zorganizuję mu inaczej klatkę, zeby miał wiecej mozliwości ruchu i zabawy - hamak, półeczkę, moze coś do drapania.

Marchewa - bez słów. Zabierzcie ode mnie tego diabła! To fruwający kłębek energii, on powinien iść na dokocenie do drugiego żywego, wesołego kota.
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 02, 2013 20:24 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:Już jestem w domu.

Koniecznie odpocznij :ok:
Za Joya kciuki :ok:
Marchewa marsz już do swojego domu :!:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto wrz 03, 2013 19:47 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Avian pisze:Jak troche do siebie dojdę, zorganizuję mu inaczej klatkę, zeby miał wiecej mozliwości ruchu i zabawy - hamak, półeczkę, moze coś do drapania.

Coś do drapania mogę podrzucić. Taki słupek wielkości dla kociąt. U mnie stoi w kącie i brak nim zainteresowania.
Szybkiego powrotu do zdrowia!

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Wto wrz 03, 2013 22:20 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

BeciaQ pisze:
Avian pisze:Jak troche do siebie dojdę, zorganizuję mu inaczej klatkę, zeby miał wiecej mozliwości ruchu i zabawy - hamak, półeczkę, moze coś do drapania.

Coś do drapania mogę podrzucić. Taki słupek wielkości dla kociąt. U mnie stoi w kącie i brak nim zainteresowania.
Szybkiego powrotu do zdrowia!

O, super! Jeśli niepotrzebny to chętnie pożyczę!
Bo właśnie dziś myślałam, jak zamontować w klatce maleńki słupeczek bez podstawy (tyle znalazłam "luzem").

Dzięki!
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 04, 2013 20:45 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Joy bardzo dziękuje cioci BeciQ za drapaczek ! :1luvu:
Już testuje :kotek:

A jakby ktoś chciał przekonać się, jak może zmienić się kociak przez 10 dni, bardzo proszę - fotki 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Joy jest gotowy do adopcji!
Jeszcze zaleczamy rankę nad okiem, ale poza tym jest w dobrej formie.
Jest odrobaczony, szczepienie nie wcześniej jak za 2 tygodnie.

Na dom czeka też rudy diabeł Marchewa!
Jeśli ktoś marzy o szalonym, wesołym kociaku, który rozrusza znudzone towarzystwo - Marchewa będzie idealny! :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 05, 2013 10:00 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Ale urusł Joyek , jest pieknym czarnuszkiem o zielonych paczałkach :D :kotek:

Jak to limo zginie, to już będzie prawie Brad Pitt :D
Kolejne życie uratowane :piwa: :D

Mam nadzieję, że tak jak wszystkie wyadaptowane przez Izę koty, ten maluch również będzie miał swój własny kawałek podłogi i swoje ręce do głaskania i przytutulania :love:

kwinta

Post » Czw wrz 05, 2013 15:24 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

I dla odmiany kilka fotek stukniętego MC Marchewy ;)
Na razie bardziej statyczne zdjecia :lol:

On również szuka domu!
Wniesie mnóstwo radości do nowego domu, na pewno nie będzie przy nim nudy :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]