TRABANT- jest DS, teraz TDT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 21, 2013 14:36 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Sorry za brak relacji, ale umieram z gorąca. Upał jest wprost nieziemski, koszmarny, powalający. Do tego ten mój brzuch....

Trabant mieszka w najchłodniejszym pomieszczeniu domu, także miewa się chyba najlepiej z nas ;) Apetyt ma, kupy robi jak niemowlak- trzy razy dziennie ;) Boję się cały czas czy ten brzuch to tylko jedzenie, czy może znów woda.... No ale jada sporo :) A wte chyba w poniedziałek, znów utoczymy krwi. Na razie niech się odbudowuje :)
Raz go widziałam wyciągniętego na posłanku na całą długość :mrgreen: (ale też raz mi sie wydawało ze coś gorzej oddycha). Nudzić się nie można ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt cze 21, 2013 15:49 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Współczuję Ci bardzo z powodu tych upałów.

Dobrze, że Trabant dostarcza raczej umiarkowanej rozrywki :wink:

Kciuki za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie cze 23, 2013 9:49 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

mb wykrakałaś :|
Od wczoraj jest gorzej. Apetyt prawie zerowy i ewidentnie ciężko mu się oddycha. Brzuch zmalała (pozytywne to bo znaczy że był wypełniony jedzeniem, a nie wodą), ale może mu się znów woda w osierdzi nazbierała i serce nie wyrabia? Albo co innego? :(
Obrazek

Mysza

Post » Nie cze 23, 2013 15:01 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

O, cholera :(

Może to wszystko przez tę pogodę?
Taka pogoda jest niedobra dla wszystkich sercowców, niewydolność krążenia od razu się odzywa.
A biedny Trabant jednak w pełni zdrowy nie jest :(

Za przetrwanie tych upałów (od wtorku ma być chłodniej) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Nie cze 23, 2013 20:55 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

W pralni jest najchłodniej w całym domu, także gorąca nie miał, choć ewentualny niekorzystny biometr oczywiście, że mógł na niego wpłynąć jako sercowca. Od rana zjadł ciuteńkę, teraz na wieczór coś tam też skubnął. Chyba żwawszy był teraz, ale to nadal nie TO.
Obrazek

Mysza

Post » Pon cze 24, 2013 11:57 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

:?:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pon cze 24, 2013 12:55 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

A ile jeszcze pieniędzy potrzeba na badanie?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon cze 24, 2013 13:07 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Byłam u weta. Trabant schudł 30dkg :( Ewidentnie ma problemy z oddychaniem. Serducho bije nierytmicznie, no jak zawsze (ale było kiedyś gorzej). Pobrałyśmy krew więc zobaczymy czy gorsze samopoczucie objawi się też we krwi (i badamy fruktozaminę dodatkowo). Na USG wbrew naszym obawom płynu w jamie brzusznej niewiele. Nie na tyle by bawić się w ściąganie. W osierdziu też trochę niestety. Być może zaczęła się znowu zbierać i stad gorsze samopoczucie. Pogoda na bank dokopała mu jak każdemu sercowcowi. A być może coś jeszcze.
Czekam z niecierpliwością wyników badań i 2 lipca- konsultacji.
Wetka dziś tylko westchnęła ;)

Agulas74 pisze:A ile jeszcze pieniędzy potrzeba na badanie?

Wygląda na to, ze na samo echo serca mam sponsora :love:

Dzięki wszystkim za bazarki, bo to mi zwyczajnie ratuje życie. W sumie ratuje Trabantowi oczywiście. Leczenie Trabanta przekroczyło dziś 1000zł (uzupełniłam na pierwszej stronie). Kosztowne hobby, co? ;) :roll:
Obrazek

Mysza

Post » Pon cze 24, 2013 14:41 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Można prosić na priv nr konta? :)

dorothea

Od: Wto kwi 17, 2012 13:18

Post » Pon cze 24, 2013 22:10 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Po anemii nie ma śladu :) Reszta ciut lepsza, choć nadal nie jest idealnie. Ale glukoza i fuktozamina w normie :) Przynajmniej cukrzyca odpada.
Obrazek

No to pytanie czy coś mu jest poza sercem? Limfocyty mnie niepokoją cały czas (w kontekście np nowotworowym).
Apetyt nadal nijaki :( Zjadł kilka kawałków mięsa, ale z taką łatwością wciągał całą miseczkę.
Obrazek

Mysza

Post » Wto cze 25, 2013 7:59 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Tak, takie wyniki mogą nasuwać myśl o chorobie nowotworowej, ale jeszcze bardziej wskazują na ciężką niewydolność krążenia, jak po zawale na przykład.

Co do anemii, to hematokryt jednak nie jest rewelacyjny, a podwyższone RDW świadczy o niedokrwistości z niedoboru żelaza.

mb

Post » Wto cze 25, 2013 10:58 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Czerwone krwinki rewelacyjne nie są ale wskoczyły w normy w końcu, z każdym badaniem jest lepiej. RDW jeszcze zostało właśnie. Żelazo poprzednio badaliśmy i było ok. Białe mnie martwią.

Trabancior wieczorem zjadł kilka kawałków wołu, w nocy już nic, rano wypił miseczkę (z 50ml) mleka dla kociąt. Mizia się, mruczy jak tylko do niego wejdę i wygląda coraz bidniej :(
Obrazek

Mysza

Post » Wto cze 25, 2013 11:17 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Co ci kotku... :(

Mocne kciuki! :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto cze 25, 2013 11:22 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Biedne kocisko.

W sumie to z jego wynikami kot powinien wyglądać całkiem przyzwoicie.

Jednak te obrzęki, chudnięcie, brak apetytu rzeczywiście mogą być związane z toczącym się w organizmie procesem nowotworowym.

Żal mi bardzo i jego, i Ciebie.
Tyle starań, tyle troski i wysiłku, tyle nadziei.

Kciuki trzymam cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Wto cze 25, 2013 17:08 Re: TRABANT-PILNIE DOM dla rudego staruszka-KRK-Zbieramy na

Chwila wolności, bo musiałam wnieść zakupy z garażu ;)

Pani wyyypuśc mnie :roll:
Obrazek Obrazek

małe rozwarcie mi gin wymacał :roll:
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]