Mika - kotka bez oczka. FeLV+ [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt cze 08, 2012 6:48 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Kasiu, nie ma DT w Stalowej Woli.Pozostaje mi się cieszyć, że Bohun się zmienia i to szybko, chciałabym, aby znalazł domek, wtedy Mika przyjdzie do mnie, już to obiecałam.Nic więcej nie mogę wymyślić.U mnie spokojnie będzie mogła czekać na domek.Taki najlepszy, bo to złota kotka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 08, 2012 10:52 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika trochę dzisiaj pobiegała, ale ona najbardziej zainteresowana jest miziankami i jedzeniem.potrafi zjeść każdą ilość.Syndrom pustej miski? Żałowałam, że nie potrafię wklejać filmików, bo tak pienie dzisiaj się bawiła czaro-białą grzechoczącą piłeczką.Może Kasia nagra to?

ewar

Post » Pt cze 08, 2012 14:19 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Kiedy ja byłam, włączył się jej instynkt łowcy. Włapała wszystkie muchy w lecznicy. To jest niesamowite jaki kotek z jednym oczkiem jest sprytny. W pewnym momencie szła taka dumna z muchą w pysku, tak że kawałek muchy wystawał z tego jej ślicznego pysiorka :) Zabawę miała przednią. Ona ma w sobie tyle wdzięku :)

Czy mi się wydaje czy z oczkiem lepiej? Albo nic jej się nie sączy, albo miała wytarte.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro cze 13, 2012 5:49 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

To kochana, słodka koteczka.Nie ma wad. Pięknie korzysta z kuwetki, z drapaczka, potrafi się bawić, nie ma kłopotów z jedzeniem, dba bardzo o swoje futerko.Przede wszystkim jednak jest przylepką, kocha ludzi.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro cze 13, 2012 13:13 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika jest tak cudowna :1luvu: Dziwię się ogromnie :roll: że nie ma DT :( Gdyby nie moja kociarnia w domu........ :ok: :ok: :ok: :ok: za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Śro cze 13, 2012 13:57 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Tak gdybyśmy nie miały tyle kotów , za domek :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro cze 13, 2012 14:10 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

No właśnie, kto jest skłonny przyjąć kota na domostwo, najczęściej ma już co najmniej jednego. Biedna Mika, tyle czasu spędziła już w lecznicy. Może warto odnowić ogłoszenia, albo zamieścić jakieś ze zmienioną treścią?
Pewnie w tej chwili jest już na 20. podstronie na większości stronek.
Obrazek

Katalina

Post » Śro cze 13, 2012 14:40 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Podnoszę niektóre ( nie wszystkie się da) na pierwszą stronę.Mika ma FeLV, jest bez oczka, dla niektórych to ma znaczenie.Przede wszystkim jednak to okres przedwakacyjny.Każdy, kto adoptował koty wie, że to fatalny okres.Pojawia się mnóstwo wyrzuconych kotów, a domki przygarniają chętniej po urlopie.Taka jest prawda.Miki nie oddam byle komu, nie taką kochaną, piękną kotkę. Wolę, aby poczekała, ale domek musi być wspaniały.

ewar

Post » Śro cze 13, 2012 15:58 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Zgadzam się, lepiej żeby poczekała, a trafiła w dobre miejsce, bo tam ma spędzić całe życie;) Jak ja się cieszę, że ją wzięłam z działek. Kotka jest wspaniała. Powinna mieć super opiekę ;)
Obrazek

Katalina

Post » Śro cze 13, 2012 21:25 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Katalina pisze:Zgadzam się, lepiej żeby poczekała, a trafiła w dobre miejsce, bo tam ma spędzić całe życie;) Jak ja się cieszę, że ją wzięłam z działek. Kotka jest wspaniała. Powinna mieć super opiekę ;)

Niech czeka ale w DT a nie lecznicy :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw cze 14, 2012 11:30 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Ja już nie wiem jak szukać takiego DT. Wszyscy ludzie chętni do pomocy mają już koty...
My robimy wszystko, żeby było jej jak najlepiej.
Obrazek

Katalina

Post » Czw cze 14, 2012 13:32 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Goyka pisze:
Katalina pisze:Zgadzam się, lepiej żeby poczekała, a trafiła w dobre miejsce, bo tam ma spędzić całe życie;) Jak ja się cieszę, że ją wzięłam z działek. Kotka jest wspaniała. Powinna mieć super opiekę ;)

Niech czeka ale w DT a nie lecznicy :(

Oczywiście.Tyle tylko, że w Stalowej nie ma prawie wcale DT. Dorotea82 ma już długo Nelę, wiewióra11 ma Czesia i to już koniec.Z resztą one obie nie wezmą żadnego chorego kota ze względu na rezydentki.U mnie Bohun, którego nie powinnam mieć, ryzykuję, ale wyjścia nie było.W związku z powyższym, mój dom nie jest już domem.Pilnowanie, aby nie wylizywały się, aby nie jadły ze wspólnych misek,sprzątanie kuwet i taka zwyczajna opieka nad kotami zajmuje mi sporo czasu i jest teraz bardzo trudna.Dwa razy dziennie chodzę do lecznicy,mam kawał drogi, nie zawsze da się jechać rowerem, wtedy jest szybciej.Nie mogę się już doczekać, kiedy Dakar pojedzie do DT do mojej córki.Nie mam transportu, a jakoś muszę go znaleźć.Kota szkoda, bo źle znosi pobyt w lecznicy. Mika również, ją wezmę, ale kiedy Bohun pojedzie do DS.To piękny, kochany kotek, ale domków nie znajduje się tak szybko.Długowłosych boję się wyadoptowywać.
Mam powoli dosyć, a tu jeszcze trzeba wykonać kilka sterylek, na szczęście koty do wypuszczenia.Na raz też się nie da.Okropna jest świadomość, że nie ma co liczyć na to, że ktokolwiek zajmie się bezdomnymi kotami.Nakarmią pewnie jakieś na działkach i tyle.Stowarzyszenie jest, ale w rezultacie ich działań chociażby dwie kotki zamiast zostać wysterylizowane urodziły i teraz będzie całe stado.No to co, prawda? :evil:
Nawet weekendy mam zajęte, bo karmię huciane koty.O finansach nie wspomnę :cry: , boję się sprawdzać stan konta.Za dużo mam kotów na utrzymaniu, ale przecież nie będą głodne.Karma Kubusia kosztuje sporo, ale on musi być na nerkowej.
Narzekam, ale zniosę wiele, zmęczenie fizyczne jest niczym w porównaniu ze stresem, którego doświadczam.Tak się złożyło, ze odpowiedzialność za koty spada na mnie.Nie mam gdzie upchać tych wszystkich kotów, na ogłoszenia nikt nie odpowiada. Robię, co mogę, więcej nie da się. Koty śnią mi się co noc :cry:

ewar

Post » Czw cze 14, 2012 14:48 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Wiem Ewuniu, przecież wszyscy wiedzą, że robisz dużo a nawet więcej, napisałam to z myślą, że szkoda, że mała musi tam siedzieć, ale wiem, że nie ma wyjścia :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw cze 14, 2012 15:12 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Goyka, ja sama źle się z tym wszystkim czuję.Nie daję rady i już.

ewar

Post » Czw cze 14, 2012 16:49 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mimo wszystko pytam ludzi, czy nie wzięliby kotki na tymczas. Mam jednak świadomość, że to musi być ktoś kto naprawdę chce, a nie tylko da się ubłagać.
Każdy kto raz zobaczy tą uroczą kotkę w akcji...np. jak biega jak szalona za jakimś paprochem którego sobie znajdzie - na pewno się w niej zakocha. Niestety, już nawet nie mam komu proponować.
Ludzie przychodzą do lecznicy i mówią, że wzięliby ją bez wahania, ale mają już koty. No cóż...przyjdzie czas, że kilka domków będzie się o nią biło :)
Obrazek

Katalina

[poprzednia][następna]