4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 28, 2012 14:04 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:XAgaX,
jeszcze raz powtarzam, chcemy pomocy, ale ja nie urwę się i nie pojadę do Pajęczna.
Jakich danych potrzebujesz?

takich, żeby urząd miał konkrety- gdzie i ilu circa about zwierzętom potrzebna jest pomoc. Żeby Was mówiąc brzydko uwiarygodnić.

Ile kotów do sterylizacji - nie wiem. Co chwila nowe się pojawiają, w różnych piwnicach blokowych, a ze mama mieszka na parterze to powoli do nas trafiają.

wystarczy mniej więcej - 10? 30? rząd wielkości, może być z małym zapasem na wszelki wypadek.

Na działkach sa ludzie, którzy koty dokarmiają, ale nie chcą ich sterylizowac. A potem te maleństwa trafiają do nas, bo nasza działka ogrodzona, bo są wejścia dla kotów, i domek jest bezpieczny.

Tłumaczyć im próbowałyście? Jak się nie uda, zaczęłabym od Promonvetu, a sukcesywnie się połapie. Materiałów edukacyjnych mam mnóstwo.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob kwi 28, 2012 14:08 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

A TY myślisz, że nie tłumaczymy????
Problem jest, gdy trzeba podjąć decyzję, bo wtedy są koszta.
Nie wiem, ile tych kotów jest???
W blokach w piwnicach też są. Stamtąd przyszedł głodny, brudny Oruś.

Najlepiej, gdyby urząd opłacił akcje np. miesiąc bezpłatnych strylek, aby wszystkie koty można było wysterylizować, a wtedy mogliby ludzie, którym szkoda pieniędzy, tudzież ich nie maja, koty posterylizować i wówczas wiele maleństw byłoby mniej.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob kwi 28, 2012 14:11 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Natomiast tu jest opisany sposób rozwiązywania problemu niechcianych zwierząt w Pajęcznie

viewtopic.php?f=1&t=134749

Był jeszcze watek o otrutych kotkach i zamurowanych w ścianach - ale chyba został wyrzucony z forum, bo nie mogę go znaleźć.

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:13 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:A TY myślisz, że nie tłumaczymy????
Problem jest, gdy trzeba podjąć decyzję, bo wtedy są koszta.
Nie wiem, ile tych kotów jest???
W blokach w piwnicach też są. Stamtąd przyszedł głodny, brudny Oruś.

Najlepiej, gdyby urząd opłacił akcje np. miesiąc bezpłatnych strylek, aby wszystkie koty można było wysterylizować, a wtedy mogliby ludzie, którym szkoda pieniędzy, tudzież ich nie maja, koty posterylizować i wówczas wiele maleństw byłoby mniej.

Napisać, że ok. 50? Kilkadziesiąt? Kilkaset?

Z bezpłatnymi sterylkami dla chętnych przez jakiś czas to dobry pomysł, wykorzystam. Chętnie też dołożę się do zabiegów, jeśli to kasa stoi na przeszkodzie, a nie nastawienie. Może talony zasugeruję, jak w Warszawie? Co o tym myślisz?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob kwi 28, 2012 14:18 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Z tymi talonami to też dobry pomysł.
Aga, na pewno chcemy kotom pomóc, ale uwierz, brak nam już kasy. A moja osobista kotka też zaczęła chorować i pewnie znów posypie się kasa na jej leczenie. Orusia io Sarę muszę zaszczepić - znów kasa.

No i myślę, że Agata nie może pokrzykiwać na moją mamę, bo ona nie chce z nią przez to rozmawiać. Moja mama ma 70 lat, jest emerytowaną nauczycielką i nie pozwoli sobie na poniżanie jej. A że jest gadułą, to inna sprawa.

Tych kotów można wpisać około 25. Może być mniej, ale zapas jest zawsze wskazany.

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:22 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:(...)

No i myślę, że Agata nie może pokrzykiwać na moją mamę, bo ona nie chce z nią przez to rozmawiać. Moja mama ma 70 lat, jest emerytowaną nauczycielką i nie pozwoli sobie na poniżanie jej. A że jest gadułą, to inna sprawa.

(...)

Przy [...] twojej mamy jakie to słodkie kotki się u niej urodziły i dywagacjach n/t kolorów i pewności, że domki się znajdą nerwy mi puściły. I będą puszczać.

Edit:
wyboldowane moje - nie tłumaczy to faktu rozmnożenia kotki, a ja nie mogę wydzwaniać do niej co kilka dni i pytać czy ma coś na cito do ciachania!
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:31 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Usunęłam wulgaryzm.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob kwi 28, 2012 14:26 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:Z tymi talonami to też dobry pomysł.
Aga, na pewno chcemy kotom pomóc, ale uwierz, brak nam już kasy. A moja osobista kotka też zaczęła chorować i pewnie znów posypie się kasa na jej leczenie. Orusia io Sarę muszę zaszczepić - znów kasa.

Rozumiem, i dlatego chcę pomóc. A pomoc z urzędu kotom się należy - w myśl obowiązującego prawa. Talony dla chętnych karmicieli w wielu miastach się sprawdzają, więc uważam, że warto je wprowadzić.

czytałam post Agaty i rozumiem obie strony. Sama się łatwo denerwuję ale wiem też, że czasem dla dobra sprawy lepiej utrzymać nerwy na wodzy - ile razy miałam ochotę ochrzanić np. szefową... I to jest taka sprawa jak dla mnie.

Tych kotów można wpisać około 25. Może być mniej, ale zapas jest zawsze wskazany.

Jasne, wpiszę ok. 30 ;) gmina ma obowiązek uchwalić program opieki do końca marca- w przyszłym roku napisałabym do niej w lutym.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob kwi 28, 2012 14:30 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Więc proste,
WSPÓŁPRACY Z NIĄ NIE BĘDZIE
Ona nie będzie z Tobą rozmawiać.
Agata, czy Ty wiesz co to znaczy szanować drugiego człowieka, mimo niezgadzania się z jego zdaniem.
Ty nie szanujesz ludzi i chcesz aby wszyscy myśleli tak jak TY, a tak nigdy nie będzie.

Ty robisz wiele innych rzeczy z którymi ja się nie zgadzam, ale nigdy na forum o tym nie napiszę, a mimo to okazywałam CI zawsze szacunek, bo po prostu jesteś człowiekiem i masz prawo do własnych wyborów, decyzji i poglądów.

Pamiętaj podstawową zasadę CO CZŁOWIEK SIEJE TO I ZBIERAĆ BEDZIE

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:33 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

XAgaX pisze:

Jasne, wpiszę ok. 30 ;) gmina ma obowiązek uchwalić program opieki do końca marca- w przyszłym roku napisałabym do niej w lutym.

Myślę, że to dobry pomysł.

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:36 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

najszczesliwsza pisze:
olafen pisze:(...)

(...)

Przy [...] twojej mamy jakie to słodkie kotki się u niej urodziły i dywagacjach n/t kolorów i pewności, że domki się znajdą nerwy mi puściły. I będą puszczać.

Edit:
wyboldowane moje - nie tłumaczy to faktu rozmnożenia kotki, a ja nie mogę wydzwaniać do niej co kilka dni i pytać czy ma coś na cito do ciachania!

I te Twoje zwroty Przy [...] twojej mamy przecież Ty piszesz o moje matce, którą ja kocham.
Czy Ty w ogóle wiesz, co to MIŁOŚĆ.
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:32 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Usunęłam wulgaryzmy.

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:39 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Ok poprawka na życzenie olafen: "przy [...] (nie mając na myśli czynności seksualnej) twojej mamy n/t cudu narodzin (...)"

A co ma moje pojmowanie miłości do tego co piszesz?

Kocham zwierzęta i zapobiegam ich rozrodowi by ograniczyć bezdomność i bezsensowne cierpienie. Kocham zwierzęta, dlatego zgodnie z prawem wożę je na uśpienie gdy mają kilka dni i są jeszcze ślepe, by nie powiększać bezdomności i cierpienia. Kocham zwierzęta i dlatego nigdy nie poprę u nikogo cudu narodzin.

Najszczesliwsza, zadbaj, proszę, o kulturę wypowiedzi.
B.
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:35 przez Beliowen, łącznie edytowano 2 razy
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob kwi 28, 2012 14:42 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Wiesz co , IDŹ Z TEGO WĄTKU I TU NIE PRZYCHODŹ

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:44 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

najszczesliwsza pisze:Ok poprawka na życzenie olafen: "przy [...] (nie mając na myśli czynności seksualnej) twojej mamy n/t cudu narodzin (...)"

A co ma moje pojmowanie miłości do tego co piszesz?

ZAZNACZAM, GDYBYŚ CHCIAŁA COŚ WYMAZAĆ
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:35 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 14:46 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

najszczesliwsza pisze:Ok poprawka na życzenie olafen: "przy [...] (nie mając na myśli czynności seksualnej) twojej mamy n/t cudu narodzin (...)"

Ja też bym przy takim podejściu nie chciała współpracować. Obie chyba w swoim zacietrzewieniu gdzieś zgubiłyście dobro zwierząt. I wyrażenia typu pierd...lenie (z różnymi wstawkami) nikomu nie pomogą.

Wiele razy mi się zdarzało kląć pod nosem z różnych przyczyn, ale starać się odnosić do rozmówcy Z SZACUNKIEM, choćby mnie nie wiem jak wnerwiał. Bo zależy mi na kotach, pracy, bo to ktoś z mojej rodziny albo upierdliwy sąsiad z którym nie chcę się kłócić najbliższe 5 lat. Mam wrażenie, że podstaw komunikacji powinni uczyć w szkole, podstawowej najlepiej.

Nie ma na miejscu kogoś, kto mógłby pomóc w łapaniu?

Pismo napiszę i wstawię w najbliższych dniach. Trzeba je będzie opatrzyć namiarami, podpisać i wysłać, najlepiej pocztą.

Kocham zwierzęta i zapobiegam ich rozrodowi by ograniczyć bezdomność i bezsensowne cierpienie. Kocham zwierzęta, dlatego zgodnie z prawem wożę je na uśpienie gdy mają kilka dni i są jeszcze ślepe, by nie powiększać bezdomności i cierpienia. Kocham zwierzęta i dlatego nigdy nie poprę u nikogo cudu narodzin.

zgadzam się. Ja tak samo, co powszechnie wiadomo.
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:36 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob kwi 28, 2012 14:50 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

XAgaX pisze:

Ja też bym przy takim podejściu nie chciała współpracować. Obie chyba w swoim zacietrzewieniu gdzieś zgubiłyście dobro zwierząt. I wyrażenia typu pierd...lenie (z różnymi wstawkami) nikomu nie pomogą.

Wiele razy mi się zdarzało kląć pod nosem z różnych przyczyn, ale starać się odnosić do rozmówcy Z SZACUNKIEM, choćby mnie nie wiem jak wnerwiał. Bo zależy mi na kotach, pracy, bo to ktoś z mojej rodziny albo upierdliwy sąsiad z którym nie chcę się kłócić najbliższe 5 lat. Mam wrażenie, że podstaw komunikacji powinni uczyć w szkole, podstawowej najlepiej.

Nie ma na miejscu kogoś, kto mógłby pomóc w łapaniu?

zgadzam się. Ja tak samo, co powszechnie wiadomo.

My wysterylizowałyśmy przez ten okres dwu lat około 15 kotów na własny koszt. Rozumiem, ze to jest to rozmnażanie :?: :?: :?: :?:
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 21:37 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

[poprzednia][następna]