Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
kotkins pisze:.
Jakoś niesmak wzbudza ta lista cech Stonogi w tym kontekście.
kotika pisze:Niacha pisze:mgj pisze:I w ten sposób, dzięki krucjacie kilku osób, jakiś potrzebujący (wszak wszystkie, które się tutaj pojawiają, sa mniej lub bardziej potrzebujące) kot stracił szansę na własny dom. Tylko dlatego, że szukająca go osoba ośmieliła zawęzić kryteria wyboru. Myślę, że etap "egzaminowania" potencjalnej właścicielki, powinien należeć do osoby, która kota wyadoptowuje i niekoniecznie pod publicznym pręgierzem.
PS. Jedno do czego ja miałam zastrzeżenia studiując ten wątek, to fakt, że stonodze nie spodobał się żaden z pierwszej tury zaprezentowanych kandydatów-bo przesliczne są te kociszcza.
Bez przesady. Raczej nie stracił. Obecnie chyba nie ma do adopcji żadnego kota z różnymi oczami.
Jest. I nie ma na niego żadnych chętnych!
Dzięki wszystkim tym oskarżycielskim postom, stonoga chyba nawet nie zauważyła mojego postu.
Być może nic z tego by nie wyszło, być może, ale nie dane było mi nawet się przekonać jaki to dom.
A kot wróci prawdopodobnie na ulicę.Czas awaryjnego tymczasu kończy się już niedługo.
stonoga pisze:Neigh pisze:Tyyyyyyyyyy no ale dokąd miałby uciec kot w niewychodzącym mieszkaniu:-)? I co miałby znaczyć, skoro kastrat?:-)
I jak mialby zarazić fretkę - skoro to rózne gatunki:-)?
Jaaaaaaaaa znam przypadek kota wykastrowanego, który równie chętnie próbuje wymykać sie na spacery przed, jak i po kastracji. Podobnie z małym podsikiwaniem tego i owego. Nie ma co generalizować, ze ŻADNE koty tego nie robią. Robią, i to nawet po kastracji.
Fretka może dzielić z kotem sporo chorób. Może nie felv i fiv, ale takiego świerzba, nosówkę, pchły już chętnie przyjmie. Proponuję zatem trochę poczytać o tych zwierzątkach, zanim zada się podobne pytanie. Poza tym ponownie zapytam- co mam zrobić z kotem felvowym albo filvowym w przypadku brania dwóch kotow, kiedy nie przewiduję mieć hospicjum?
Tyle na temat, koniec OT.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 109 gości