Dużo na głowie, wszystko w pośpiechu, nawet trzeba szybko spać

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
iwoo1 pisze:Witaj Lidziu, smutno u Ciebieprzykro mi. U mnie też nie wesoło.
Ale przetrwamy
marta-po pisze:Witaj Iwonka, dobrze że Twoje dziewczynki czują się dobrze. Mój białaczkowy Karolek dziś się poddał. Białaczka gwałtownie przystąpiła do ataku.
marta-po pisze:Witaj Iwonka, dobrze że Twoje dziewczynki czują się dobrze. Mój białaczkowy Karolek dziś się poddał. Białaczka gwałtownie przystąpiła do ataku.
iwoo1 pisze:Dzisiaj w ogóle bardzo smutno. W Bytomiu mieszka kobieta z 11 kotami. Kobieta umiera na raka i świadoma tego, prosiła dr. Pałys o pomoc w szukaniu domów dla nich. Całe jej życie to gehenna, ludzie ją opluwali, oblewali pomyjami za to że kocha koty. Synowie za granicą, nie ma jej kto pomóc. Schroniska przepełnione, nie chcą przyjąć jej kotów, zresztą nie wiem, czy tam jest odpowiednie dla nich miejsce. Kobieta ma być zabrana do szpitala, koty zostają same, nie wiem jak to będzie - tragedia. A nikt na razie nie wyraził ochoty na przygarnięcie choćby jednego.
Kolejny problem ma lidka02. Sama w swoim mieście jest schroniskiem, opiekunką, karmicielką dla wszystkich bezdomnych kotów i psów, leczy wszystkie chore zwierzęta, ratuje co może, wypruwa sobie żyły. I nikt nie chce jej pomóc w niczym. Gmina, burmistrz, wszyscy mają to gdzieś. A przecież jest obowiązkiem gminy, zadbać o karmę i opiekę dla bezdomnych. Ale oni nie mają pieniędzy. To jest chore. Przecież musi być jakoś rozwiązane, jak jej pomóc?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 20 gości