Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 21:24 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Życz jej od nas smacznego :) Może kwiatek odrośnie... :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt mar 23, 2012 21:56 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Na razie został tylko posmakowany chociaż jak wyjdziemy gdzies z domu na dłużej może zostać z niego tylko kikut bez liści :mrgreen: oj Ola rozpuściłaś Berte ona by tylko cycuchy z kurczaka jadła 8) :smiech3: :catmilk:

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

Post » Pt mar 23, 2012 22:02 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

To prawda... :oops: u nas uwielbiała i w zasadzie tylko pierś jadła 8) Można jej też potrzeć marchewkę i selerka ugotowanego dać do piersi też powinna zjeść :)

OlaLola

Post » Sob mar 24, 2012 13:02 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Super. Berta miała farta :)

Wczoraj spotkałam panią z sunią jamnika. Ona ją leczyła na Sienkiewicza, podobno. To było ponad rok temu. Wczoraj spotkałam ją na spacerze. Suka nadal ma jaskrę w jednym oku, wybałuszone, niebiesko-mleczne. Drugie z trzecią powieką, jakby wpadnięte. Stwierdziła, że nie mają kasy na leczenie i zabiegi.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie mar 25, 2012 13:02 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta z każdym dniem coraz lepiej sie u nas czuje. Porzuciła już swoją kryjówke za łóżkiem i spaceruje po mieszkaniu, zwiedza półki i kuchenne blaty 8) Bawi sie myszką, i co najważniejsze przestała troche wybrzydzać przy jedzeniu dziś wciamkała z apetytem Gourmeta :P

basiula

Post » Nie mar 25, 2012 18:16 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Super wieści, bardzo się cieszę ;) :1luvu: Kochany ten Twój Bercik :)

OlaLola

Post » Nie mar 25, 2012 18:36 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Oj kochany i to bardzo :1luvu: jak ukradne siostrze aparat to zrobie pare zdjęć. Obie ze Smołka uskuteczniają że tak powiem hmm...podchody :mrgreen: jak jedna pojdzie do kuchni to druga ja śledzi i patrzy zza rogu co też tamta druga wyprawia :ryk:

basiula

Post » Pon mar 26, 2012 7:19 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Czyli krótko mówiąc nie nudzicie się, a właściwie Berta Wam się nudzić nie pozwala :)
To bardzo dobrze :) :ok:

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 14:03 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Obudziłam sie dzisiaj rano o 4.30...a właściwie to obudziła mnie Berta robiąc dziki raban ze żwirkiem w kuwecie. Chociaż jak weszłam do łazienki i poczułam co tam wyprodukowała to przestałam jej sie dziwić że przez 5 min zakopywała to szaleńczo 8) Bercik przestał już wybrzydzać, wcina wszystko Gourmeta, Shebe nawet Felixem nie pogardzi :D a jak zobaczy że nakładam im jedzenie to miauczy tak jakby z miesiąc nie jadła 8O :mrgreen:

basiula

Post » Wto mar 27, 2012 14:48 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Oj tak, Berta uwielbia zakopywać :) Odkąd jej nie ma, budzę się sama, bo tak budziła mnie jej poranna toaleta :roll: Miejsce Berty już zajęte, rudo nam i długowłoso :) Cieszę się, że kicia już wszystko grzecznie wcina ;)

OlaLola

Post » Wto kwi 03, 2012 19:33 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta już czuje się jak u siebie. Ciągle chce sie głaskać, śpi z nami w łóżku, bo po co ma na krześle leżeć jak dupce na łóżku wygodniej :mrgreen: tylko martwi mnie jedno Berta sie zrobiła strasznym żarłokiem. Najpierw zjada ze swojej miski a póżniej idzie sprawdzić czy Smołka wszystko zjadła, a jak nie to jej też wyjada :roll: 8)

basiula

Post » Wto kwi 03, 2012 19:54 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

a ile razy dziennie jej dajesz jeść? Suchego dalej nie je? u nas z racji tego, że prawie zawsze ktoś jest w domu jadła 4 razy dziennie. Inne koty po dwa razy, ale one między posiłkami suche podjadały. Berta suchego nie jadła, więc w południe była już głodna...

OlaLola

Post » Śro kwi 04, 2012 10:10 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta dostaje jeść 3 razy dziennie i to taką porządną miskę. To nie tak że jej żałuje jedzenia tylko nie chce żeby sie z niej gigant zrobił :mrgreen: ale skoro piszesz że wszystko pod kontrolą to ok :ok: :D

basiula

Post » Pon kwi 09, 2012 13:30 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Za dobrze karmicie i tyle ;)

OlaLola

Post » Pon kwi 09, 2012 21:04 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta odkąd jest u nas miała wczoraj pierwszą podróż samochodem. Nie było lekko. Biedulka chyba sie bała że jedziemy ją oddać z powrotem bo miałkała i próbowała sie wydostać z transportera :roll: , jednak jakoś udało nam sie dojechać do Konstancina.I musze powiedzieć że Berta od razu podbiła serca moich rodziców a mama to sie wprost zakochała :1luvu: . Jak dziś wyjeżdżaliśmy to powiedziała głaskając Berte, że gdyby nie miała takiego dzikiego psa nielubiącego kotów (husky) to chętnie by ją wzieła bo jest super grzeczna i taka biedulka...Taaaa....pomażyć można bo ja bym jej za żadne skarby nie oddała hihi :mrgreen: . Z ręką na sercu musze tu jednak dodać że jeszcze z ust swojej mamy takich słów nie słyszałam, więc to świadzczy o Bercie...ufff ale sie rozpisałam 8)

basiula

[poprzednia][następna]