Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lis 23, 2011 8:29 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Moja Bisia lat 14 miała usunięte wszystkie ząbki i je suchą karmę aż miło :lol:

Biedny kocurek [*]

Za zdrówko Bryzuni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lis 23, 2011 22:40 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Może, może jeść karmę suchą. Powolutku sobie z nią radzi, ale rzecz jasna 10 x bardziej lubi puszeczki.
dziś Bryza ma się dobrze; zjadła, przymila się. Jeszcze mnie nie znienawidziła pomimo męki, na którą ją zawiozłam :/
Będzie dobrze. Najważniejsze, że już po operacji i ma się lepiej.
Kochana chudzinka..
Zrobię jutro zdjęcia to zobaczycie :-)

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Czw lis 24, 2011 8:16 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Czekamy na zdjęcia i kciuki cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Nie lis 27, 2011 13:57 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

mb pisze:Czekamy na zdjęcia i kciuki cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak, tak, czekamy !
Jak sie kicia czuje ?

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Pon lis 28, 2011 0:59 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Dziś króciutka odpowiedź na temat wszystkich zwierzątek razem:

Dzięki za trzymanie kciuków. Tak, poszło dobrze i uzyskałam pewien bardzo mi potrzebny certyfikat :)
teraz dalszy ciąg walki, ale póki co pierwszy mur pokonany :)

dzieci mają się dobrze, maleństwo i Neronek śpią przy kominku, piorą się jedne posłania za drugimi, Daisy i Tunia wariują, szaleją dosłownie. Budzą Jagódkę i ta tak śmieszne się złości. Dopiero starsza pani - Neri - rozładowuje napięcie :)

Jutro będzie nieco mniej szalony dzień niż ten dzisiejszy - 11 godzin szalonej gonitwy non stop - więc nadrobię i zdjęcia i wklejanie skanów karmy itp.
Ps. Tunia i Daisy mają super fajne nowe zabawki - wielkiego, niebieskiego jeżyka i czerwoną kość do masażu dziąseł. Wszystkie piłeczki są teraz dla Jagódki; te dwie dla starszych dziewczynek. 01.12.2011 wizyta Tuni u dr Komendy = wówczas zapadnie decyzja o terminie przesuniętej przez parwo operacji. Tego dnia operować będę także innego pieseczka - Timiego, któremu pewien owczarek uszkodził oko. Niestety oczka nie uda się uratować. :/
Wszystkie zdjęcia wkleję jutro.
Liźnięcia od zoo.

ps. Bryza ma się super ! :) już teraz, kilka dni po operacji obrzęk w buzi ustąpił i nie ma odczynu zapalnego + nieprzyjemnego zapachu z powodu chorych ząbków. Jutro na pewni zamieszczę zdjęcia. Robię na bieżąco; nie mam tylko chwili na obróbkę, ale jutro... :)

iwoniad

Post » Pon lis 28, 2011 8:45 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wspaniale, że Bryzunia ma porządek w pyszczku :D

mb

Post » Wto lis 29, 2011 17:56 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Ciężko zrobić dobre zdjęcie, bo Bryzunia chce się przytulać..
i miziać
i biegnie od razu do mnie
wpycha się pod rękę i chce, aby ją głaskać, kochać.

Kicia odżyła. Ząbki musiały ją bardzo boleć.
Zupełnie inny kociak..

iwoniad

Post » Wto lis 29, 2011 18:14 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Przeurocza koteczka :1luvu:

mb

Post » Śro lis 30, 2011 0:03 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Iwoniu, dziekuje za fotki !
Kicia jest sliczna, ale chyba malutenka, te lapinki takie drobniutkie ..
Kot jak pisklatko ...

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Śro lis 30, 2011 16:18 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Tak, ona jest wielkości powiedziałabym... połowy dorosłego kocura. Wielkość jak 4-5 miesięczny kociak, dlatego na początku mówiono mi, że trzeba zająć się młodą kotką ;-)
Przypuszczam, że ona kiedyś miała dom - boi się być na polu - ucieka od drzwi - nie jak inne kociaki.
Myślę, że.. mam taką nadzieję, że tak było - ktoś zmarł i rodzina pozbyła się "problemu".
I malunia nie potrafiła porodzić sobie sama.
Jest czyściutka. Zawsze załatwia się do kuwety (poza 1 wypadkiem po zabiegu, ale to ewidentnie wina narkozy), myje się i biegnie widząc czyjeś ręce. Uwielbia jak się ją głaszcze.

Będzie dobrze, byle by jeszcze ktoś ją pokochał.. jak ja :(

iwoniad

Post » Śro gru 07, 2011 13:03 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

U Bryzy w porządku - wszystko dobrze. Kupiliśmy 2kg paczkę karmy Hepatic RC, do tego puszeczki.
Łącznie 80zł, później wstawię rachunek :/
Jedzenie specjalistyczne jest.. drogie.
Będziemy mieć jeszcze trochę jedzenia dzięki pewnej wspaniałej osobie. :)

iwoniad

Post » Śro gru 07, 2011 13:55 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Mizianki dla Bryzuni :D

mb

[poprzednia][następna]