Piękna Tri - potrzebna finanse na operację !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 21:05 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Od kochanej Mawin dostałam 100 zł, co w całości idzie na poczet kosztów leczenia kociastych.....

...suka którą znalazlam w czwartek jest w ciąży :(
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon wrz 19, 2011 21:21 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn pisze:Od kochanej Mawin dostałam 100 zł, co w całości idzie na poczet kosztów leczenia kociastych.....

...suka którą znalazlam w czwartek jest w ciąży
:(

no to "impreza".... :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 21, 2011 2:00 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Jasne, impreza jak diabli- w niedzielę w nocy, w deszczu, na szosie do Milicza, w środku lasu znalazłam rasowego jamnika szorściaka. Stopa kurde łapał. Najpierw wylazł na drogę, a jak zahamowałam i otworzyłam drzwi żeby zobaczyć co to za pies, to się szybciutko wpakował do auta.......
W tej chwili mam 8 psów pod opieką, a jak szybko nie ciachnę suki, to zaraz będę mieć kilkanaście.

Koty duże dobrze- jedzą, drą dzioby, kupkają, wsio w normie.

ulvhedinn

Post » Śro wrz 21, 2011 8:26 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn pisze:Jasne, impreza jak diabli- w niedzielę w nocy, w deszczu, na szosie do Milicza, w środku lasu znalazłam rasowego jamnika szorściaka. Stopa kurde łapał. Najpierw wylazł na drogę, a jak zahamowałam i otworzyłam drzwi żeby zobaczyć co to za pies, to się szybciutko wpakował do auta.......
W tej chwili mam 8 psów pod opieką, a jak szybko nie ciachnę suki, to zaraz będę mieć kilkanaście.

mądry jamnik, więdział kiedy tego stopa należy łapać :mrgreen:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt wrz 23, 2011 20:59 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Jeśli nie macie nic przeciwko to kicię nazwałam Natasza- Tasia, Natka.....

ulvhedinn

Post » Pt wrz 23, 2011 21:15 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Dla mnie bomba :mrgreen: Natka :ok:
jak tam jej ogonek?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt wrz 23, 2011 21:36 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

noooooooooooooo niech Ci będzie :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob wrz 24, 2011 0:56 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

gabi.cezar pisze:Dla mnie bomba :mrgreen: Natka :ok:
jak tam jej ogonek?

UPIORNIE niestety.
Skóra zlazła na długości kilkunastu centymetrów. Po prostu zjechała jak taka sztywna rurka z ogona.... O dziwo, ciało spod skóry na ogonie nie jest martwe, ani nawet zainfekowane, wogóle to bardzo dziwnie wygląda. :roll: Na to bez skóry ma nałożony opatrunek hydrożelowy.
W czasie czyszczenia rany i zakładania opatrunku największym problemem było to, że kiciulka próbowała mnie cały czas barankować..... 8O Z bólu pisnęła może ze dwa razy, ani razu nie użyła pazurów czy zębów, mimo, że to musiało być bolesne. Gdybym swoim kociastym samodzielnie opatrywała taką ranę, to w najlepszym przypadku skończyłoby się na ładnym komplecie szram....

Nataszka to SKARB :1luvu:

ulvhedinn

Post » Sob wrz 24, 2011 12:14 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Nataszka jest super. A ten domek to dalej na nią czeka?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon wrz 26, 2011 11:41 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

No włąśnie nie wiem, bo to nie ja organizowałam..... :roll:

ulvhedinn

Post » Pon wrz 26, 2011 15:49 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn pisze:No włąśnie nie wiem, bo to nie ja organizowałam..... :roll:

No , czekał,czeka na możliwość jej transportu,bo przeciez była za chora ,zeby ja wieźć.To JaEwka uzgadnia z DT, niech dopracują co i jak...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 26, 2011 15:54 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

BOZENAZWISNIEWA pisze:
ulvhedinn pisze:No włąśnie nie wiem, bo to nie ja organizowałam..... :roll:

No , czekał,czeka na możliwość jej transportu,bo przeciez była za chora ,zeby ja wieźć.To JaEwka uzgadnia z DT, niech dopracują co i jak...

Ja uzgadniałam. Tylko właśnie kwestia tego że transport 18-go już przeszedł a i pytanie jest czy kocia już się nadaje do przewiezienia. Dajcie sygnał to wznowię poszukiwania transportu (od razu piszę że mogę być bez neta w tym tygodniu bo jadę do taty do szpitala do Szczecina i nie wiem czy na hotelu będę miała net).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 27, 2011 1:07 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Stan ogólny kici jest juz zadowalajacy, acz i tak straszny z niej przecinek ;) pogadam jutro z wetem jak się zapatruje na dalsze postępowanie z ogonem..... tzn czy jest sens dalej próbować go ratować, czy niestety tylko amputacja wchodzi w grę.

I tu pytania do domku- czy ma zaufanego weta, który da radę amputować ogonek/prowadzić leczenie. Czy sam domek jest w stanie podjąć się pielegnacji ogona, jesli wet uzna, że warto spróbować, czy kicia ma zostać u mnie aż do wyleczenia ?

ulvhedinn

Post » Wto wrz 27, 2011 7:11 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn dotarły do Ciebie moje pw?
Nie dostałam odpowiedzi :( , a chciałabym
jakoś wspomóc Twój DT, tylko nie wiem jak to
"technicznie" rozwiązać - zrobić przelew (nie mam nr Twojego konta), czy podrzucić Ci gdzieś pieniążki i jakieś jedzonka?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto wrz 27, 2011 10:32 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Już się odzywam :) :oops:

Po prostu miałam zadzwonić, ale sie zrobił młyn i "nagle" było nieprzyzwoicie późno.

ulvhedinn

[poprzednia][następna]